reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

witajcie przy porannej kawce ( albo raczej już popołudniowej:-p)
dzisiaj brzydka pogoda, deszcz pada, tak jakoś nie mikołajkowo, no ale nie narzekam
Karolinka dostanie prezent dopiero jak tatuś wróci z pracy, kupilismy jej taką farmę zwierząt, figurki i takie tam różne, mam nadzieję , że się jej spodoba:tak:

Mala-gorzatka każda z nas to przechodziła i co pewien czas przechodzi, niestety ta monotonia jest dobijająca, pamiętam jak Karolinka była taka malutka i ja całe popołudnia i wieczory spedzałam tylko z nią, bo M w pracy był do 22, wiem, że to dobijające i jeszcze taka pora roku, o 16 robi sie ciemno, ale pamiętaj , że to minie, to nie trwa wiecznie, moze jak rodzinka przyjedzie to nabierzesz troszkę sił, odpoczniesz przez święta i świat stanie się piękniejszy, a potem przyjdzie wiosna i zrobi się ciepło, nie martw sie, będzie dobrze:tak:, głowa do góry:-)

pozdrawiam:happy2:

reklama
Witam laski

Od czego zaczac:confused: wypadlam ostatnio wogole z rytmu bb,niewiem jakis kryzys przechodze czy co,jak kiedy zagladalm codziennie tak terz udaje mi sie tylko przeczytac ,a na odpisanie juz czasu brak,potem zapominam co chcialm odpisac kazdej:confused: och zakrecona ostatnio jestem,gonie jak szalona i zalatwiam kupe sparaw

u nas ok ,przygotowania do przyjazdu izusi trwaja.Natalka jeszcze troche kaszle,ale katar znikl,gadula jest niesamowita chybz z nowych 10 slow w tym tygodnu sie nauczyla:szok: zaskajuje mnie jak wszytsko powtarza,choc wiecj mowi po angielsku boim sie aby nie mieszala jezykow i mowilam np "mami daj mi Juice":-D

pewnie nie nadrobie co u was,sorki,przez wekend na pewno nie bede miala jak wejsc na bb same rozumiecie,ale zycze wam udanego wypoczynku w rodzinnym gronie

pozdrawiam was goraco

ach,moze urzadzimy sobie zabawe,napiszcie mamusie list do mikolaja,moze na gwiazdke dostaniecie co pragniecie;-):tak:

9a298ae8ep.gif

Drogi Mikołaju marzeń mam kilka przeczytaj to chwilka,
Kochany św.Mikołaju ,W tym roku bylismy bardzo grzeczni wiec poprosimy cie o pare rzeczy

*skorzane rekawiczki
*duza torbe
*i kozaki

skromne zycze,mam nadzieje,ze zostana wysluchane i mikolaj doceni jaka bylam grzeczna dziewczynka
:-D:tak:;-)​

Czesc Dziewczyny

Kazda z nas na obczyznie przechodzi, przechodzila a moze bedzie przechodzic kryzys ze to nie to, za daleko od rodziny i tego do czego bylismy przyzwyczajeni od maluchow, teraz same mamy maluszki, niektore troche male, niektore troche wieksze i dla nich trzeba troche sie oczasnac i pokazac im co lubimy w swietach, jak je obchodzic i dla nich byc usmiechnietym, bo jak beda widziec ze jestemy ciagle nizadowolone, ze nam sie nie podoba to one przejma to od nas. Dla naszych maluchow to my jestesmy wzorem i to one biora z nas przyklad wiec uszy do gory i bedzie dobrze.
Ja dzis z tej racji pojechalam do miasta i kupilam troche ozdobek cos na okna i na drzwi zeby bylo widac i w domu ze swieta sie zblizaja choc jest troche czasu, ale to i tak szybko minie.
W zeszlym roku czekalismy ze wszystkim prawie do konca ze ogole nie naciszylam sie swietami, dlatego w tym roku zaczynam wczesniej i juz;-):-):-):-)

Z racji Mikolajek duzo slodkosci, slodyczy i radosci tego Wam Ania zyczy - ale mi sie zrymowalo.

Czesc ja tylko na chwilke sie przywitac ale widze ze nie ma nawet z kim watek umarl juz :-(...

Skladam wszystkim serdeczne zyczenia z okazji mikolajek:tak:;-)

Ja osobiscie nic nie dostalam , tylko poklucilam sie jeszcze z moim :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:to chyba byl prezent dzis, Blania nie spi jeszcze:no::-( a jutro o 5 musze ja zrywac bo jedziemy do Londynu w sprawie paszportu.
Dzien mija za dniem, Blanka rosnie juz lepiej jej idzie jedzenie lyzeczka chyba sie zaczela z nia zaprzyjazniac...tylko zauwazylam ze wszystkie sloiczki z jabluszkiem jej nie smakuja bo sa kwasne , czy wszystkie sloiczki sa kwasne z jablkiem czy jakas firma ma slodkie jabluszko ???:confused::confused:

Ok Zmykam , pozdrawiam Mnie chyba tez zaczyna wkurzac wszystko dookola albo przez @ albo hormony szaleja bo wszystkiego mam juz serdecznie dosc ...przykro MI tez z tego powodu ze kolejne swieta spedze z Tesciami a nie ze swoja rodzinka ,ale powiem wam szczerze ze jak by Blanka dostala paszport na swieta to bym pojechala :tak:bo bez niej nie chce nigdzie jechac nie rozstaje sie z nia :-D

Buziaczek - mam dokladnie ta sama sytuacje:-(Zostaje KOLEJNE juz swieta tutaj i to z tesciami i straaaasznie tesknie za tymi godzinnymi przesiadowkami przy swiatecznym stole w Polsce z braciszkiem i Jego rodzinka i z siostrzyczka:-:)hmm::sad:...A tu zerowy klimat swiat i wogole bleee...Brakuje mi nawet tego,ze moja maminka zawsze wpada w zly nastroj przed sama wigilia bo sie bidulka narobi,nagotuje a my sie zawsze spozniamy;-)I krzyczy straaasznie:tak:Jak mi tego brakuje:-(....
Ale jakos trzeba stworzyc klimacik i stworzyc fajne swieta,chocby dla dzieci bo One zapamietaja nasz nastroj i nastroj calych swiat:tak:Wiec trzymaj sie goraco, bezie oki:tak:!!!!!!!
Przykro mi,ze poklocilas sie z M:-(...Moze i Jemu udziela sie Twoj humorek,he?:sorry2:

Anulka99 - masz racje:tak:Dzieciaczki zapamietaja swieta po swojemu i to my stworzymy dla nich ten obraz i wzor swiat,wiec pora wziasc sie w garsc laski i zaczac swiateczne przygotowania i to pelna para;-):-) :tak:

Maxin - oj,to musi pociesznie brzmiec takie mieszanie:-D A to dopiero poczatek:tak:Co to bedzie za fenomenalny mix jak porzadnie zacznie mowic;-):-):-D
Co do Ciebie to nie dziwie sie,ze nie masz czasu na BB,skoro masz core,prace,zalatwiasz co chwile a to przedszkole a to szkole znajomym i jeszcze z M trzeba troche czasu pobyc;-)Dobrze ze wogole masz czas zeby tu zajrzec;-):tak:

Mala-gorzatka - jak tam dzis samopoczucie?Lepiej juz troszke?

Ide powoli spac,bo dosc pozno juz a jutro wczesna pobudka zapewne mnie czeka:sorry2:Nika nie chce sie przestawic na dluzsze spanie:dry:Zasypia juz nie o 19 jak do niedawna ale ok 20-21 ale budzi sie ciagle ok 6-7:sorry2::dry:....Czy ja calkiem musze stracic nadzieje,ze kiedys razem pospimy do 9?;-)

PAPA!!!
KARALUCHY POD PODUCHY!!!!!!!!

a ja spac nie moge wiec zaglada co u was

buziaczek,terz bedziesz miec Mal przy sobie na swieta bedzie wiec inaczej,jak smutek zawita przytul ja mocno i pomysl o czym dobrym,na chwile pomoze;-)koniec roku sie zbliza i kazdy widze juz zmeczony,nowy rok przyniesie nam sile:tak:

katarzynka jak u was ze zdrowiem,swiateczne klimaty widze wam w glowie,ale wiecie jak za duzo bedziecie rozmyslac,ze nie ejstescie z swoimi rodzicami,tym gorzej bedziecie sie czuc,zaplanujcie nastepna wigilia w pl:tak:,jak Weroncia sie czuje?

anulka ja nie lubie czekac az do wigili na choinke uwazam,ze na mikolajki powinnna juz byc,tradycja mowi inaczej,ale co tam kazdy tworzy swoja hehe;-)Jak przygotowania do wystepu Lukasza?

malo-gorzatka doczytalm i pamietam humor cos nie tak,kochana trzymaj sie i mysl pozytywnie,na swieta zalecam duzo wypoczynku:-)

:rofl2:Witam z wczesniusienka kawusia:sorry2:

Jak pisalam juz wczoraj, spodziewalam sie pobudki z samiutkiego rana....Moja Nika jak kogucik jest:tak:Ale dzis to juz 5:30 na nozkach:dry:A poszla spac ok 21....:baffled:
Wybierzemy sie dzis na zakupki swiateczne:tak:
Dziewczynki - musze sie pochwalic,ze schudlam do 54.5kg:-):tak::rofl2: Nowa dietka;-)I nareszcie wrocilam do wagi sprzed ciazy:tak:To dobrze,bo najbardziej sie balam,ze nadal bede nosila pare kilo jak zaczniemy sie w sierpniu starac o drugiego bobsia;-)Wtedy wogole juz nie dalabym rady zrzucic niczego i pewnie by mi zostalo:-p:baffled:
MILEGO DNIA WSZYSTKIM ZYCZYMY!!!!!
I idziemy sie bawic klocuszkami;-):tak::-)

Wklejam pare fotoskow,bo M nauczyl mnie nowym programikiem zmniejszac zdjecia;-):-)

1. w dresiku reakcja na bajke 'REKSIO':-D
2. zabawa zeberka w domku i wielkie popisy:-D:tak:
3. fota z basenu z kolezanka Gabryska(6mcy):tak:
4. dostalam nowa ksiazeczke elektroniczna od Mikolaja;-):-)

Ostatnia edycja:
Witam z rana:-)
No i mnie mała dzisiaj wczesniej obudziła bo juz przed 6.Teraz sobie smacznie usneła,a ja musze odprowadzic starszego do szkoły.:baffled:
katarzyna zdradz mi prosze jaka dietke zastosowałas bo ja tez borykam sie jeszcze z ciążową nadwyzką:crazy:

reklama
Gabis - dietka SOUTH BEACH:tak:Rewelka!!!Trzeba przestrzegac ostro ale czujesz sie swietnie,duzo jesz tylko ze nie wszystko po prostu;-)Polecilam ja juz paru osobom i kazdy widzi efekty i ja chwali:tak:Ja jestem baaaaardzo zadowolona:tak:
Widze ze Nasze kruszynki to ranne ptaszki;-):-D

Do góry