• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Nio hejka :-)

Dzis pochmurno i ciemno w domu od samego ranka ... tego najbardziej nie lubie w zimie bo trudno jest sie czlowiekowi obudzic :-D Prezwaznie przebudzam sie dopiero wieczorem ....gdy trzeba znowu polozyc sie pod kolderka :-D

Katarzynko_s - Zazdroszcze ci wypadu z mezem. Wobrazam sobie :-Djak sie stersujesz. Wielkie wyjscie od czasu zajscia w ciaze - jednym slowem wydarzenie, co ?
Bardzo bym chciala sie wyrwac gdzies...poszalec...tak najnormalniej odetchnac, ale bedzie z tym ciezko gdyz nie mamy z kim maluszka zostawic (nie mamy tu rodziny)... czasem tak siedze i zdaje sobie sprawe ze jeszcze troche a "zdziczeje" :-D ... bo tak naprawde tylko dom i dziecko a to nie jest dobrze, ale jak nie mamy z kim dziecka zostawic to tak juz jest. O czym ja wogole pisze..gdzie mi do Ciebie kobieto. Moja ma dopiero 3 m-ce a ja juz narzekam ze nigdzie nie wychodzimy :-D

Buziaczku - jak piszesz o tym tlumie w konsulacie to az mnie wzdryga :baffled: wogole nie lubie chodzic z mala gdziekolwiek gdzie jest duzo ludzi tj jakies centra handlowe, Tesco itd bo w tym okresie to sa wspaniale miejsca na zlapanie przez maluchy jakiejs infekcji :-(

No lece

aaaaaa musze sie pochwalic bo Nastusia dostaje teraz mleczko o 21 i spi do 7 rano :-)

reklama
Witam
wkońcu tutaj zajrzałam :sorry2:, gościmy się wszędzie i jak na razie brak czasu, późnym wieczorem nie mam dostępu do kompa. Swój wziełam do londynu i teraz bardzo mi go brakuje, tym bardziej że nie mogę tak często do Was zaglądać.
Poczytałam co tam u Was i przepraszam że nie odpisze każdej osobno, napisze ogólnikowo, jak znajde więcej czasu to na pewno napisze coś więcej. Widze że za diety dziewczyny się wzięły, gratuluje tym co się udało i życze powodzenia zaczynającym:tak:. Mam nadzieje że humorki troszke się Wam poprawiły, mi w zeszłym roku humor poprawiały zakupy świątecznych rzeczy, ozdób i produktów spożywczych itd... Mam nadziej że i Wam się poprawi tym bardziej że nie dawno był mikołaj i na pewno coś nieco przyniusł :-D. Bąbelek dostał bluzki, bluze ... dziadki najchętniej kupili by mu dużą ciekawą zabawke ale niestety nie będzie jak z tym spowrotem przylecieć ... w sumie to sama mam dylemat co wziąść mu pod choinke...
Może zaczne od początku: pierwsza noc była dość ciężka, przebudzał się bardzo często i popłakiwał, ale nie dziwie się- nowe miejsce, ludzie...ale kolejne już były spokojne, takie jak w domu:tak:. Jak na razie nocuje u mnie, bo tu się przyzwyczaił, później będę musiała podjechać do teściów na nocki, byliśmy u nich tylko za dnia...
Pierwsze 3 dni był cały czas noszony na rączkach, ale już spowrotem zostawiamy go na dłużej w łóżeczku by po powrocie dać sobie rade. U moich rodziców mieszka moja siostra z mężem i synkiem 3 letnim, i wiem że będzie mu bardzo ich brakować, śmieje się do nich, wodzi wzrokiem... Za Patryczkiem najbardziej, chrześniak jest bardzo ruchliwym chłopakiem i bardzo gaduła. Opiekuje się Krystiankiem, całuje, tuli, podaje smoczka. Cały czas jest koło niego, a Krystianek szczęśliwy :tak:. słodko razem wyglądają :-).
Wczoraj pierwszy raz wyszłam na noc, Bąbel grzecznie spał a i rano za mną nie tęsknił, jak wróciłam to nawet chyba nie zauważył że mnie nie było :baffled:, śmiał się bo koło niego biegał Patryczek. W sumie to się ciesze, bo wieczorne wypady nadrobie z M. Wczoraj było bardzo miło, byliśmy razem i tylko o sobie myśleliśmy, choć ja nie do końca bo tel. w zasięgu ręki :-D. Dzisiaj rónież wychodzimy, ale tym razem wracamy do mnie na noc, także poranne mleczko ja dam Bąbelkowi :tak:....

Katarztyna_s super że wychodzisz z M, choć to będzie oficjalne ale będziecie razem i wyrwiesz się na chwile z domoch obowiązków :tak:, i na pewno będzie super, stres zniknie, a może na nowo zaczniej częściej wychodzić mamusia...:-D a córunia prześliczna i basenik jej bardzo się podoba. Ja planuje tutaj pójść, ciekawa jestem jak mojemu się spodoba :tak:
Mała-gorzadka nie martw się i ja czasami miałam wrażenie że zdziczeje, ale u mnie jest tak że czasami spokojnie mogę wyjść na dyskoteke z koleżanką a M pilnuje maluszka, dobrze robi mi taki wypad, może i Ty porozmawiaj z M, jeśli chodzi o narzekanie po 3 m-ca to możesz już narzekać:-D bo ja też to robiłam :-D:-p.
Buziaczek super że paszport załatwiony, i widze że w konsulacie jeszcze gorzej się zrobiło...masakra, szkoda słów...jeśli chodzi o deserki masz dostęp do polskich produktów? bo z bobovita jest jabłko ze słodką marchewką i sama bym to wcinała, pyszne, Bąbelek to cały słoiczek na raz opendzluje :-D. Bąbelkowi nic nie podpasowało angielskie ale nasze wcina :tak:. życze powodzonka w poszukiwaniu pyszności dla pociechy :-)
Maxin i ja najchętniej ubrałabym choinke, ale u nas robi się to z tydzień przed wigilią... już nie mogę się doczekać, uwielbiam to robić :-)
Justynka jak tam przeprowadzka? Napisz jak poszło i czekam na fotki nowego miejsca:tak:

Oki, ja już uciekam, ale się rozpisałam :-p:sorry2:... życze miłej nocki, papa

Witam,
faktycznie tu bardzo pusto :-(
my jesteśmy teraz u rodziców M na parę dni...dobrze że u jednych jak i drugich dziadków ma łóżeczko :tak:, spokojnie sobie pośpi i pobawi się :tak:.
Dziewczyny jak tam mikołajki? Widziałam fotki, widać że była super zabawa. Dzieciaczki poprzebierane, mikołaj był... naprawdę super !!!!

U nas pogoda deszczowa, temp na plusie... spacerek nas dzisiaj ominie, ale wczoraj byliśmy, było trochę pochmurnie i mroźne powietrze ale trzeba troszkę dupkę przewietrzyć :-D.

Zajrzę później, dziewczyny gdzie jesteście... w sumie to każdy zajęty, zakupy przedświąteczne itd...

Miłego dnia życze :-)

Hej,my mialysmy dzis ostatnie juz zajecia na basenie i Nika przeplywa juz kawalek sama pod woda:-):tak:
Teraz tylko regularnie na zwykly basenik bedziemy chodzic cala rodzinka i dziecko bedzie umialo plywac,a nie jak mamusia-na plaze tylko lezec plackiem na sloncu,hehhe:-p:-D
Pozdrawiamy wszystkie mamuski i babelki!!!!!!!!
A1Dodaje fote w baseniku z tatusiem;-)

Załączniki

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    65,3 KB · Wyświetleń: 58
Hej laski

uff niewiem od czego zaczac,przed swietami starszne na forum pustki.Kazdy zabiegany i zmeczony,och w swieta bedziemy dychac:tak:

U nas dobrze,choc dalej nie mozemy wyleczyc gardla,jak Natka tak i ja pijemy syrop,ale srednio pomaga,chyba czas wybrac sie do lekarza.Sam juz niewiem bo pewnie dostatniemy syrop i tyle:sorry2::cool2:
Wekedn byla bardzo mily,od paitku goscilimy izusie z rodzina,bylo swietnie w koncu po tylu latach spotkac sie na zywo,swietnie dzieci sie bawily,a my z nimi.W niedziele byly mikolajki impreza udala sie wspaniale,wszystko bylo cycus.Tylko Natalka bardzo bala sie Mikolaja,pare innych dziecie tez:-p:zawstydzona/y:hehe moze za rok bedzie lepiej:-D

ide zrobic pranie,a potem wypisac kartki:happy2: czasu brak na odpisanie,sory...;-):-)

z tego co czytalam u was dobrze,oby sily i humoru wystarczylo do swiat,bede jutro postaram sie napisac wiecej;-)

pozdrawiam was goraco

Hej!
U nas kiepsko kolejna nieprzespana noc, Pati znow sie budzil co godzinke a od 1 w nocy zaczal wymiotowac i tak do rana :-(. O rany jak mi go szkoda bidulek, nie wiedzial co sie dzieje. Dzis nic nie chce jesc, normalnie sie zawraca, a ja sie tez nie czuje za dobrze bo tez rano wymiotowalam i nic nie jadlam :baffled: Mam nadzieje, ze to jakis paskudny wirus i zaraz przejdzie.
Zycze dla wszystkich duzo zdrowka :tak:

katarzyna_s sliczna foteczka, widac, ze mala uwielbia wode :tak:a na jaki basen chodzicie? My chodzilismy na Archway, fajny basenik z podgrzewana woda, tyle, ze fotek tam nie pozwolili nam robic :no:

reklama
hehe milam nie zagladac:-D

Anetka pewnie to wirus,w powietrzu cos jest,oby szybko wam przeszlo:tak: zdrowka dla was

katarzyna switenie radzi sobie Weronisia,wiesz na mikolajak urzekla swoim strojem kazdego,bosko wygladala:tak:Kasia i jak bylo na imprezie nic nie mowilas an mikolajakch,pewnie wyszalalas sie z mezem;-)Luzacka z was para,:tak:

mamuska widze w pl wypoczywacie,jak syncio,na pewno duzo sie nauczyl;-)

ide bo mala mnie ciagnie

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry