• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Nio .... usnela :) 9 wieczorem to godzina na sen dla Nastki ! Ojej nawet moze nie jesc :-poczy same suna na dol :)

A my dzis bylismy w konsulacje zlozyc wniosek na paszport i powiem wiem ze bylam bardzo zadowolona. Nie bylo zadnych kolejek przed konsulatem a w srodku 5 okienek, babki uwijaly sie szybko...w kasie szybko...no moze blismy 30 min.

PINKA - witamy witamy ! Coz wy macie za provider'a ze tak dlugio musieliscie czekac? Mnie by szlag trafil !
Mala wam rosnie, mama widze kwitnie :-) czyli wszystko dobrze ! Bravo !
Nawet poszlas do pracy :-)szybko :) Tzn wrocilas do starej pracy czy zaczelas jakas nowa ??? Sama z checia bym zapisala sie na jakies kursy ale Moj wraca do domu po 19 wieczorem wiec nie mam szans :sorry2:, w dodatku pracuje tez w soboty...no wiec..co tu duzo pisac. Ale juz niedlugo jade do Polski na 2 miechy ! Troszke sobie "odbije" :-Dpodrzuce pare razy do jednych a potem do drugich dziadkow...jakos to bedzie ;)

A teraz lece sie wykapac bo jestem padnieta

reklama
dawno mnie nie bylo ale to nie z mojej winy, ale po kolei

przeprowadzka zakonczona, na nowym domku jest po prostu wspaniale, balam sie nowego rytmu z bieganiem na pietro i z powrotem, ale jakos dobrze poorganizowalism dom ze nie musze az tyle zasuwac

dom urzadzilismy ale nie zrobilismy remontu ani zadnych extra zmian bo wszystko tu dziala i jest ladne a my nie mamy na razie kasy na remotny :-( wiec urzadzilismy jak tylko moglismy z tym co mielismy i co zastalismy,
co typowe w Holandii wielkie okno w salonie w ktore kazdy zaglada!! ale juz sie przyzwyczailam i zaczynam sama zagladac do sasiadow jak przechodze :-p

przelaczenie telefonu i internetu trwa tu wieki! ale taki kraj zaczynam sie przyzwyczajac do ich tempa, tzn ja nie zamierzam tak pracowac ale jako klient ucze sie cierpliwosci ;-)

Krysia jest po prostu przewspaniala, codziennie robi cos nowego i udoskonala umiejetnosci, zabawa z nia to sama rozkosz, uklada juz 24 elementowe puzzle! zna liczby do 10, slicznie rysuje, mowi coraz wiecej i ladniej, jest baaardzo kochana i urocza, nadal ma zadkie wloski i nie moge jej zrobic kitki bo gumka sie zsuwa, ale taki jej urok, nie chce robic na kibelek, mimo ze doskonale wie o co chodzi :-D a ja jakos nie umiem jej naklonic do tego, no i wiem na 100% ze rozumie niderlandzki potwierdzila to lekarka i panie w przedszkolu mimo ze spedza tam tylko 8h w tgodniu nauczyla sie tego co trzeba, jestem z niej dumna i zaczne chyba niedlugo angielski wprowadzac tzn jakies bajki i ksiazki :tak: na tych malych geniuszy kilka jezykow to zaden problem

projekt zakonczylam z powodzeniem, raport przyjety i zaczynam prace nad wlasnymi badaniami, zostalam zapisana w poczet pracownikow Uniwerku!! jako guest ale uwaga w styczniu jade do firmy TNO na rozmowe w sprawie grantu na moje badania to bylo by po prostu cudowne, pracowalabym w domku jak teraz i dostawalabym kase!! ten miesiac musze sie przygotowac, nawet zainwestuje w fryzjera, garnitur i wszystko zrobie zeby tylko tam zablysnac, musze oczywiscie przygotowac prezentacje i bede caly grudzien ze swietami wlacznie zarobiona po uszy, ale jak mnie znacie u mnie to normalka

za tydzien jedzemy do PL na ponad 2 tygodnie normalnie az mnie skreca z radosci

teraz bede juz na bierzaco, pozdrawiam was goraco, stesknilam sie za BB ogromnie!!

My od dzis rozszerzalismy diete :-) Na pierwszy rzut poszla kaszka ryzowa bezglutenowa :-) Oczywscie wiecej kaszki bylo na sliniaczku niz w buzi, ale to troszke zajmie gdy Nastka przyzwyczai sie do nowej konsystencji - tj PAPKI :-D

Witam
Grudzien wiedzialam,ze bedzie ciekawym miesiacem,duzo sie dzieje,odwiedziny,odnawianie starych znajomosci,portal nasza-klasa jest rewelacyjny:tak:.Dzis urzodzila moja szefowa coreczke,bardzo sie ciesze,nie mialam okazji zobaczyc malenstwa,ale w pon usciskam bobaska i pewnie powroca wspomnienia i chec na nastepne:-D
Pozatym ok........dzis zimno bylo wrrr....rano myslalam,ze spadl snieg,w pl zaczelo pruszyc,mam nadzieje,ze na swieta bedzie bialo:tak:;-)mam zamiar na sanka pozjezdzac:-D

zaczelam zabawe z listem do mikolaja na gwiazdke,ale widze nikt nie chce sie wlaczyc ,no coz..........
nie macie zycze kobietki,czy poprostu jestescie takie skryte??!!no nic nie ciagne za jezyk:-p

Toola swietnie jestes zorganizowana.Mieszkano ogromne,ale jak mowisz takie standardy w Holanki ,co kraj to obyczaj,wystarczy miec system hihi.Krysia wyprzedza rowniesnikow swoim rozwojem,szok jaka ona madra,tylko byc dumny z takiego aniolka;-)Tobie gratuluje zapalu do pracy,wspaniale sobie radzisz:-)

Malagorzatka,szybko i sprawinie wam poszlo w konsulacjie,chyba sie poprawili co?Coreczka jest poprostu sliczna:-)

mamuska gtaruluje synkowi postpow w czworaczkowaniu,w kraju dzieci dostaja jakiegos przyspieszenia:-D

olcia tak to jest zawsze za kims tesknimy,przy mezu zawesz to dom,niewazne gdzie;-) juz niedlugo sie zobaczycie,a swoja droga przewy czasmi dobrze robia nie;-)Benji jak wyrol,ma towarzystwo do zabawy

Pinka ty rowniez malo czasu mas na bb,cukiereczek z waszej niuni.Przygoda z kablem niezla:-p:-DWrocilas do pracy i jak rozstanie z mala,pewnie pierwsze dni duzo myslalas,ale dobrze wyrwac sie do ludzi,plany do szkoly ,super trzeb isc do przodu:-)

Katarzyna zycze zdrowka, wstretny wirus

DOBRANOC

POZDRAWIAM;-)

witam,
ja na chwileczkę by przywitać się z Wami :-), mimo że tak tu pusto :-(
Dzisiaj w końcu zaczął padać śnieg :-), ach nie długo pójdę z Bąbelkiem na sanki :-p...
Maxin to super że coś się dzieje, święta super wpływają na ludzi i każdy dla każdego znajduje trochę czasu :tak:. I racja, w kraju działa jakieś przyśpieszenie, nie tylko w rozwoju,w domu zaczęłam mu wprowadzać różne rzeczy, i mu nie smakowało, a tu nawet ziemniaczki wcina:-D:szok:, chyba nie podchodzi mu ang. jedzonko, w sumie nie ma to jak nasze :-p:-D:-D.
Mała_gorzadka wow, tak szybko konsulat załatwiony super!!!! A Słodkości prześliczne, rośnie Ci Szkrabek, a kogucik uroczy:-D. Uwielbiam wprowadzanie jedzonka, najlepsze jest obserwowanie reakcji na nowy smak- robi duże oczy, często się krzywi ale dziubek otwiera:-D
Toola wow, super zorganizowana z Ciebie kobitka, taki duży dom, Pociecha która tak pięknie się rozwija i tyle rzeczy już umie i do tego praca... Podziwiam i życzę powodzonka :tak:

życzę miłego dzionka

reklama
Witam serdecznie!!!
U Nas cala familia ma sie lepiej juz:-)Tylko Niki ma wyjatkowo slaby apetyt cos:dry:Kielki sie juz wybily ale jeszcze pobolewa Ja najwyrazniej:-(Probuje wszystkiego i narazie skutkuja zupy mleczne,ale jeszcze jakos chcialabym zachecic moja ksiezniczke do mieska...:dry:
Mialysmy isc na szczepienie dzis i nie mam pojecia jakie to niby szczepienie bo oststnio jak bylam to pielegniarka dala Nikusi 3szczepionki na raz i powiedziala,ze nastepne dopiero na 1.5 roczku:confused:A tu ngle jakies szczepionki!!!Oczywiscie pielegniarka w recepcji nie umiala mi na to pytanie odpowiedziec i umowila mnie na wizyte,na ktora jak sie okazalo nie moge dzis tak czy siak isc....Balagan maja i tyle,bo szukam i szukam i nigdzieni doszukuje sie zadnej dodatkowej szczepionki,ktora Nika powinna miec....Jak to jest?Czy Wasze maluszki jak byly w tym wieku to mialy wiecej szczepionek?

Mamuska- ale ja Ciiii zazdroszczzeeeeeeeeeeeeeeeee!!!:tak::tak:Jak fajnie,ze macie sniezek i taki klimacik i ojejku wogole super!!!!!Wklej koniecznie foty z sanek!!!!

Toola - to fajnie,ze juz sie urzadziliscie.remonty to zawsze na spokojnie po kolei kazde pomieszczonko mozna zrobic pozniej,zeby az tak drogo nie wyszlo wszystko na raz!!!GRATULUJE postepow!wow!to szybciutko sie liczyc nauczylo slonko!!!:tak:przedszkole,nawet w nieweilekich ilosciach godzin,naprawde duuuuzo daje.a do tego po prostu zdolniacha jest:-):tak:

Mala-gorzatka - ja tez czasami konsulatem mile zaskoczona bylam,ale myslalam,ze po zniesieniu zapisow na spotkania bedzie wielki balagan a tu prosze:szok:fajnie,ze juz zglowy macie:tak:;-)Malutka jest po prostu BOOOOSKAA!!!!

Maxin - moze wszyscy w szale zakupow swiatecznych i dlatego tak cichutko;-)Zastanawialam sie nad lista prezentow dla Mikolaja i ku mojemu zdziwieniu nie ma rzeczy,ktora bardzo bym chciala..:szok:Ale oczywiscie,zeby Mikolaj wiedzal,ze bokiem Mu gift dla mnie nie przejdzie:-pto prosze o:
1. zestaw Christian Dior - Jadore, bo jakos do perfumow mam slabosc;-)
2. moze byc Iphone,choc nie nalegam;-):-D
3.przydalby sie jakis fajny zestawik bizuteri,moze cos z zieleni:confused:
4. i jak swiety da rade to....w sierpniu poprosimy o chlopczyka:-D:-D:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry