reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Ja tak na chwlke zagladam,bo obiade podany,a zaraz wielkie pakowanie musze rozpoczac ::)
Milo laski,ze sie odezwalyscie,tak myslam,ze na wekeend macie w sumie co robic.Ciesze sie ze wszystko jest w jak najlepszym pozadku,zycze duzo usmiechu.Dobrankoc
Ja sobie pomysle o tym pakowaniau to......... ::)Cieszylam sie ze humorek zaczol mi dopisywac i czulam sie dobrze,a tu dzis nudnosci powrocily i brzuszek taki napiety,a piersi bola niesmowiscie nawet nie moge ich dotknac.A mialam pytac jaki najlepiej krem,czy moze olejek stosowac na rozciagajaca sie skore brzuszak,aby nie miec potem rozstepow???????
Uciekam szamac obiadek,
Sle buziaczki ;D ;D ;D

reklama
Maxin78- ja osobiscie od poczatku ciazy uzywam kremu firmy PALMER'S Cocoa Butter Formula i nie mam nawet jednego rozstepu, chociaz to nie jest regula, bo i tak moge dostac pozniej. Poza tym nie ma tak naprawde zasady i nie warto wydawac fortuny na te magiczne kremy, bo jesli masz miec rozstepy to i tak bedziesz je miec i nic tu nie pomoze, choc na pewno mozesz ich uniknac w jakims stopniu, wiec wazne, abys natluszczala skore regularnie i tu wystarczy zwykla oliwka dla dzieci.
lwica- kupilismy wozek GRACO Quattro Tour DeLuxe (travel system). Ladny, stylowy, wielofunkcyjny, przydatny od narodzin (wraz z fotelikiem do samochodu), do 4lat. Zycze milych i udanych zakupow! Boze, jak ja dawno nie kupilam nic dla siebie... no oprocz tych wszystkich 'sexy' stanikow na ciaze ;-)
Martuska- chyba bede musiala zdjac te okularki, zeby mi juz ludzie nie mowili o Anastazji :-)
Pozdrawiam serdecznie wszystkie dziewczyny z forum i ich pociechy x

Mamuski dziekuje za kilka slow otuchy mam nadzieje ze te problemy znikna mam juz naprawde ich dosc.
Lecz mysle ze najwiekszy spokoj znajde jak sie przeprowadze do innego mieszkanka i to mi sie marzy.Nawet moze byc inne miasto wlasnie sie rozgladamy.

przyszlam sie do was wyzalic...co ja dzisiaj przezylam, normalnie a z do tej pory przechodza mi ciarki po plecach i plakac mi sie chce...mialam potworny sen, pierwszy raz w zyciu obudzialm sie z placzem.. a snilo mi sie ze muieli mi przprowadzic aborcje pomimo tego ze z dizeckiem bylo wszystko ok, ale mialam przodujace lozysko. blagalam lekarza zeby cos zrobil, niestety. wstrzykneli mi cos i urodzilam dziecko, kotre po drodze w drogach rodnych zmarlo i pozwolili mi je pozniej zobaczyc. matko... zaczelam plakac, normalne sie zanosilam placzem i tak sie obudzialm... nikomu nie zycze takich koszmarow...
podejzewam ze to przez to ze sie martwie jak dzidzi sie za dlugo nie rusza, podswiadomosc mi pewnie tak reaguje... ech :(
no wyzalilam sie.

mam nadzieje ze u was wszystko w porzadku. ja ze zniecieropliwieniem czekam na poczatek grudnia, bo zostalo mi jeszcze 6 dni wakacji w tym roku i musze je wykorzystac zeby mi nie przepadly. no i poczatek grudnia spedzam do gory brzuchem na kanapie przed telewizorem :) nie moge sie juz doczekac :)

Anya co do tych stanikow to naprawde zaczynam miec ich juz dosc,a tu po porodzie nie beda lepsze dopoki bedziemy karmily.

Maggusia napewno w koncu znajdziecie jakies sensowne mieszkanko.

Maxim oprocz tego kremu o ktorym wspomniala Anya mozesz rowniez uzywac olejku z tej firmy na swedzaca skore,ja do jakiegos czasu uzywalam oliwki po kapieli i kremu,a nastepnie oliwke zastapilam wlasnie ta wyzej wymieniona i swedzenie przeszlo.

Ara nie dziwie sie ze obudzilas sie z placzem to byl istny koszma :(r,ale na szczescie to tylko zly sen,a Twoja dzidzia spokojnie czeka na swoj czas rodzenia by z krzykiem powitac swoja mamusie,tak wiec nie zamartwiaj sie wiecej i mysl pozytywnie. :laugh:
PRECZ ZLYM SNOM.

Mam pytanko;czy chodzila ktoras z Was tutaj do szkoly rodzenia lub planuje,co o tym myslicie?
My wlasnie sie dzisiaj wybieramy jest przy szpitalu i w godzinach od 6 do 8.Mam nadzieje ze nie bedzie to strata czasu.
Dzisiaj ma byc o tym jak walczyc z bolem porodowym,a raczej chyba jak go akceptowac i co zrobic zeby sobie ulzyc.

Pozdrowionka

Aro!! bidaku ... to pewnie nie czujesz sie zbyt wypoczta po nocy???.. nietety tak czasem bywa.. sny... lek przed nowym.. itd itd.... :(:(...
ja tez tak mialam.. snilo mi sie ze zapomnialam o swoim dziecku i od kilku dni nie dalam mu jesc ... malo tego, nie pamietalam gdzie jzostawilam KOSZMAR!!...
ALE TO TYLKO SEN :):):):) i trzeba o nim szybko zapomniec :):):)

Anya gratuluje wyprawki... ja nie zdazylam :):) niektore rzeczy dokupywalam po urodzeniu sie Sebka :):)

milo mi poznac [poznac] Martuske i Lwice :):):)
pozdr,

dziewczyny!!!!

wiem ze znaczna czesc z Was nosi swoje pociechy jeszcze pod serduszkiem, ale czy myslicie czy bedziecie chialy miec drugie dziecko... a jesli tak to kiedy???

pozdr,

dziekuje dziewczyny za dorbe slowa. juz mi lepiej, ale rano...tragedia.

leedsana, ja jeszcze mam pol drogi do porodu, ale wiem ze na jednym nie poprzestaniemy. jednak jakby nie bylo, dzieci sie lepiej wychowuja jak jest ich przynajmniej dwojka. mi sie marzy trojka najbardizej, ale nei wiem czy damy rade. no chyba ze blizniaki nam sie za drugim razem trafia ;)

mam zabookowane miejsce w szkole rodzenia, ale to dopiero w marcu. tez zastanawiam sie czy na cos sie to przyda ;) mam nadzieje ze tak.

Lwica mam nadzieje mamy na to tylko miesiac.
Do szkoly rodzenia mialam chodzic ale moj facet pracuje szpital jest za daleko autem 15 min a autobusem ok 30 min wiec nie dam rady po za tym zastanawiam sie jak ja teraz pojde na wizyte do lekarza nie mam takiego zasobu slowek jak tatus dzidziusia a wolne chyba nie bedzie mogl sobie wziasc gdybym wiedziala ze na 100% bedzie tlumaczka to ok ale w przychodni ostatnio byla lecz w szpitalu sie nie zjawila i co mam poczac?sama sie nie dogadam na tyle a chce wszytsko zrozumiec wiadome prawda:>

reklama
Maggusia, mysle, ze nie masz sie czym martwic jesli codzi o dogadanie sie z lekarzem. jak czegos nie zrozumiesz to na okretke ci wytlumacza. Ja rowniez nie mialam wystarczajacego zasobu slownictwa medycznego, ale wszytskiego sie mozna nauczyc ;D Polecam pregnancy book, czytaj, a jak czegos nie rozumiesz to sobie tlumacz ze slownikiem. Niestety na tym swiecie trzeba byc twardym i na faceta nie ma co liczyc, musisz sobie radzic sama. Przeciez jak maluszek bedzie juz na swiecie to rowniez bedziesz musiala z nim do lekarzy chodzic i jakos sie dogadac ;D Moze to zabrzmialo troche brutalnie, ale mysle, ze siebie nie doceniasz. Poradzisz sobie lepiej niz sadzisz. ;D
Aha, Maggusia, skoro mozesz sie starac o zwrot podatku, to masz potwierdzenie, ze pracowalas. Oj, ze mna ta agencja nie miala by tak latwo ;D
Lwico, polecam szkoly rodzenia. Osobiscie z niej nie skorzystalam, ale podczas pobytu w szpitalu widzialam wycieczki ze szkoly rodzenia. Polozne oprowadzaly po oddziele i mysle, ze po takiej wycieczce mozna sie oswoic z przerazajaca porodowka. Chyba jakos lepiej idzie sie rodzic jak sie co czlowieka czeka ;D
Jesli chodzi o krem na rozstepy, ja rowniez polecam Palmers`a. Jest rewelacyjny i niedrogi. Cala ciaze go stosowalam i na szczescie nie mam zadnych rozstepow. Chyba dziala skoro przy takim kolosie jakim byl moj brzuchol nie wyszlo mi to paskudztwo ;D

Do góry