reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Pinka - zdroweczka dla kruszynki:tak:nas tez dopadl oststnio taki jednodniowy wirus i mala tylko dzien miala temperaturke,co prawda bardzo wysoka,ale przeszlo z samego rana:tak:
Zamowiloam Nikusi prezent na gwiazdke juz:tak:Z Mothercare,taki mi sie wydaje bardzo rozwijajacy i z przystepna cena a to w sumie wazne dosc,hehhe:-);-)Wklejam linka:
Happy Safari Activity cube : mothercare
co sadzicie?teraz patrze,ze jeszcze przecenili:crazy:ja to mam pecha:confused2:

reklama
Kasiu-dziekuje mam nadzieje ze jej przejdzie szybko bo znów apetytu nie ma a ledwo co jej wrócił:confused2::confused2::confused2::confused2:
dzis wlasnie zobaczyłam ze jedna trojka juz prawie na wyjsciu.............

zabawka super napewno jej sie spodoba ,ja tez tak mam najpier kupie małej a za kilka dni patrze a tu przecena:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

Martuchaa- a ty szczesliwa kobieto gdzie jestes?

Klaudynka - musisz sie udac do swojego Councilu i tam poczekasz w kolejce i powiedza Ci co i jak,wypelnisz papierzyska i doniesiesz odpowiednie dokumenty:tak:Wez ze soba na pewno:dowody osobiste albo paszporty(dziecka tez),umowe wynajmu,umowe o prace,wyciag z ostatnich 3mcy z banku,kilka ostatnich payslip'ow,akt urodzenia dziecka,akt malzenstwa,dokument zarejestrowania w home office... .I tak kazda cos doniesc:confused2:,ale u Nas to chyba wszytko co chcieli;-)Cierpliwosc tez lepiej wez,przyda sie na 100%;-):-p

Jezu ile papierow ja pitole!!! A jak my nie maluzenstwo, mieszkamy razem ale slubu jeszcze nie mamy:-)On jest anglikiem a ja polka;-)Wynajmujemy mieszkanie i placimy 550L miesiecznie czy przy takich platnosciach dadza cos??

Witam laski po dlugiej przerwie...My nadal w PL, tradycyjnie rozlozylo nas chorobsko wiec pobyt przechlapany - najbardziej dla malego bo mi po 3 dniach przeszlo a u niego bylo zapalenie oskrzeli, teraz jeszcze tylko musimy gardlo doleczyc...Czas leci jak szalony, mialam tyle planow i ze znakomitej wiekszosci nici przez chorobe malego...:-( Ech jakos mi ten pobyt tu nie wyszedl tym razem...
Mam sporo zaleglosci bo jakos nie mam czasu na siedzenie przed kompem...No ale postaram sie to nadrobic a jak wroce doSzkocji to pewnie bede bardziej na bierzaco:-)
Pozdrowionka dla wszytskich!

Jezu ile papierow ja pitole!!! A jak my nie maluzenstwo, mieszkamy razem ale slubu jeszcze nie mamy:-)On jest anglikiem a ja polka;-)Wynajmujemy mieszkanie i placimy 550L miesiecznie czy przy takich platnosciach dadza cos??
nie musicie byc malzenstwem oczywiscie;-)tego,czy Wam na to przysluguje to nie poweim,bo to zalezy od zarobkow,od innych benefitow,od miejsca w ktorym mieszkacie a nawet od tego czy macie wporzo council:eek:my wynajmujemy za725£ a doplat9e mamy tylko na 650£ bo [odobno przeplacamy za mieszaknie bo w naszej okolicy powinny wlasnie tansze byc.ale council nie bierze pod uwage tego,ze wynajmujesz przez agencje a wiadomo,ze agencja tez swoje narzuca:confused2:

Katarzyna S to wam daja 650L na mieszkanie miesiecznie??czy jak to jest??
Wlasnie council nam przyslal pare stowek do zaplacenia? Za co to wlasciwie trzeba im zaplacic?
Pozdrawiam:-)

Klaudynka wszystko jest wazne.Moi znajomi maja 3 sypilnie i sa we trojke.nie dostali zadnej doplaty do mieszkania bo powiedzieli ze 3 sa im nie potrzebne.jedna dla dziecka i druga dla nich!:nerd:skoro maja takie mieszkanie widocznie ich stac:baffled:moga zmienic na mniejsze:sorry:
Ja bede sie starac nie dlugo,czekam az mi sie skonczy maciezynskiezawsze to mnniej dochodow:tak:za miesiac pojde:tak:
Tygrysek zycze powrotu do zdrowia:-)obyscie reszte urlopu spedzili jak najlepiej:-)
Mamusia Blaneczki child tax ma znaczenie ale jesli jest wyzszy niz normalnie.w dokumentach ktore mi przyslali napisane bylo zeby otrzymac te pieniadze musze miec wyzszy tax.wszystko sprowadza sie do zarobkow:tak:moja koleznka zrobila tak.zanim dostala tax wyslala dokumenty w ostatnim tyg kiedy byl jeszcze czas.troche zeszlo zanim odeslali:-)dali czas miesiac od daty wystawionej na liscie.wszystko przedluzylo sie o kolejny miesiac:tak:w tm czasie przyznali juz CHTAX ale za malo:no:nie dostala tez 500f

reklama
klaudynka- bylabym w siodmym niebie jakby mi 650 doplacali:-);-),ale niestety nie.Chodzi mi o to,ze council ocenia czy za dobra kwote wynajelas mieszaknie czy moze za drogo.U nas uznali ze nie powinnismy placic miesiecznie 725£ bo w okolicy mozna wynajac za 650£.Ale,jak pisalam-oni nie licza sie z kosztami jakie sa gdy wynajmiesz przez agencje.Moze i od prywatnego kolesia byloby mniej,mozliwe.No i uznali ze na taka kwote-650£-beda rozpartywali dofinansowanie.Przyznali Nam ok 30% tego na miesiac.Tylko M pracuje,narazie jest Nas trojeczka;-)Ciekawa jestem czy wiele sie zmieni jak urodze:baffled:
kwiateczek - to podobna sytuacje-z tym ze odwrotna- mieli moi znajomi.Maja dwojke dzieci i mieli 1bed i Im nie przyznali housing benefitu bo dzieci musza miec dwie osobne sypialnie bo to chlopczyk i dziewczynka,a dosrosli to nawet i w salonie moga miec pokoj,byle dzieci byly oddzielnie:szok:jakby bylby dwie dziewczynki albo dwojka chlopcow to mogliby byc w tej samej sypialni:szok:No i zmeinili na 2bed,bo nie daliby rady inaczej,bo tez tylko On pracowal wtedy...
co do tego 500£ to chyba po prostu musisz miec przynane obie czesci Tax Creditu,czyli i child i working,tez tylko dla slabiotko zarabiajacych.

Ostatnia edycja:
Do góry