reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Ja tez nie dostalam 500L bo za pozno wyslalismy, napisalismy odwolanie i nawet nie odpisali heheh:-):-):-)
Ja otrzymuje child tax credit i child benefit a moj working tax credit.
Wynajmujemy dom z 2 pokojami. Chyba sie o to postaram dobrze by bylo jakby sie dorzucil troszke do mieszkania;-);-)

reklama
Dzis nie nadrobie zalgosci kochane. Zaduzo bylu robiotki a teraz opadam z sil.

Dzis dostalismy widomosc z agencji ze nasz landlord jest w szpitalu psychiatrycznym.... :szok::szok::szok: stad brak podejmowania jakich kolwiek decyzji gdy trzeba cos zrobic w domu... ale co my mamy zrobic jako wynajmujacy ???? Rece juz mi opadaja... Chcielibysmy sie wyprowazdic jak najszybciej bo wszytskie sprawy leza odlogiem a zima idzie,ale agencja nam powiedziala ze mozemy sie wyprowadzic wg umowy na poczatku lutego.... :baffled:

Klaudynka-hmmm tak na moje oko i z tego co slyszalam to ...moze powiem inaczej -zycze wam zeby wam dali. Ale nie jest to takie latwe tym bardziej ze macie WTC bo o ile sie nie myle to musisz podac im do wiadomosci jakie dostajecie zasilki...a jak jedno dostaniesz to to sie odzwierciedli w tym drugim zasilku ze prawdopodobnie wam dadza mniej.

Kasia- jak tam sie czujesz ? maluch juz pisalas zaczyna wierzgaca jeszcz trroszke i wozeczek bedziesz znowu pchac.... lulac takie tyci tyci...kurcze ja juz tesknie do tamtych czasow, tak czasem wracam do nich z wielkim sentymentem.

Malagorzatka sprawdz umowe,skoro nie mozesz sie wyprowadzic to rowniez oni nie moga cie olac:no:musza zrobic wszystko co jest niezbedne w domu.placisz czynsz i wypelniasz umowe a oni nie.powiedz ze sama znajdziesz kogos a wyslesz im rachunek:tak::tak:zobaczysz co powiedza ajesli to nie podziala powiedz ze pojdziesz do CANSILU.tam sie zglasza takie rzeczy:tak::tak:

dorcia- zgadza sie na angielski... umiem gadac i wszystko rozumiem ale kurcze nie potrafie pisac... bo w szkole mialam niemiecki... a anglika tu sie nauczylam wiec ja tylko ze sluchu.... a Nikki chodzi juz do przedszkola a niedlugo szkola wiec chce sama dla siebie cos umiec i mu pomagac... moj maz to perfekt ale on pracuje i nie zawsze moge na niego liczyc wiec zaczelam chodzic do szkoly wiesz nie oczekuje cudow ale zawsze cos.... z komunikacja nie ma problemu ale gorzej z pisaniem....

kwiateczek- slodki szkrab no i nowa technika zdumiewajaca...hehehe...fajnie...

Dzieki Paula.codzien mnie zadziwia:-)nie myslalam ze tak to wszystko bede przezywac:-D:wink:
Widze ze chodzisz na angilski:tak:ja tak jak Ty mialam niemiecki:no:nie umialam za wiele jak tu przyjechalam.Nauczylam sie w pracy rozmawiajac:-D ale nigdy mnie nie poprawiali no moze czasem:sorry:nie jest to moze bardzo poprawny angielski ale daje rade wszedzie lekarz,bank itp.:tak:grunt ze mnie rozumieja:-D:-D:-D C o do pisania to jakies krotkie sms:-D:-D na szkole nie mialam czasu bo pracowalam teraz mam dziecko a u mnie w pracy teraz musowa szkola w kazda srode sa zajecia sponsorowane przez zaklad:-)a ja na macierzynskim i wcale mi sie nie chce wracac:-):-)

no a ja na zwolnieniu od poczatku wiec chodze dla zabicia czasu...
mam pytanie bo nie chce mi sie caly czas wklejac suwaczka czy ja moge cos z tymzrobic aby sam automatycznie sie wklejal przy wpisach????
---------------------------------

Witam was
Paula musisz wkleic suwaczek w podpisie i wtedy automatycznie będzie się wyświetla:-)
Wejdz szybkie menu i tam edytuj sygnaturkę

czesc dziewczyny

ale u nas zimno chwilami miałam wrażenie ze zamiast deszczu lód pada taki zimny brrrrr
moja mała wllasnie dostała pisaczki od kumpeli z polski i myslałam ze bedzie ładnie malowala bo długopisem tak robiła a tymczasem zjada te pisaki :szok::szok::szok::szok::szok::szok: troszke pobazgra po kartce i odgryzie koncówke:confused2::confused2::confused2::confused2:wiec pisaki poszły w odstawke narazie

a co tu dzis tak cichooooooooooooooooo?

reklama
Hej
U nas nudy.Chłopaki troche podziebieni,kaszelek i katar sie przypałetał znowu.
No ikolejny ząb sie przebił.jak tak co 2 tyg jeden bedzie wychodził to sie wykonczymy bo ile przy tym placzu i marudzenia.A co to bedzie jak reszta wyjdzie.

Pinka strasznie zimno.To moja 3 zima tu w Uk i nigdy nie marzłam.A wtym roku jakos ciagle mi zimno.Wczoraj nawet kupiłam sobie czapke,a juz nie pamietam kiedy ostatnio nosiłam czapke.Nigdy nie przepadałam za jej noszeniem.
Dobrze ze chociaz dzis nie pada.

Małgorzatka to sie macie z tym mieszkaniemdo lutego troche długo współczuje.

Kwiateczek gratuluje raczkowania, no to przygotuj sie nieługo sie zacznie.U nas był spokoj dopoki maly nie zaczął raczkować.

ok lece pa

Do góry