reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

oj Mala-gorzatka to Ci chłop strachu przysporzył, ja to bym mu tak nagadała, że hej :wściekła/y: no ale cieszę się, że Ci się podoba na nowym miejscu.

gucia nic nie piszesz? napisz coś, kochana...

a ja muszę się pochwalić: przyznali nam Housing Benefit. bardzo się cieszę, bo każdy grosz się przyda.

reklama
oj Mala-gorzatka to Ci chłop strachu przysporzył, ja to bym mu tak nagadała, że hej :wściekła/y: no ale cieszę się, że Ci się podoba na nowym miejscu.

gucia nic nie piszesz? napisz coś, kochana...

a ja muszę się pochwalić: przyznali nam Housing Benefit. bardzo się cieszę, bo każdy grosz się przyda.
a mi przyslali czy dostaje JA i musze zadzwonic teraz i wstrzymac bo okazalo sie ze jeszcze miesiac moze dluzej pociagna w tej pracy:baffled:pospieszylam sie chyba troche:sorry:nie wiem jak to teraz rozegrac:confused::confused:

malagorzatka to ci maz stracha zrobil,tez bym mu nagadala:wściekła/y::wściekła/y:
swoja droga to tez mam czasem wrazenie ze w tym naszym mieszkaniu cos sie dzieje.wczoraj np scieralam okna siereczka,polozylam na oknie bo musialam isc do kuchni:dry:kiedy przyszlam jej nie bylo i do tej pory nie moge znalezc:baffled::baffled:szukalam wszedzie nawet w koszu bo myslalam ze moze wyrzucilam nie myslac ale nie ma:szok::szok::szok::szok::szok::sorry2::sorry2:sama juz nie wiem:confused::confused::confused::confused: to fajnie ze juz sie przeprowadziliscie:tak::tak:pare dni bedzie zamieszanie ale pozniej spoko;-);-);-)

No wlasnie Gucia co u Ciebie:confused::confused::confused::confused:

Dzieki dziewczyny za opinie na temat spirali, ja chyba jednak sie znia wstrzymam i jesli juz to zaloze ja sobie po 2 dziecku, poki co zostaja mi metody naturalne i zimny prysznic ;-) ;-) ;-)
moze po 2 dzidzi znowu cos sie zmieni i bede mogla brac pigulki ponownie, zobaczyy......

MALGORZATKA, ale mialas przygode, ja bym chyba umarla ze strachu, albo poszla w cos uzbrojona i jeszcze przetracila meza niechcaco!!!! ;-) chyba mu na drugi dzien podziekowalas ladnie za to??????

KWIATECZEK, wiesz jak moj Leos byl w wieku twojego Konradka, to ywlam baaaardzo zmeczona a co za tym idzie miewalam takie ataki sklerozy ze szok!!!! czasami sie zastanawialam czy ten maly oby nie wyssala ze mnie wszytskich szarych komorek ;-) pozniej przeszlo, wraz z wiekem dziecka ;-)

Hejka dziewczyny melduje sie że zyje.Cały dzien zalatana,jak goscie odjadą to wpadne i cos skrobne.
Malogorzatka oj ja to bym zawału dostala.Fajnie ze juz na nowym,my za 3 tyg tez sie przeprowadzamy do nowego domu,nareszcie bedziemy mieli ogód hurrrrrrrrrrra
ok lece milego dnia i pieknej pogody.
Co do sniegu to u nas tak samo spadł snieg i totalny paraliż,szkoła była wczoraj zamknieta.

Witam
Ja dzis odpoczynek w domku zazadzilam,bo mam dosc lazenia wszedzie:zawstydzona/y:
Malagorzatko - wspolczucia!Ja bym umarla ze starchu chyba!!!Generalnie ja nie przepadam za domami bo jestem paranoiczka pod wzgledem bezpieczenstwa:zawstydzona/y:I po prostu nie dalabym rady zasnac na gorze jakbym miala drzwi wejsciowe na dole:no:W Twojej sytuacji chyba bym sie zamknela w pokoju i sie trzesla!!
Izka - no paraliz to niezly!Moja siorka poleciala na weekend do PL zeby nowy dowod odebrac i miala wrocic w poniedzialek,a lotnisko zamkneli i najblizsze loty zazadzili na.....piatek!!!Normalnie w wszal wpadla,bo wziela tylko podreczny bagaz a w nim 2 pary majtek i jedna bluzeczke:szok:No i samochod na platnym parkingu stoi a Ona rzecz jasna ma kluczyki w Polsce:baffled:
Bo lotnisko nie gwarantuje pogody i dlatego dla pewnosci do Stansted wypuszcza samoloty w piatek dopiero:szok:PARANOJA NORMALNIE!!!!!!!
syla - no to gratuluje!ulzylo Wam na pewno:tak:

A my bylismy wczoraj w paru agencjach w poszukiwaniu mieszkania i oczywiscie zadna z nich nie zgodzila sie wynajac Nam 1bed wiec szukamy 2bed juz teraz:sorry2:Nie wiem po co Nam 2 sypialnie,ale ok:dry:No i niby duzo tuych ofert jest ale a to bez kawalka ogrodka,a to nad sklepami gdzies,albo daleko od jakichkolwiek sklepikow....A tym razem wybrednie bedziemy przebierac bo na dluzej chcemy juz osiasc tym razem...Ciezko bedzie,ale ostro sie wzielismy za poszukiwania i zamierzamy sie jak najszybciej wyprowadzic,bo jak tylko cieplej sie zrobi to znowu imprezki pod oknem sie zaczna - Naszych wspanialych rodakow oczywiscie:wściekła/y:Wiec jesli znacie kogos kto ma 2bed do wynajecia tak do 900£ w okolicy Greenford lub Sudbury to prosze smialo pisac!!!

Izka- czyli czeka cie pakowanie, sprzatanie i rozakowywanie hehehehehe...juz trzymam za Ciebie kciukasy :) mo i ogrodek....super! wyobraz sobie ze my mamy w dodaku plac zabaw za oknem hehehehe

Kasia- niom fajnie ze tez zamierzacie sie wyprowadzic. A czemu agencja wam nie chce dac 1 bed ??? Nie kumam :rofl2:
A jakas fajna chatka w Londku to rzeczywiscie problem. Jak bylo cos calkiem dobrze odszykowane to znow kolo ruchliwej ulicy, nad sklepami lub samoloty lataja tuz nad glowa...lub smierdzialo wilgocia jaz na wejsciu...obled... a jeszcze cene maja taka ze czasem sie zastanawialam ZA CO... :confused:
My tez zamierzamy tu zosatc na dluzej...chatka miod ! Oblednie nam sie podoba.

Jutro jade za stare smieci...sprzatac katy hehehehe, urobie pewnie sie po lokcie ufff

witajcie !! Kwiateczek wszystko w sumie ok jestem dzis pierwszy dzien sama z mala w domku:sorry2: troszke sie stresuje !! wczoraj odprawilam Mame do Polski
Mielismy troszke spraw do pozalatwiania zarejestrwalismy Emilke no i przez nagly atak zimy polorzna nie dojechala :-)musieismy jechac do szpitala na spotkanie z nia !a jutro cansil i job center tszeba pozalatwiac benefity !! ojjjjjjjj duzo tego wszystkiego !! pozdrawiam wszystkie Mamusie

gucia super, że się odezwałaś i, że już lepiej :-)

Mała-gorzatka super, że ta wasza nowa chatka to miodzio :tak:Cieszymy się razem z Tobą, że fajnie trafiliście.

kwiateczek co do Twojego Housing Benefit to ja bym na Twoim miejscu poszła do nich, powiedziała jaka jest sytuacja z Twoją pracą, oni sami będą wiedzieli jak to załatwić.

a ja właśnie zjadłam wigilijny barszczyk mniam mniam. tak mi zasmakował ten barszcz, który zrobiłam na Wigilię, że już drugi raz od świąt go gotowałam. a co najważniejsze, to to, że rodzince bardzo smakuje :tak:

Mała-gorzatka to Ty chyba zawsze piszesz o zapiekance z tuńczyka? mogłabyś skrobnąć przepis? ostatnio szukam nowych pomysłów na obiad, bo jakoś tak na jedno kopyto gotowałam :zawstydzona/y:

reklama
Gucia to dobrze ze wszystko ok,niepokoilysmy sie.jak bedziesz miala czas to napisz cos wiecej:-)
Syla dzwonilam i kazali mi dac payslip jak dostane,wyjasnilam sytuacje,zreszta mowilam juz wczesniej o tym:tak::tak:lece teraz do citzena dowiedzies sie pare rzeczy:tak:mam nadzieje ze nas nie roluja :evil:

Do góry