reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
Nie wiem czemu mowia w konsulacie ze tylko mozna wyrobic 2 paszporty tymczasowe a potem moze byc tylko ten piecioletni gdy na stronie konsulatu widnieje Zgodnie z ustawa z dnia 13 lipca 2006 r. o dokumentach paszportowych małoletnim do ukończenia 5 roku życia wydawane sa paszporty tymczasowe na okres 12 miesięcy

Witam

Ja za to stracilam prace gdy poinformowalam pracodawce o tym ze jestem w ciazy...teraz walcze o odszkodowanie...jak juz pisalam wczesniej na forum z ciaza byly problemy od samego poczatku,,,wsiadlam wiec w samolot 15 marca i za 3 dni wyladowalam w szpitalu,,,poronilam 1 kwietnia w 16 tyg..teraz dochodze do siebie w domu, a potem powrot do Anglii i dalsza walka,,,
Pozdrawiam wszystkich
Czesc Marta ;-)
Nie wiem co Ci napisac poprostu ...zycze powodzenia Kochana ...wiem ze zadne slow ai pocieszenia ie ulecza Cie a tym bardziej wkurza i zbulwersuja wiec lepiej nie bede mowic nic.
A wiesz jaka bla przyczyna ? slaba ciaza? czy lotu nie przetrwala czy co?:-(
A do Anglii wracasz na stale czy tylko wysadzic sie ??:sorry:
Co za niesprawiedliwosc:wściekła/y::wściekła/y:masz racje walcz o swoje prawa:tak:my tez polacy jestesmy ludzmi:tak::tak::tak:powodzenia.

Iza to masz fajnie teraz,ja czekam na dom ktory niby ma byc w maju a dzis szlam kolo nmiego i jest dopiero polowa:szok::szok:murow oczywiscie,buduja go:sorry:watpie ze bedzie do maja:no:ale widac ze bedzie dyuzy ogrod:tak:to taki boungalow ma byc:tak:

U nas bez zmian:-(tzn dzis to wogole nie je,nie pije:no::no::no::-(teraz zjadl troche kleiku ryzowego ale zaraz poszla kupa:baffled:lekarz powiedziala ze jak tak bedzie jeszcze 2-3 dni to zeby przyjsc a narazie czekac:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:wypil wody moze 20 ml:szok::-(nic nie moge mu wepchnac.Dawalam smecte,marchwianke ale nie chce:no:
trzeba czekac:baffled::baffled:
I co maly ma virusa?:szok::szok:nie zartuj:szok::szok: masakra co za swinstwo fruwa w tym powietrzu:wściekła/y::wściekła/y:Blanka zdrowa juz ale za to Moj choruje:-(
Ja sie jakos trzymam ale za to mam problem z gardlem ...i ide znow do lekarza nie wiem czy krtan czy migdlay a mzoe wezly a mzoe tarczyca:sorry::szok::wściekła/y::-(
Martwie sie bo to juz mnie dlugo trzyma :-:)-(i nie przechodzi:-:)-(

Ciekawe co ci zaradza , Moja jak nie chciala pic chcieli ja zabrac do szpitala pod kroplowke:sorry::-:)nerd:zmuszaj go jakos nie wiem na sile zeby sie nie odwodnil ....:no:
Kupujecie czy czekacie a wynajem ? Oni tu bardzo szybko buduja ...nie tak jak w Pl:-pbo na odwal:sorry:

marta- przykro mi, trzymaj sie mocno kobieto....ehhhh chcialabym napisac kilka slow na pocieszenie ale wiem ze zadne nie przyniosa ci ulgi

Z tym lataniem to jest roznie, wszytsko zalezy od kobiety a nie faktu ze jest w ciazy. To kobieta sobie roznie radzi z ciaza, latanie to przede wszystkim troszke stresu. Jesli kobieta w ciazy dobrze sie czuje i nie odczuwa jakis zmian niepokojcych to wydaje mi sie ze nie ma sie czym stresowac. Niektore sa takie co czuja sie slabo, maja zadyszki, kreci sie w glowie....to bym odradzala, ale sa takie co naprawde nie czuja ze sa w ciazy do poznych miesiacy ;) Ogolnie sie mowi ze nie powinno sie latac w ciazy, tak zapobiegawczo, podobnie sie mowi ze kobiety powinny cwiczyc w ciazy, ale ja nie moglam..czulam sie po tym CHORA...i tego nie robilam choc lekarz nalegal na cwiczenia :eek:
Ja latalam 4 razy w pierwszym trymestrze ciazy...i nic nam nie bylo.

Dobry wieczor :-)
Nic konstruktywnego nie napisze, bo ogolnie nic sie nie dzieje.... ale jutro jade do Polski na ok 3 tyg, wiec po prostu wpadam zlozyc zyczenia Wielkanocne :tak::-)
A wiec:
Zdrowych i spokojnych Swiat Wielkiej Nocy Dla wszystkich mamusiek w UK! :-)

Trzymajcie sie, pa!

Alex- Milego pobytu ;-)Odzywaj sie zasem jak bedziesz miala chwilke :tak:

MAlagorzatko-MAsz racje , Ja lecialam w 14tyg jakos tak i Mi ani malej nic nie bylo ...powiem Wam ze jeszcze lepiej to znioslam niz jak nie bylam w ciazy:eek:

Pa ja tez spadam bo padam ze zmeczenia i z tym gardlem mam jakis problem :-(

czesc laseczki,powoli sie melduje z powrotem,juz na nowym mieszkanku-nareszcie:rofl2:dopiero net nam dzis podlaczyli:tak:
powolutku sie wkrece co u Was,ale narazie jakos nieciekawie sie czuje bo dzis zaczela mi sie okropna alergia na pylki i poradzic sobie nie moge juz,bo oczy zalzawione i kicham i zakatarzona straszliwie jestem:wściekła/y:
poza tym u nas super i podczytam troszke co sie dzialo,ale calych trzech tygodni to chyba nie dam rady nadrobic:sorry:

Marta przykro mi bardzo..... Dużo sił Ci życzę.....

Gosia w konsulacie byliśmy ok. 12-tej. Dwa paszporty tymczasowe tylko w przypadku braku numeru PESEL. Do pięcioletniego też potrzebny jest PESEL. Nam powiedziała kobita, że jak będziemy w Polsce to żeby załatwić Oliwce PESEL. Tak czy siak, jak już pisałam, ma być jakaś nowa ustawa dot. paszportów dla dzieciaczków i może tych pięcioletnich w ogóle nie będzie :confused:

Edyta oj biedny Konradek. Mnie te wirusy tu w UK też wkurzają strasznie :wściekła/y: Wiem, że to trudne w waszym przypadku, ale mały musi dużo pić :sorry: Sprawdzaj mu pieluchę czy siusia, jak pielucha będzie bardziej sucha niż zwykle, to nie zwlekaj tylko do lekarza lub szpitala idź, żeby sprawdzili małego czy się nie odwadnia. Z tym nie ma żartów. Dużo zdrówka...

Ewelina mnie też tak gardło dokucza, jak już jest dobrze, to może przez dwa tygodnie i na nowo ból gardła, katar - już dość mam. Zdrówka, kochana Ci życzę.

Izka a Ty już widzę menu na święta układasz ;-) Ja nie mam jeszcze pomysłu.

Alex miłego pobytu w Polsce i Wesołych Świąt :-)

reklama
czesc laseczki,powoli sie melduje z powrotem,juz na nowym mieszkanku-nareszcie:rofl2:dopiero net nam dzis podlaczyli:tak:
powolutku sie wkrece co u Was,ale narazie jakos nieciekawie sie czuje bo dzis zaczela mi sie okropna alergia na pylki i poradzic sobie nie moge juz,bo oczy zalzawione i kicham i zakatarzona straszliwie jestem:wściekła/y:
poza tym u nas super i podczytam troszke co sie dzialo,ale calych trzech tygodni to chyba nie dam rady nadrobic:sorry:

Witaj kochana :tak::tak::tak: I jak na nowym mieszkanku? Już się urządziliście? To te, które tak bardzo Wam się podobało?
Mi też się alergia zaczyna, nie cierpię tego :wściekła/y: Ale jak byłam w ciąży to miałam spokój.
Poza alergią, to jak się Ty i dzidziuś czujecie?

Do góry