reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Maxin-oj no to niefajnie ze tak sie poplatalo.Mam nadzieje, ze jutro wszystko sie wyjasni i oczywisci, ze nie bedziesz musiala lezec w szpitalu.Choc z drugiej stony jak trzeba bedzie to trzeba isc, w koncu bedzie tam dobra opieka i na pewno dobrze sie wami zajma.Ja w kazdym razie trzymam kciuki i bede myslala o tobie i malenstwie.
Ja jutro zostaje w domku, nie ide do collegu bo moje kostki sa w zlym stanie, naprawde nie poznaje swoich nog. Postanowilismy ze zostane w domu i bede odpoczywala z nogami w gorze.Ja mam polozna w piatek, wiec tez bede musiala popytac o niektore sprawy i wogole to sie zastanawiam czy jakos sie odczuwa to ze brzuch sie obniza bo ja nie wiem jak to sprawdzic.Jakos ciezko mi zauwazyc u siebie czy to juz czy nie.No wiec jeszcze raz zycze ci powodzonka i trzymam kciuki:):):)
Evoska- napisz cos wiecej o tych kartkach bo mnie to zainteresowalo:)
Dobrej nocki dla wszystkich, wskakuje w pizamke i uciekam do lozia:):):)
papatki

reklama
Maxin - ja mam nadzieje ze Ty cos do nas skrobniesz kochana po wizycie u poloznej -
daj znac co i jak? ok???

Izunia - i dobrze zrobilas, nogi w gore i odpoczywj, wlacz sobie TV to tez sie poczysz film
ogladajac;)
Wiesz z tymi i kartkami to jest tak - poniewaz pracuje w galerii w ktorej jest mnostwo recznie robionych
kartek postanowilam tez sprbowac.... zakupilam materialy - wydalam na to majatek;)
bo zeby zaczac cokolwiek - musisz zaopatrzyc sie w materialy jak - kartki, koperty, kleje, ozdoby itp
pierwsze moje kartki wyszly na wielkanoc - a zrobilam tylko 7 wzorow poszly w kilka minut - zrobilabym wiecej
ale wlascicielka galerii powiedziala ze nie sa zbyt ladne;( - nie lubi mnie odkad jestem w ciazy
no coz jej problem - ale to jej podejscie troche mnie zniechecilo - wczoraj spedzialm 3 godziny na projektowaniu
nowych kartek i jakos stanelam w miejscu - dzis biore sie w garsc na nowo i ruszam z produkcja
bo jak narazie to wiecej wydaje niz zarabiam ;)))

Reszta dziewczyn wziela chyba urlop bo nikt sie nie odzywa hmmm;(

15 tyg dzisiaj - wow jak ten czas szybko leci
dziewczyny d wczoraj wieczor mam dziwne klucia jakby nie ktos w srodku
klul ostrym drutem - nie wiem jak to wytlumaczc i trwa to ok 20 min i przechodzi i za jakis czas znowu
co to moze byc, czy moze plod mnie uciskac???

milego dnia

hejka dzieki za wsparcie kobietki,rano zas obudzilam sie z bolem glowy,iskierki przed oczami,brzuch boli,no uciekam na wizyte jak cos to dam znac co sie dzieje,oby nic szczegolnego ::)

EVOSKA to masz kuper roboty,chyba milo tak projektowac i co njawazniejsze sprzedaj sie ;D
Izusia odpoczywaj opuchlizna to katorga,tez tego nie lubie,noc coz te ciazowe bole,jeszcze trosze damy rade ;)
Maja na maciezynski mozesz isc jak piszerz na 11 tyg.przed koncem ciazy,a parcodawcy powiedz kiedy uwazasz za stosowne,ale odpowiednio wczesnie aby wyslal paiery i wszystko z maciewrzycnkim zaltwil.Ja polecam parcowac jak naj dluzej,jezeli czuejsz sie dobrze,czas szybko zleci,a z czasem w domku czlkowiek sie nudzi i odlicza dni ;D

ok zmykam

buziaki dla reszty mam ;D ;D ;D

Hejo moje mile!Faktycznie chyba dziewczyny maja wiosenne urlopy bo ich nie widac na forum, a moze korzystaja z pogody i spaceruja z maluszkami?:):):)To jest usprawiedliwienie:)
U nas dzis ladna pogoda ale ja na razie siedze w domku, obejrzalam kasete "pielegnacja noworodka" (po sto razy czytam i przegladam te informacje) i czekam teraz na przesylke.Kupilismy sobie fotel-krzeslo, taki fajny skorzany do kompa i musze siedziec i czekac na niego bo wczoraj nas nie zastali wiec dzis musze byc w domku.A swoja droga ten fotel sie przyda jak dzidzio sie urodzi bo bedzie wygodny do siedzenia i karmienia.
Powiem wam ze w nocy sie troche przestraszylam bo obudzilam sie na siusiu jak zwykle i mialam tak spuchniete rece jak nigdy.Myslalam z bede puchla raczej po wysilku jakims a nie tak w nocy, kiedy odpoczywam.Hm...niedobrze:(
Maxin-no to czekamy na info:)
Evoska-trzymam kciuki za twoje kartki:)A pytalam tez o to bo moja siostra to artystyczna dusza, tez sie interesuje takimi rzeczami, pracuje w Polsce w sklepie z takimi bajerami i tez sama probuje wykonywac kartki choc wiadomo w Polsce nie ma takiego pola do dzialania i tylu materialow co tutaj.A ty jestes z zawodu plastyczka?
Caluski , ide cos zjesc(hm niedobrze bo jak siedze w domu to ciagle bym cos chrupala:))

Evoska! Ja biore urlop dopiero od piatku!!! :laugh:

Hehe ja ze swoim bratem robilam switeczne kartki recznie, bo jak wiadomo w Polsce nie ma kartek muzulmanskich, i calej rodzinie sie podobalo, chociaz byly bardzo prymitywne! Nokt by ich nie kupil, a twoje rozeszly sie tak szybko, to musi byc cos cik fajowego1!!!

Maxin!!!Nie lam sie bedzie ok!moja mama 3razy miala gestoze w cizy i zobacz jaka baba ze mnie jest zdrowa, nie mowic juz o moich braciach!!!Ty tez bedziesz miala zdrowa core juz niedlugo!!!!

No to jeszcze jutro odwiedze ten watek, a potem to juz urlop w szpitalu homerton ;D

Mamusie!

Cela-GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!

Maxin-Ja mialam wysokie cisnienie jak zlapaly mnie skurcze nieregularne utrzymywalo sie az do porodu i mialam strasznie napuchniete rece i nogi czulam sie bardzo oslabiona a wiesz najlepsze to bylo ze z takim wysokim cisnieniem wsadzily mnie do basenu do goracej wody:) troche mnie to zdziwilo.Pozniej po porodzie mialam mierzone ciagle cisnienie i bylo juz ok ;) wiec glowka do gory bedzie dobrze.

Maja-super zdjecie kolorowo i spokojnie:)

Evoska-Ja USG mialam dopiero w 19 tygodniu i tez mnie to zdziwilo i niecierpliwilam sie np ja chcialam sobie zrobic niektore badania co sie okazalo jak mialam spotkanie w szpiatlu ze je tylko mozna zrobic do 18 tygodnia hehe wiec ich nie zrobilam(prenatalne) tylko z krwi i wszytsko jest dobrze.Wiec mysle ze powinnas byc spokojna tutaj tak dziala ich system nie denerwuj sie ani fasoleczki i glowka do gory! ;)

Tamarunia-zycze ci aby porod przebiegl jak najlepiej trzymaj sie kochana!

Lwica-mysle ze po porodzie trzeba odrazu dzialac i cwiczyc!ja wzielam sie za diete i male cwiczonka nie do przesady:)chodzi o to zeby ta oponka jak najszybciej zeszla i nie zostala.Dotego nosze pas poporodowy(czasami mnie wkurza ze musze to nosic ale jak mus to mus).

Ara-sliczny synus!

Pozdrawiam reszte mamus!

Maggusia - badz dobrej mysli - juz niedlugo, bedziesz pania swego kata, dzieki za mile slowa otuchy
ciekawa jestem co tam u Maxin???

reklama
Maggusia- a gdzie kupilas ten pas? Bo w Polsce to wiem gdzie a tutaj to nie wiem.A nie moge w Polsce poprosic mame o kupno bo nie wiem jak to jest z rozmiarami.Jesli mozesz napisz cos na ten temat.Z gory dzieki!
Hm, ciekawe jak u Maxin, oby wszystko bylo ok:)
Buzki:):):)

Do góry