reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

cześć dziewczyny

;D ;D ;D DOSTAŁAM LIST ZE SZPITALA ;D ;D ;D

nie mogłam w to uwierzyć ale strasznie się cieszę i mam wizytę 22 maja i scan też

tamarunia-czekamy na ciebie i dzidzię ;D

maggusia- powodzenia mam nadzieję że jutro się nie rozczarujesz, powodzenia

maxin- cieszę się że wszystko ok, tylko tak dalej

EVOSKA- no fantastycznie piszę się i na zakupy i na deser ;D

pozdrawiam was serdecznie bo muszę uciekac pa pa

reklama
Dzien dobry kochane!Az nie moge uwierzyc pogoda tutaj jest taka sliczn przez ostatni tydzien, ze ciezko uwierzyc ze to Anglia:)
My dzis bylismy u poloznej, odpukac wszystko jest w porzadku, dzidzia schodzi juz do kanalu rodnego, serduszko ladnie bije wiec na razie nie ma sie czym martwic, choc ja i tak sie bede martwic pewnie do samego porodu.
Hm, ciekawe jak tam Tamarunia, czy trzyma juz Fazilke w ramionach.Oby wszystko przebiegalo dobrze i sprawnie:)
maja33-no i wreszcie sie doczekalas listu, ciesze sie razem z toba bo pamietam jak ja tez na niego czeekalam.
Maggusia-dzieki za info w sprawie pasa, w takim razie poprosze mame zeby mi taki kupila jak bedzie do nas leciala.Skoro mowisz zeby kupic w rozmiarze jak sprzed ciazy to ja tez musze miec M.Dzieki wielkie raz jeszcze:)Przykre to, ze musisz sie tak motac z mieszkaniami tutaj, my tez przebylismy dluga droge zeby dostac mieszkanie z urzedu.Ale w koncu sie udalo czego i tobie zycze.Napisz jak dzis wam poszlo, trzymam kciuki:)
Evoska-co u ciebie, jak sie czujesz.Niestety nie moge ci nic powiedziec o tych kluciach bo ja nic takiego nie mialam, moze po prostu zapytaj polozna przy najblizszym spotkaniu:)
Milego dnia:)

hejka
ale pieknie i wiosennie - az milo!!!!

co za dzien na urodzenie dzieciatka - mam nadzieje ze Tamarunia i malutko ok;)mala pewnie juz nakarmiona i spi w ramionach mamy:)

Maja - ty to sie rozpisalas ze hej! ciesze sie z wiadmosci - a czy ja mowilam ze tez list
dostalam 2 dni temu? Na 9 maja - juz se nie moge doczekac - pewnie mi powiedza plec dziecka
bo jak jest taka mozliwosc to czemu nie zpytac, wtedy mowisz syneczku czy corusiu a nie moj
babelku;)))

dzisiaj ide ze znajomymi na chinszyzne, zbieramy sieo 7.00 pm przy erosku - jak jest ktos chetny
zapraszam (idzie tez Monika moja kumpelka - ta smieszka - Jakub - musze ich zeswatac bo jakos
szczescia w milosci nie maja;))

Maxi - sie nie odzywa;(((

Maggusia - glowk do gory - juz tyle przeszlas, poradzisz sobe, tylko ni epanikuj i nie placz
w biurze, badz panowana i konsekwentna
postaw sprawe jasno - wspieraj sie malenstwem i trudna sytuacja
i badz uparta jak koza!!!! dopoty dopoki nie wyjdziesz z kwitem na chate
3maj se dzielnie, my tu wszystkie trzymamay za Ciebie kciuki!!!;)

Izunia - nie martw sie o mnie skarbie,klucia dzieki Bogu przeszly, poloznej jeszcze nie
mialam okazj poznac - wiec jestescie jedynymi osobami ktore sie pytam o wszysko;)
wydaje mi sie ze dzidzia mnie uciskal oi dlatego mnie klulo
i brzuch mi rosnie szybko i to tez pobolewa - no coz jak chudzina bylam
a teraz mam pilke przed sob hi hi hi
moje dziecko bedzie chyba duzym bablem albo i dwojka - bo tyje na maxa!!!!
wcale nie jem za dwoje tak na marinesie:))))) serio!
2 kanapki albo salatka ryzowa czy jarzynowa itp na sniadanie + jogurt + owoc potem obiad (zupka albo drugie) + czasami tylko owoc
bo juz pekam - czy to za duzo????

a jak tam z sobota - umowione spotkanie na bank????
pozdrawiam Wasi sciskam

Ale ja wam zazdroszcze tych spotkan, nawet nie wiecie jak mi brakuje babskich pogaduszek przy kawce lub piwku.Tu w tej dziurze chyba nigdy nikogo nie poznam.Szkoda ze mam do was tak daleko.Wiecie ze jak michal jest w pracy to ja jestem ciagle sama i sama, do nikogo nie moge buzi otworzyc oprocz dzidzi oczywiscie.Tak wiec na wakacje, kiedy to pojedziemy do Polski, czekam jak na zbawienie.Wiecie jakie to smutne czasami?Dobrze, ze mam michala:)
Evoska-wydaje mi sie, ze nie jesz za duzo raczej normalnie, tylko zdrowo:)Wiec sie nie martw.A wogole to podalas mi nr twojego gadu ale ja cie nigdy na nim nie widze:(
Maxin-hejo, gdzie sie podziewasz???

Witam kobietki.Melduju sie na posterunku ;D ;D ;D Troszke zajeta jestem od wczoraj remontujemy pokoj malej,wiec caly czas cos robie,mam duzy przyplyw energii,maz malowal, a ja przed domem postanowilam posprzatac liscie,ktore nazbieraly sie chyba z paru lat i nick nie ma ochoty ich sprzatnac,a w domu sa trzy flaty.No coz mialam chec wiec posparzatalam,caly chol,umylam drzwi i tak sie zmeczylam,ze az dzis mam zakwasy na nogach ::)Nocki sa coraz bardziej meczace,poprostu nie moge usnac,2-3 wnocy ,a ja oczy szeroko otwarte i spac mi sie nie chce.Samopoczucie juz lepiej,choc glowa pobolewa i krzyrze ::)

Maja super,ze wkoncu doczekalas sie listu,juz niedlugo obejrzysz na USG maluszka,swietna sprawa ;)

Maggusia to idzie krecka dostac z tymi urzedami,ja tez dostaje padaczki jak po tysiac razy trzeba robic jedno i to samo,albo tlumaczyc wszystko pieciu osoba,Glowa do gory bedzie dobrze,badz cierpliwa i tak widze,ze jestes opanowana i tak trzymac,bo nerwami top nic czlowiek nie zalatwi,prawda ;)

Izusia oj biedactwo,ciezko tak samemu siedziec w domku,przykro mi,ze sie smucisz i nie masz z kim pogadac,a bo przeprowadzili byscie sie do Lodnydu tu miala byc nas ;D ;D ;D No wiem wiem latrwo pisac,ale pewnie macie tak juz zycie poukladane,mam nadziej,ze jak malenstwo sie urodzi poznasz jakies nowe mamy,zreszta bedziesz miala kruszynke,ktora zajmie twoj czas.Ale rozumiem ,ze czlowiekowi potrzeba sie wygadac,kiedys wyslalm ci na prywata wiadomosc moj numer,wiec jak masz checi to dwon zawsze poplotkowac mozemy ;)

EVOSKA no kto wie,moze masz dwa bijace serduszka w brzuszku???!!!Jak tak szybko rosnie???Ja pamietam mialm takie klucia,ale polozna mowila,ze to powiekszajaca sie macica,wiesz w organizmie wiel zmian zachodzi wiec roznie reaguje na nowe zmiany ;)Zycze udanego wieczorku,ze znajomymi,w centrum jest bomba ;D Mowisz,ze w sfatkie sie bawisz :D

Ciekawa jak tam Tamarunia????Czy juz po CC???Penwie jest szczesliwa mamuska z kruszynka na raczkach.Ale ma fajowo!!!

Martuska no tak przy dziecku zawsze jest co robic.Mam nadziej,ze Alusiowi to uczulenie zejdzie i nie ebdzie mial jej az 2 lata,jak bedziesz w karju sprawdzisz u pediarty i moze pocieszy cie bardziej optymistyczna diagnoza ;) Oj tez bym do karju poleciala,a tak musze czekac az do wrzesnia,no coz zleci.

Magdak corcie masz kochana,jest urocza i tak slotka,tak grzecznie sie bawila u lwicy ;D Matczyne obowiazki to ciezka praca,rece pelne roboty,czym sa starsze tym wiecej uwagi nalezy mi poswiecac.Ale milo,ze od czasu do czasu masz szanse cos skrobnac ;D

Lwica no i jak gimnastyka???Pomaga???Mozesz napisac mi nazwe tego cudenak na kolki,pytalam juz wczesniej,ale pewnie nie doczytalas!!!Dzieki ;)

A gdzie Anya sie podziala ucichla???!!!!! A Beta gdzie jestes,co u was????

ok uciekma na jakis maly spoacer bo juz nie moge tej farby wachac,drzwi zamkniete,okna otwarte,ale jednak zacha sie wszedzie unosi ::)
Caluski sle dla mamusiek i pociech oraz brzuchatek ;D ;D ;D

Maxin-faktycznie ze pisalas ze przygotowujecie pokoik dla malej, cudowne zajecie choc sie wdycha farbe i meczy tym wszystkim to jest to cudowne gdy mysli sie po cos sie to robi a raczej dla kogo:)Super wam ze macie oddzielny pokoik dla malej, to jednak duza wygoda.A czy wy wynajmujecie ten domek czy to kupiony przez was?My niestety mieszkamy we flacie i mamy dwa pokoje wiec pokoj dzienny bedzie dla dzidzi.Ale poki co nie narzekamy bo nie jest ciasno, mieszkanie jest bardzo sloneczne i jasne, wszystko nowe, remontowane w ostatnie lato no i mamy ogrodek ladny i sloneczny.No a co najwazniejsze to jest flat od councila wiec placimy niewiele, co nie powiem jest teraz istotne.No i jest szansa ze po roku mozemy starac sie o dom.Ale z tym pewnie znowu bedzie taka motka jak ma teraz maggusia.Zobaczymy:)
A o tym numerze to pamietam i mam wpisany w kom wiec mozesz sie (mam nadzieje mile)zaskoczyc pewnego dnia.
Caluski

Izusia ,a mialam pytac mieszkanie jak zalatwialiscie z Cunsilu dlugo czeekaliscie aby je dostac????I jak mozesz w skrocie opisz mi jak wygladala procedura,duzo paierkowej roboty???
My mieszkamy w domu ,gdzie jest on podzielony na trzy mieszkania,my wynajmujemy na drugim pietrze,jest niewielkie,ale przytulne,mala bedzie w naszej sypialni,a my przenosimy sie do goscinnego.Na poczatku pewnie bede spala z nia w pokoju.Mieszka nam sie dobrze i to najwaznijesze,tylko szkoda,ze nie mamy ogrodu,no ale coz w Lodnynie czasami trzeba isc na kompromis,nie mozna miec wszystkiego ::)
Czekam na telefon,na pewno bedzie to mile zaskoczenie ;D ;D ;D

witam.. udało mi się siąśc na chwilke do komputerka.. ja juz jestem po.. urodziłam 23.04.
postaram sie za jakiś czas wkleic zdjęcia mojego synka.. :)
jest zdrowiutki tylko malutki:) ważył 2600.. ja też czuje sie dobrze..
już nawet zapomniałam że wogóle rodziłam..:)

pozdrawiam..

CELA ogromne gratulacje i witamy w gronie mamusiek - niech malenstwo szybko rosnie i spi jak aniolek

OJ dziewczynki - nie jestem w stanie nadrobic - myslalam ze uda mi sie dowiedziec czegos na zywo- ale niestety 6go nie bedzie nas w Londynie :(

Powolutku poczytuje sobie wasze posty - ale duzo mi jeszcze zostalo - tyle sie tu dzieje i w takim tempie, ze szok ;D Bardzo ciekawie piszecie - brzuszki rosna jak baloniki, dziedziaczki sie rodza - cudownie ;D

zycze wam aby wszystko dobrze sie rozwiazywalo - czy to baby czy sprawy mieszkanek i domkow

a u nas - zycie tez nabralo tempa ::) zupki, spacerki, smigajacy po calym domu Tomek, ktory tez zaczal sie juz wspinac gdzie niegdzie, takze nie moge go spuszczac z oka :p Tak jak Martusia napisalas - jest co robic z takim szkrabem ;D

Pamietacie pisalyscie kiedys jaki odstep (w latach ) chcialybyscie miec pomiedzy dziecmi? Powiem wam, ze ja nie mialby nic przeciwko kolejnej dzidzi ;D (ale wtedy to juz kompletnie nie mialabym czasu na bb ;D
Zastanawiam sie wiec - czy jezeli karmie wciaz piersia i mam regularna @ to owulacja wystepuje czy nie?
Wiem ze to szalony pomysl ;D ;D ;D- pozyjemy zobaczymy

milego weekendziku

reklama
witam mamuski i ciezarowki!

my juz z powrotem na wyspach... szkoda bylo wyjezdzac z rodzinnych stron ale tez i do tatusia nam sie strasznie tesknilo wiec w sumie chcialo nam sie wracac :) zreszta za niecale dwa miesiace wracamy znowu do Polski i planujemy wtedy dluzszy pobyt moze nawet cale lato, ale to sie jeszcze zobaczy. jedno jest pewne ze chce sobie przedluzyc urlop maciezynski, bo normalnie w lipcu juz bym musiala wracac a ja chce dopiero we wrzesniu. mam ogrooomna nadzieje ze sie w pracy zgodza!!!
beta- podoba mi sie twoj pomysl!! mi samej to po glowie chodzi choc Maia ma zaledwie 3 miesiace! moj maz tez niesmialo proponuje zeby tak za jednym balaganem dwojke chowac... ;)hmmm- no on raczej w nocy do dziecka nie wstaje...wiec moze sobie proponowac ;) ;) ;). nie, ale tak na serio to pewnie bym i mzoe sie zdecydowala gdyby nie to ze MUSZE wrocic do pracy. po pierwsze to dobra firma i jestem tam raczej happy poza tym placa mi za studia wiec jakbym zerwala z nimi kontract to bym musiala oddac im duuuze pieniadze ze te studia...
cela - gratuluje synusia!!! a waga sie nie przejmuj jak jest zdrowy to najwazniejsze - pewnie szybko nadrobi straty! niech rosnie w oczach! jeszce raz gratulacje! swoja droga to kolejny chlopak na forum!!
tamarunia- niezdazylam ci pozyczyc spokojnego porodu- mam nadzieje ze juz po wszystkim i ze masz juz u swego boku swoje malenstwo!!! czekamy na wasz powrot na forum!
maxin- uwazaj z tym sprzataniem i nie przemeczaj sie zbyt mocno, bo wiesz czym to grozi...jak nie chcesz poganiac Natalki to lepiej sie oszczedzaj :) :) :) a co do preparatow na kolke (odpowiem ci choc nie mnie sie pytalas) to ja uzywalam infacol a potem plantex- herbatke koperkowa. jest tez gripe water. mam to wszystko w domu - wiec jakbys potrzebowala - czego ci oczywiscie z calego serca NIE zycze - to sie zglos - chetnie ci podrzuce!
izusia- tez chetnie sie dowiem jak sie zalatwia council flat nawet nie dla siebie tylko dla znajomych. my chyba raczej zdecydujemy sie na kupno wlasnego- podejrzewam ze przy normalnych zarobkach szanse na counsilowskie mieszkanie sa marne no i jeszce w dodatku tu w Londynie jest z  tym ciezej bo tutaj jest wieksze przeludnienie
evoska - nie przejmuj sie tyciem ja tez tak tylam i pod koniec ciazy to bylam okraglutka jak pileczka :) :) :) w dodatku jak bylam w 15 tyg tak jak ty teraz, to bylismy na ponad 2 tyg we wloszech na wakacjach i tam sie taaaak objadalam tymi ich pysznosciami - lody codzienie 2 razy obowiazkowo, na sniadanie pizza (w zyciu nie jadlam lepszej niz w takiej malej wioseczce w ktorej sie na samym poczatku zatrzymalismy) no i pasty wszelkiej masci, no wszystko normalnie pochlanialam! no a teraz juz mam tylko 4 kilo do powrotu do normalnej wagi czyli nie jest zle!zobaczysz szybko sie pozbedziesz tego co teraz nabierzesz! ja sobie tlumaczylam ze to w sumie jedyny czas gdzie mozna sobie pofolgowac z jedzeniem i w koncu nie patrzec ciagle na wage!!

Do góry