reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
Maxin!!!Wisz co?My musimy ten wniosek doniesc jedszcze bo:
1. mamy doniesc tozsamosc Rehmana potwierdzona notarialnie
2. a wiec jakoze bylismy ostatni pan z okienka dal ten wniosek do wypelnienia w domu, zeby juz nie czekac.

Ja ci powiem co ja wpisze: a wpisze adrezs angielski bo adresu zameldowania w polsce po prostu nie ma w tak wiec wpisze angieslki, tak samo jak wpisalam we wniosku o paszport, gdzie nalezy napisac adres staly:gdzie w prrzypadku dziecka ktoremu sie wydaje po ra pierwszy paszport-wpisuje sie adres ang. a wiec tu sie tez moim zdanie wpisuje ang. sluchaj nie wypelniaj tego i wypelnisz w pt, to sie w konsulacie spytam, bo jedziemy tam w pt wlasmnie, a tak czy inaczej jak czegos nie wiesz to ni szkiodzi, nie wyplnaija a oni ci powiedza,a jak masz zle wypelnione to oni dadza ci bez problemu nowy druk:)

mam ja do ciebie pytanie teraz:ty na twarzy smarujesz tym aqous cream?bo my tylko ja mylismy tym....???

I pytanie do Malwiny jak lecialas samolotem do polszy to wozek bralas?w jakim stanie dolecial do polszy i czy bralas fotelik do wozka czy do samolotu razem?czy mala siedziala na kolanach czy miala oddzielne siedzuienie? no ia jesli mozna spyatac jakmi liniami lecialas?bo ja zamierzam jechac wizzair.dziekue za odpowiedzi:):):):):):) przudadza sie:)

pozdrowionka dziewczynki:)

hejka

no rzeczywiscie £250 na usg t lekka przesada:)
porzadna rzecz mozna za to kupic dzieciakowi
mimo wszystko dzieki za info Maxinko

Maja miala usg w poniedzialk i milczy - nawet sie nie chce podzielic;))))))

znalazlam Application Form (maternity) i znalazlam wzor listy do pracodawcywiec spoko
jakby ktos chcial to sluze pomoca

deszczowego dnia zycze;)))

Dziewczyny co z lotami?kto lecial i wie w jakim stanie wozek do polski przyjezdza?

wczoraj tylko znalazlam, ze w wizzair oplata za infant wynosi 9funtow w jedna str i co mozna wziacz e soba ale nic na temat tego, czy wioza to wszstko ostrozni czy jak?

MAxin dzios zauwazylam ze w tym podaniu wniskodawca jest konsulat(stawiaja tam swoja pieczec) a nie np ja czy Hafsa, a poza tym w adresie pobytu staleg nic nie wpisujemy bo dzieci nasze nie sa zameldowane w polsce!

Jeszcze raz sie pytam:smarujesz tym kremem buzke Natalii a nie myjesz? U nas pryszczyku poznikaly tylko jest takie chropowate a iwec trzeba nawilzac:)

i jeszcze cos Hafsa ssie reke albo ja sobie lize co to znaczy?jak mam ja tego oduczy, nie chce dawac smoczka i w ogole dlaczego to robi?

Czesc mamusie :)

Ufff dzis troszke chlodniej.I mozna troche odsapnac od upalow :)

Ale sie nam tu urzedowo zrobilo fiu fiu....Evosiu fajny wtek zalozylas.Mozna sie troche dowiedziec :)
A nasza Maja pewnie cieszy sie z przyjazdu mamy :) i zajete sa ploteczkami.Ja mowie, ze bedzie nastepna corcia na naszym forum.Wroze Maji corcie :)

Tamaruniu moja Julcia jak byla mala wogole nie chciala smoka!!!Zero.Nic.Ale za to chetnie ssala kciuka.I tak jej zostalo.Dzis tez ssie jak zasypia ale pozniej on jej wypada z dziobka i juz o nim nie pamieta.Jak czasem chce posokac paluszka w dzien tak z niczego to ja staramy sie oduczyc.Tzn, odwracamy jej uwage i zjamujemy ja czym innym.A poza tym jak jej mowie ze to "be" i inne dzieci tak nie robia to rozumie i przestaje :)
A latalam do Polski LOTEM i Brytyjczykiem.I powiem, ze zniszczyli nam wozek troche.Ale niestety zawsze jakies usterki wychodzily po kilku dniach wiec nie bylo sensu reklamacji...

Uciekam juz bo wlasnie Julcia wstala ;) Pozdrawiam Was dziewczynki.

Czesc dziewczyny!
Jestem nowa i chcialam sie przedstawic.Malwina, mama 5miesiecznej Antosi, zona Marcina :))
Od 1 kwietnia 2006 w UK, Camberley(Surrey)
Moze sa jakies mamy z mojej okolicy na tym forum?Tak czy inaczej pozdrawiam wszytkie mamusie na obczyznie.
Pozdrawiam!
Mal :) :)

reklama
Tamarunia ja tez latalam wizzairem - oplata za malucha tak jak mowisz ok. £8 i trzymasz dziecko na kolanach. Na szczescie mamy z dziecmi wpuszczane sa do samolotu pierwsze. Co do wozka: oddaje go zaraz przed schodkami do samolotu i oni wkladaja go do specjalnego luku ( trzeba go dobrze zlozyc) . Poza tym mozna go oddac razem z bagazem. Fotelika nie mialam ale mysle ze tez musisz go oddac tuz przed wejsciem do samolotu.

Co do ssania raczki - chyba wszystkie dzieci tak robia - wydaje mi sie ze moga ja swedzic dziaselka bo zabki powoli powoli zaczynaja rosnac. Moze daj jej jakis gryzaczek. Kolezanka tez ma dziewczynke w tym wieku i rowniez zaczela saac sobie piastke.

Dorcia ale fajnie ze sie odezwalas!!!! Tak sobie myslalam co tam u ciebie. A ty juz w takiej zaawansowanje ciazy!!! Jak twoj "duzy" synek reaguje na rosnacy brzuszek? Gdzie bedziesz rodzic?

No wlasnie MAja gdzie jestes?

Witamy goraco kolejna Malwinke. Podoba mi sie imie coreczki .

Maxin NAtalka to modelka na 150 !!! a jakie smieszne robi minki!!!! ;D

Evoska jak znosisz te upaly - to przeklenstwo dla ciezarowek, nie? u nas popadalo - ale niestty deszcze tylko zagescil atmosfere i nie ma czym dychac :-[

Do góry