reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

HEj!!!

Kobialki powiedzcie mi : czy mialyscie ciemna linie na brzuchu w czasie ciazy? ja mialam i zastanawiam sie czy jest to charakterystyczne tylko dla chlopcow?
U mojej kumpeli nie zdolali dopatrzec sie plci na usg - wiec teraz zgadujemy. Ona jest w 8 miesiacu i lini nie ma. Wiec moze to dziewczynka?

reklama
Ufff...Nareszcie moja panna usnela i mam chwilke zeby cos napisac :)

Zaczne od kaplementow.Evosiu pieknie nam tu "rosniesz" jaki juz duzy masz brzusio.Juz niedlugo i Rocco bedzie sie do ciebie tulil :) Maju ty tez pieknie wygladasz.Ale widze ze tak jak i ja nie nalezysz do tych wielkich ciezarowek :) Brzusio widze zgrabniutki.Ciekawe co bedzie?Ja obstawiam dziewczynke ;)

Tamaruniu no wieki cie nie bylo!!!HAfsa urosla ze ho ho :) Sliczna niusia.

Beto ja mialam linie i to bardzo wyrazna.Zeszla jakies kilka tygodni po porodzie i jak wiesz mam dziewczynke :) wiec nie wiem czy to ma cos do rzeczy ;)

A teraz ostatnie wiesci z Julciowych pomyslow.Od jakiegos czasu moje dziewcze dlubalo nieustannie w jednej dziurce od nosa.Myslalam ze to poprostu "ot kolejny pomysl mojej corci" ale na wszelki wypadek sprawdzilam ten maly kinolek, czy nic tam nie siedzi i zero!!!Nic nie widzialam.I co sie dzis okazalo, siedzial jej w nosku plastikowy patyczek!!!Taki z 1 cm!!!SZOK!!!!!Kiedy go moje dzieciatko zdolalo tam umiejscowic  n i e   m a m   p o j e c i a , ale fakt faktem, jaka matka taka corka.Ja tez kiedys wlozylam sobie swiatelko od samochodu zabawki do nosa :) dzieki Bogu moja corcia umie juz dmuchac nosek, wiec dzis go nam pieknie wydmuchala na kanape!!!Jakie bylo moje zdziwienie.Myslalam, ze jakis alien jej z nosa wychodzi.No cos okropnego!!!Ale to tylko jeden z pomyslow mojej corci :) Dodam na marginesie, ze jestem z nia caly czas i nie mam zielonego pojecia kiedy to zrobila.Jedyne co mi przychodzi do glowy to play group....Aj....Dziewczyny czytajcie i szykujcie sie na to co i Was kochaniutkie czeka hihihihihi ;)

wlasnie Francja pokonala Brazylie!!!!Vive la France!!!!  :)

Uciekam.Dobrej nocki zycze.pa.

jejku no wiecie co?zjadlo mi taaaakiego dlugiego posta, jejku!!!

A co chacialam napisac?
ze...
mialam linie brazowa i nadal mam:) wiec to chynba nie ma znaczenia jaka plec:)

ze we wtorek idziemy juz paszport robic wiec sie dowiemy co i jak i wam wszystko powiem napewno

ze...ciekawe jak to jest ?czy Hafsa ma juz automatycznie status rezydenta?CZy trzeba jakies papiery juz skladac?

MAxin a ty bylas juz w Konsulacie?czy jeszcze to przed toba?

Ivonek, jak oceniasz teraz wiecej czasu pochlania cora czy wczesniej?

pozdrowionka:)

hej dziewczyny!!!!

dzis upal ze ho ho bylismy w parku i troche odetchnelam bo w domu to strasznie goraco :p

Tamarunia dzieki za nazwe tego wuska postaram sie go gdzies obejzec bo narazie to z dzieciecych sklepow blisko mnie jest tylko mothercare ;D, piekne jest twoja mala slodka, ze by sie chcialo ja schrupac :laugh:

beta- ja tez mam brazowa linie ,ale dopiero jutro bede wiedziala czy chlopczyk czy dziewczynka jak bedzie widac oczywiscie ;)

iwonek- ale bystra toja mala widac to po niej od razu ale dobrze ze wylecial ten patyczek, i wszystko skonczylo sie dobrze, mam nadzieje ze twoje przepowiednie sie sprawdza co do dziewczynki , bo mi sie corunia marzy ;D

dziewczyny zapraszam na watek spotkanie mam z londynu to moze wybierzemy jakas date i miejsce ;D ;D ;D

milego popoludnia papa, pozdrowienia dla wszystkich mamusiek dzieciaczkow i fasolek ;D

Witam po upalnym wekendzie,tak szybko przeczytalam wszystko,spiesze sie bo mala pewnie zaraz sie obudzi,acha juz ja slysze.... Tyle co ogarnelam dom chce poczytac na BB,a tu sie nie da.
Ja ciemna linie nadal mam,kiedy ona zejdzie??????Beta sylaszalm,ze jak masz wystajacy pepek to na dziewczynke i jak cala ciaze chce cie sie slodyczy to rowniez,na kwasne to na chlopaka,a jak masz zgagi to dzidzi urodzi sie z wloskami ;D ;D ;D
Ivonek twoja JULCIA nielze ma pomysly,jak ona to zdrobila,wszystko przed nami nowe mamy,dzieci maja dziwaczne pomysly ::)
Anya napisz jak cos bedziesz wiedziec o paszporcie brytyjskim,jestem ciekawa jak to jest????My bedziemy wyrabiac tymczasowy paszport juz za tydzien idziemy do konsulatu ::)Ale cos mi sie wydaje ze z tym brytyjskim paszportem to dlugi proces,najpier trzeba sie starac o rezydenta,ktory jest na 5 lat,a dopiero potem o obywaltelstwo,ale ciekaw jestem jak to jest w przypadku dzieci urodzonych tutaj???!!!!Wam moze bedzie latwiej bo partnerzy maja juz rezydenta i penie ulatwi to sparwe.Czekam na wiesci ;D
Izusia co u ciebie,jak maly Oskarek,odezwuj sie kochana i przeslij nowe fotki??!!!!

A u nas ok,spedzilismy mily wekend u babci,pogoda dopisala,a mala cale dnie spala,w aucie taka dlugo droge przezyla,byla spokojna bo spala ;D Nockami rownizez ladnie spi.A wczoraj rano niedobra mama naciela dziecku skorke kolo paznokcia przy obcinani,krewka sie lala,mi bylo slabo,a ona plakusial jak nigdy,zupelnie inny placz,z bolu,oj tak mi bylo szkoda jej,a sobie nie mogla wybaczyc,ze tak ja skrzywdzilam,wrrrr.....zla byla na siebi bardzo,caly dzien ja tylilam i calowala po chorym paluszku.
Musze uciekac bo sie budzi

pozdrawiam

ale cisza u nas,co jest z wasmi LASKI,GDZIE RESZTA KOBIETEK??????????

A OTO MOJ CHORY PALUSZEK
mojchorypaluszek17ls.jpg

A TU Z MAMUSIA W OGRODZIE BABCI
ubabciwogrodzie17zw.jpg

A TU PORANNA GIMNASTYKA ;D
porannagimnastyka121or.jpg

Moja minka zdziwienia oraz usmiechu
heja14pt.jpg

Czesc Dziewczyny!!!
No faktycznie maly ruch na bb:)

MAxin NAtalia jest piekna dziewczynka!!!Slodka jest i kochana!!!I naprawde podobna do Ciebie!!!!

Mowisz ze juz za tydzien jedziecie do konsulatu, no a my jutro, tzrymajcie kciuki zeby wszystko sie powiodlo i zebysmy szybko ten paszport dostali. Tak chcaialbym jechac do Polski:) na poczatku sierpnia:) i zobaczyc rodzine cala na tym weselu:)

oj mala sie budzi!!!

NApisze szybko, ze GP dzis powiedziala mi, ze....mam dac w takie upaly wode dla malej, bo jej sie chce pic i d;atego ma pryszczyki ::) :mad:
Oj zmykam napiszcie co wy na to?bo ja mysle ze mleko raczej wystarcza ::)

czesc dziewczynki

jest tak goraco ze niechce mi sie nawet siedsiec a tym bardziej stac
w pracy mam ukrop - marze tylko o odejsciu stad

wybaczcie nie mam siely nawet pisac ufff bufffff

slyszalam ze na chlopca brzuch sterczac do przodu a
na dziewczynke na boki - czyli mnie j widoczny
hmmmm Lwica i ja mialysmy na spotkaniu odobne spostrzezenia
linii zadnej nie mam poza tym nic poza brzuchem nizej nie widze
juz od pewnego czasu

dziekuje Wam wszystkim za mile slowa
hmmmm ja juz przytyam 15 kg wiec Ivonciu
nie przesadzaj z ta super linia:)))))

klient
buzki pa

babajaga mi wisiala caly dzien na ramieniu
wiec nie zabaradzo moglam cokolwiek napisac + ten upal buuuuu

Tamarunia - Twoja malenka to taka mala ksiezulka
dbasz o nia cudnie z przez komputer od niej pachnie;)
zadbana wyhuhana wysciskana przez najszczesliwsza mamunie na swiecie hmmmm

Maxin - a o Twojej to juz nie wspomne - perelka!!!
nie wiem czy to nie zabrzmi glupio
ale po pordzie wygladasz lepiej niz przed promieniejesz

Ivonciu - uczyc sie musze od Ciebie;) ciekawa jestem czy Rocco
bedzie mial dlugie wlosy he he he

jestem zmeczona siedzeniem tu po 8 godzin
buuuuuuuuuu
wreczylam dzis mojej babajadze maternity certyficate
a ona na mnie z wrzaskiem ze jak ja moge jej to zrobic????
nic sie nie odezwalam
wyszla z pracy wsiekla jak armata
jescze 2 tyg i bye bye

wiecie co sie wczoraj stalo?? he he
trzasnely drzwi (przeciag)
i Rocco mi w brzuchu podskoczyl
utulalam go ale nie moglam powsrzymac sie ze smiechu

mam ochote zrobic to d3 gdzie?? kto slyszal kto wie??

buziaki
pozdrawim wszystkie mamy bez wyjatk zwlaszcza te o ktorych nie wspomnialam

reklama
ach jak sie ciesze ze moge do was napisac
mam nadzieje ze o mnie nie zapomnialyscie i wybaczycie brak kontaktu ale od przeprowadzki czyli od marca niemam netu,od czterech dni mam mozliwosc posiedziedz chwilke na necie wiec siedzialam i czytalam zalegle stony a duzo ich bylo
gratuluje wszystkim nowym mamusiom jeszcze pamietam te wasze brzuszki ,a teraz taka sliczna ich zawartosc usmiecha sie do was

a ja robie sie coraz wieksza i wieksza i juz mam dosyc ,nadal nie wiem co nosze w brzuszku ale w nastepnym tygodniu moze sie juz dowiem

pozdrawiam wszystkie mamusie i przyszle mamusie
ale sie ciesze ze moglam do was napisac ;D ;D ;D

Do góry