reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

kwiateczek - ja sie dosiadam :) mam taka lekka kawusie :-)

Igasia - ale fajnie :) mnie juz korci garderoba chlopieca hehehehe bedzie trzeba co nieco kupic chlopiecego bo co mam to dziewczece hehehehe Nastusia juz nie mowi ze przytula sie do dzidzi tylko do braciszka :-):-) Powiem ci ze nie wiem ile mierzy, ale z calej rozpiski moge ci powiedziec ze wazy 450g co jak patrzylam po kalkulatorach to 100g wiecej niz przecietne dziecko w 21 tyg ciazy

reklama
Yo yo yo!!!!!
Uroczyscie oglaszam,ze u nas tez ma byc chlopczyk!!!!!!!yooooohoooooooooo!!!!!:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D( dlugosc 25 cm)
Gosiano gratulacje!!!!ale nam sie udalo!!!!!!! jaki dlugi jest Twoj Robaczek???!:tak::tak::tak::tak:

Brawo Gratulacje!!!!

Gosia GRATULUJE
kwiateczek i ja siadam z kawusia :)
maggusia to pieknie wiem co czujesz moje dzieci tez sa chwalone a nawet na apelu wyczytywane wiem znam to uczucie !! Gratuluje Ci wspanialego dziecka i oby tak dalej!!!

a u nas pogoda do bani szaro i ponury ogladamy bajeczki :) obiadek gotowy mozna by ruszyc dupsko i pocwiczyc ale nie chce sie jak nic!!!

Ja sie chyba z kawa spoznilam :) Wy juz dawno wypilyscie :) Maggusia napisalam ze warsztacik u Mnie juz zamkniety zawsze chcialam miec dwojke dzieci i cel zrealizowalam. Ale.... jak tak dluzej pomysle jakby ktos mi dal gwarancje ze bedzie na 100 % corcia teraz to bym sie zdecydowala no ale niestety takiej nikt mi nie da a meza nie poslucham bo mu w tych sprawach nie wierze hahah teraz tez mowil ze bedzie coreczka :) NO i u NAs problem jest taki ze niestety nie ma mi kto pilnowac dzieci i tak juz siedze w domu 6 rok a kiedys chcialabym wrocic do pracy no bo jak mowie do meza on bedzie juz siedzial na emeryturze a Ja jeszcze bede pracowac bo nie bede miala wypracowanych lat(o ile do zyje). A maz tutaj pracuje jako kierowca autobusow i ma tak rozne godziny ze ciezko jest nam dopasowac jakas prace dla mnie. Wiec odchowam drugiego synka i sie biore do pracy bo szczerze ile mozna siedziec w domu Ja nie mam krwi angielskiej jak niektore tutaj mamy ze lubia duzo dzieci miec i spelniaja sie w domu traktuja to jako zawod :))

Ja sie chyba z kawa spoznilam :) Wy juz dawno wypilyscie :) Maggusia napisalam ze warsztacik u Mnie juz zamkniety zawsze chcialam miec dwojke dzieci i cel zrealizowalam. Ale.... jak tak dluzej pomysle jakby ktos mi dal gwarancje ze bedzie na 100 % corcia teraz to bym sie zdecydowala no ale niestety takiej nikt mi nie da a meza nie poslucham bo mu w tych sprawach nie wierze hahah teraz tez mowil ze bedzie coreczka :) NO i u NAs problem jest taki ze niestety nie ma mi kto pilnowac dzieci i tak juz siedze w domu 6 rok a kiedys chcialabym wrocic do pracy no bo jak mowie do meza on bedzie juz siedzial na emeryturze a Ja jeszcze bede pracowac bo nie bede miala wypracowanych lat(o ile do zyje). A maz tutaj pracuje jako kierowca autobusow i ma tak rozne godziny ze ciezko jest nam dopasowac jakas prace dla mnie. Wiec odchowam drugiego synka i sie biore do pracy bo szczerze ile mozna siedziec w domu Ja nie mam krwi angielskiej jak niektore tutaj mamy ze lubia duzo dzieci miec i spelniaja sie w domu traktuja to jako zawod :))

nie wiem dokladnie na jakiej to jest zasadzie,ale slyszalam jakis czas temu,ze mozna lata spedzone z dzieckiem w domu doliczyc do lat pracy i emerytury-sama sie kiedys bede musiala dowiedziec jak to jest z tym.

Ja dopiero teraz moge posiedziec z kawusia bo musialam w urzedzie pracy liste podpisac,pozniej do klubu dla dzieci z Olivka a na koncu do parku i teraz Olivka spi wiec ja moge w spokoju kawy sie napic.
Dziewczyny a slyszalyscie o tym ze od 1wszego maja bedzie o wiele latwiej nam zalatwiac jakiekolwiek zasilki,itd???:-)

Magusia,Minisia wyobrazam sobie jak musicie byc dumne z dzieciaczkow waszych;-)

Igasia Tobie tez gratuluje parki:-)

n
Dziewczyny a slyszalyscie o tym ze od 1wszego maja bedzie o wiele latwiej nam zalatwiac jakiekolwiek zasilki,itd???:-)
tzn jak latwiej????nie rozumie.w kwestji zasilkow masz jasno wyszczegolnione kiedy ci sie nalezy cos,pierwsze:DOCHODY itd wiec nie sadze ze bedzie latwiej teraz czy potem:sorry::sorry:ja do tej pory nie mialam problemow jedynie z za duzo mi policzyli i teraz zabieraja:angry:ale coz.nie ma nic za darmo:sorry:

Gosia 27 wspoczuje wiem ze siedzienie w domu to masakra.A czemu az 6 lat siedzisz,nie moglas gdzies isc na part-time,wieczorami itp....????ja tak beded robic 3 sezon.

Wlasnie do mnie dzownili,zaczynam w niedziele.ciesze sie strasznie bo mialo byc dopiero na Wielkanoc a to koniec kwietnia.wesele przed nami a tu taka nispodzxianka.Bede robic tam gdzie dwa sezony temu,w kasynie:tak:

tzn jak latwiej????nie rozumie.w kwestji zasilkow masz jasno wyszczegolnione kiedy ci sie nalezy cos,pierwsze:DOCHODY itd wiec nie sadze ze bedzie latwiej teraz czy potem:sorry::sorry:ja do tej pory nie mialam problemow jedynie z za duzo mi policzyli i teraz zabieraja:angry:ale coz.nie ma nic za darmo:sorry:

Gosia 27 wspoczuje wiem ze siedzienie w domu to masakra.A czemu az 6 lat siedzisz,nie moglas gdzies isc na part-time,wieczorami itp....????ja tak beded robic 3 sezon.

Wlasnie do mnie dzownili,zaczynam w niedziele.ciesze sie strasznie bo mialo byc dopiero na Wielkanoc a to koniec kwietnia.wesele przed nami a tu taka nispodzxianka.Bede robic tam gdzie dwa sezony temu,w kasynie:tak:

Chodzi o to ze zeby dostac jakiekolwiek zasilki,nie bedzie juz takich wymogow jak byly do tej pory (przez co ja musialam sie nameczyc zeby dostac to co mi sie nalezalo-choc i tak mam jeszcze z jednym zasilkiem problem przez te ich wymysly).Zreszta tu masz linka Pełne prawa dla Polaków w UK od maja! - koniec z WRS i dostęp do wszystkich zasiłków - PolishPlace.pl - Polski Portal w Szkocji

Ostatnia edycja:
reklama
Kwiateczek no u mnie jest taki problem ze maz jezdzi jako kierowca i ma zmiany rozne od 4 :20 najwczesniej a najpozniej konczy o 1:30 .Myslelismy tez zeby ewentualnie przeszedl na jedna zmiane no ale i tak byloby ciezko zbyt rozne ma godziny pracy.Za pozno troszke zabralismy sie za drugiego dzidziusia.W planach bylo 2 lata roznicy i tak ten czas uciekl nam szybko.Tzn w miedzy czasie bylo jedno poronienie i wyszlo nam 5 lat roznicy miedzy synkami.A gdybysmy wczesniej postarali sie o drugiego synka to pewnie bym juz go tez poslala do przedszkola i w przyszlym roku poszedl by mi na caly dzien i moglabym czegos poszukac w tych godzinach no ale jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma :))Wiec pokolei teraz najpierw dzieci potem praca i tak juz pewnie do emerytury :) A jesli mozna by bylo zaliczyc te lata siedzenia w domu z dziecmi byloby pieknie :) Ale to trzeba gdzies wczesniej zglosic ze sie jest w domu na pelnym etacie? :)
No i JA serdecznie gratuluje wszystkim WAm kochane parek :) Pewnie bym zazdroscila jakbym byla jeszcze w ciazy ale teraz patrzac na mojego slodziaka nie potrafie go zastapic w myslach dziewczynka .

Ostatnia edycja:
Do góry