reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

KAPKAA decyzja to moze jest juz podjeta tylk obawiam sie jak sobie poradze maz caly dzienw pracy a ja caly dzien w domu sama tzn z mała ale wiecie jak to jest
napiszcie jak wy sobie z tym radziecie czy może pracujecie jesli tak to co z maluszkami???
MAGGUSIA trafilam i troszke musze powypytywać

reklama
ja powiem tylko tyle goraco!!!!

wreczlam babajadze tydzien temu podanie o macierzynskie
nie obylo sie bez awantury
jej hasla sa typu ,jak smialas sprawdzic swoje prawa'
albo ,jak mozesz mi to zrobic?? wiec podjelas taka decyzje hmmm nie mam nic do dodania,
i wyszla he he he
i widze ja tyle co kot naplakal
jeszcze tylko ten i przyszly tydzien szybko zleci;)

Kapka - zadaj szczegolowe pytanie to Ci opowiem
ja jeszcze w ciazy ale.... jesli napiszesz liste rzeczy ktore zazwyczaj kupujesz
to sprawdze ile to kosztuje i Ci odpisze
wiesz trudno tak udzielic odp na pytanie ile kosztuje zycie
jesli Twoj maz zarobi 300£ tygodniowo - poradzicie sobie
ale zycie bez luksusow na zasadzie oszczednie
sa tu tanie sklepy i tanie produkty kurka nawet czasem taniej niz w Polandzie;)
poza tym ja przyjedziesz szybko znajdziesz sobie kolezanki (Kosciol np)
ktore Cie szybko wprowadza w swiat zakupow i proocji;)))

buzka

Witam Mamusie!

Evoska masz racje upaly takie ze szok!

Kasiula Matula jak narazie ja siedze w domku czasami pracuje bo mam tu taka agencje ze dzwonia do mnie jak potrzebuja ludzi i jade.Tez nie mam tu kolezanek w sumie poznalam ostatnio dwie jedna sprzedawczynie w polskim sklepie a druga ktora tam kupowala.I wiesz ta druga dziewczyna zaproponowala mi kawe u niej w domu itd ale jak narazie jeszcze u niej nie bylam poniewaz pare razy przejechalam sie tu na kolezankach nawet do tego stopnia ze jak bylam w ciazy powiedziala szefowi ze spodziewam sie dziecka i mnie zwolnil.Lecz chyba bede musiala wreszcie sie przelamac i chyba pojde do niej na ta kawe hehehe.
A do jakiego miasta jedziecie dokladnie??

P.S. dziewczyny jak sie usowa posty z forum??

Pozdrawiam.

Evoska, Maggusia dzieki wielkie!!! :)
Wiem, że to tak trudno odpowiedzieć ile kosztuje życie bo każdy ma inne wymagania, oczekiwania itp. Informacja o tym,że 300 funtów tyg wystarczy bardzo mi pomogła!to pewnie zależy też od regionu.

Maggusia - wejdz na tego posta kliknij edytuj - wykasuj zawartosc i wklej usmieszek ;) zachowaj
poscie bedzie tylko usmieszek
usunac chyba moze tylko mederator - nie wiem kt obsluguje zwiazki rodzinne
ale przynajmniej mozesz usunac tresc z posta;))

Kapkaa - dla matki z dzieckiem o niskich zarobkach zawsze sa dofinansowania itp
chleb w tesko pieczony bialy krojony kosztuje 1£ a po 18tej ten sam chleb przeceniaja
na 42 peny - mozna tez kupic za 22 peny chleb tzw gabka tostowy
sklepy z mrozonkami jak iceland maja rewelacyjne ceny
itp itd przyjedziesz to sama znajdziesz swoje ulubione sklepy
na poczatku nie jest latwo - mi tez bylo bardzo ciezko 3 lata temu
ale teraz wiem ze do wszystkiego trzeba sie przyzyczaic i nauczyc
inna kultura, obyczaje inny swiat - ale w koncu tutaj wielu Polakow
odnalazlo drugi dom - i tak jak ja np nie chce wraac w Polsce przy min zarobkach
ledwo przezyjesz a tu jeszcze odlozysz - wiec uwazam ze przy 300£ na tydzien dacie rade
ale bedziecie muieli wynajc kawalerke za ok 120£ na tydzien to jest zawsze najwiekszy koszt
albo zamieszkacie w 1 pokoju z jakas rodzina polska dzielac kuchnie i lazienke za ok 75£
ale pamietajcie osobno zawsze najlepiej!!!!

buziaki

Mam pytanko do mam niepracujących czy w uk istnieja jakies dodatki dla matek na dziecko martwie sie ze z tego co maz zarobi nie zdołamy nic odłożyć a każdy grosz to zawsze jakoś inaczej bedzie ::)
napiszcie jesli cos o tym wiecie jakie trzeba spelniac warunki czy dokumenty miec
z góry dzieki :)

Maggusia bedziemy w Londynie napisałam ci na priva odpisz jak znajdziesz chwile :)

Kasiula Matula odpisalam ci na priva o CHILD BENEFIT bo co do rezsty to nie wiem czy twoj maz nie musialby przepracowac roku?????dziewczyny pomozcie bo nie wiem jak mam odpowiedziec kasi co do dalszych benefitow :)pozdrawiam.

Kasiula-mozesz starac sie oprocz child benefit o child tax credit oraz working tax credit.My to zalatwialismy przez Inland Revenue wiec mysle ze ty tez powinnas tam sie zglosic i oni wydadza odpowiednie formularze, ktore trzeba wypelnic i odeslac pod wskazany adres.Jasne ze kazdy grosik sie przyda, u nas pracuje tylko maz wiec wiem cos o tym:)Ja wiem tyle na temat dodatkow, wiec jak to ci cos pomoze to dobrze.Powodzonka!
Kapka-Oskarus dziekuje za mile slowa:)A co do twojej prosby to ja moge powiedziec ze generalnie nie jest zle.No o niebo lepiej niz w Polsce.U nas na razie pracuje tylko maz i mysle ze radzimy sobie calkiem dobrze i jestesmy w stanie odlozyc pare groszy(choc nie za wiele) na wakacje!Wszystko zalezy ile sie zarabia, w jakiej czesci Anglii sie mieszka.Ale mysle ze nie powinnas sie tak zamartwiac.Zycie nie jest takie drogie(przynajmniej tutaj u nas), wiadomo tylko zeby tego nie przeliczac na zlotowki.No i jak sobie uchodzisz i upatrzysz odpowiednie sklepy, promocje i takie tam to pieluszki i inne rzeczy dla dzidzi tez nie sa drogie, tak jak Maggusia pisze z tymi pieluszkami.Naprawde nie jest zle!Powodzenia!
Dobrej nocki!

Mamusie!
Ja tutaj jeszcze na chwilke.
Mam pytanie czy podawala z was ktoras swojej Kruszynce w czwartym miesiacu starte jablko albo jakies papki?????????????Jutro Brian zacznie czwart miesiac chcielibysmy to jakos uczcic zeby zaczol jadac pysznosci jak np starte jabluszko?????????? i czy nic nie bylo waszym Aniolkom????????
BEDE WDZIECZNA ZA INFORMACJE.DZIEKUJE.
POZDRAWIAM I SLE CIUMSAKI.

reklama
Dzięki Izusia za odpowiedz! :)

Maggusia moja mała uwielbiała starte jabłuszko! nic jej nie było. Ale zasada tak jak do wszystkich nowych jedzonek . Na początek niewielka ilość podana przed południem :)

Do góry