reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam kobietki ;)
Nie bylo mnie pare dni,a tu tyle do nadrobienia,no i nikt sie za mna nie stesknil :-[
Wczoraj Natinka miala pierwsza szzcepionke przeciw grozlicy,ufff tak goraco bylo w szpitalu,zanim do niego doszla to bylam cala mokra.Mala plakala chwilke,musilam trzymac jej roczek nieruchomo i to jej sie nie podobala,zaraz po tyem zasnela.A po poludniu byla na swoim pierwszym przyjeciu urodzinowym w parku,bylo symplatycznie,kolezanki z Holandii corka obchodzila roczek,Natalka byla bardzo zainteresowana innymi dzieciakami,wszystko obserwowala,wracajac do domu usnela,potem kapiel i juz o 21.00 spala w lozeczku.A dzis troche jest marudna.Rosnie i nie moge sie nadziwic,ze jest juz taka duza ;D
Wakacjie wciaz szukam,trudno cos znalesc,nie mam czasu w sumie bo niunia malo spi,a wieczorem jestem padnieta.
W niedziele organizuje dla mamy niespodziankowy piknik na jej 50 urodziny,bedzie milo juz nie moge sie doczekac,w koncu odwiedze moj ulubiony park.

Witam na forum nowe laski,Kapkaa i kasiula matula ;D ;D ;D

Dorcia prosze prosze jaki pokazny brzuszke i fakt jak zawsz mlodo wygladasz,a synus jaki przytojniak,niezle ma oczka ;)
Izusia zdieica Oskarka bardzo pocieszne,widac na kazdym jak sie zmienia,duzy chlopak wam rosnie,fajnie ze tak sie dobrze chowa.A mial juz szczepienie???Kiedy jedziecie do Polski,mamcie juz paszport????Jak ty sie czujesz,znalazlas moze kolo siebi jakiego grupy dla dzieci!!!!!Ja od wrzesni wybieram sie na masaz dla bobasow i basen z mala,oraz znalazlam fajna klase muzyczna dla bobasow ;)
Evoska trzymam cie za slowo z odwiedzinami!!!Ja ty podrozujesz do parcy,chyba nie metrem,jak znosisz te upaly!!!Ale tak twoja babjaga to jedza,zamasta ci pomagac to znika na pare dni >:D
Kallusia co do snow to ja mialam zabujcze,czesto pod koniec snilam o porodzie i wszystkie byly koszmarne i takie rzeczywiste,ufff...ale parwdziwy porod nie jet taki starszny,teraz to wiem,bo juz przezylam,ale rowniej jak ty przed nieznanym bardzo sie balam,jedyna rada jaka moge ci dac to staraj sie myslec duzo o kruszynce,jak ja bedziesz tulic ,calowac,spacerwoac,bol bedzie tylko w najgorszym przypadku pare godzin,ktory potem i tak szybko sie zapomina i jak juz kruszynke bedziesz miec w ramonach to nie bedziesz czula juz bolu.Dzidzi jakos sie dostalo do brzuszzka to i musi sie wydostac ,parwda.Glowa do gory ;)
Tammarunia mam juz przyjechala???Pewnie bardzo sie cieszysz,czy juz zaplanowals kiedy jedziesz do kraju??? A na formie o Pesel,kazali wpisac tylko adres tutejszy w rubryce :Adres zameldowania na pobyt stały za granicą ,a ten powyzej zostawic pusty.
Maja tobie penie te upaly tez przeszkadzaja,konczysz parce rowniez pod koniec lipca jak Eva???Pewnie juz nie mozesz sie doczekac,mala kiedy najwiecej sie rusza???Budzi cie w nocy,jak jak ze smakami,milas jakies zachcianki,A TY EVOSKA,KALUSIA???
Maggusia Barjankowi juz chcesz podawac jakoszka ,czemu nie,z tego co pamietam dziewczyny podawaly juz od 4 mies.,a ma juz zabki???Jak nowe mieszanko,a raczej dom,remont wciaz trwa???

MUSIALAM ZROBIC PRZERWE W PISANIU,BO MALA PLAKUCIALA..............

kasiula matula WIERZE,ZE OBWAIASZ SIE PRZYJAZDU,samemu latwiej,a z dzieckiem jrdnak trudniej,ale uwierz mi na pewno sie odnajdziesz i sobie poradzisz,a jak bedziesz w LONYNIE to znami sie spotkasz i bedzie ci razniej.Dziewczyny widze juz ci poradzily i mniejwiecej opisaly ile zycie kosztuje.Ja napisac jak ja to widze i mniejwiecej wyglada:
na tydzien wydatki ok.:
*mieszanie;pokoj ok.80f,studio ok.130-150f z rachunkami,1 pokojowe mieszanie ok. 150-170 +rachunki,ok.20-30f
*wyzywienie ok.50-70f
*bilety dla pracujacego meza ok.15-25f
*dla dziecka:
-pieluchy ok.4f za 46 sztuk
-uchsteczki ok.2-3,5f
-kremy ok.1,5-3f
-szampony,mydla rowniez ok.1-3f za sztuke
mozna znalesc jak izusia i evoska mowily wiele promocji,sa rowniez sklepy za funta,gdzie mozna dostac wiele rzeczy,z czasem polapiesz sie.
a co do benefitow i dodatkow ta srona jest fajna poczytajcie:
http://www.goniec.com/dziecko2/

o rany,ale sie rozpisalam,koncze bo was zamecze ;D ;D ;D

pozdrawiam i zycze milego wekendu
BUZIAKI ;) ;) ;)

reklama
I JESZCZE AKTUALNE FOTKI: ;D
IDE NA URODZINKI,PIERWSZA MOJA BIBA: ;D
wozekwm9.jpg

TAK SIE CIESZE: ;D
usmiechio9.jpg

POKAZUJE MOJE STUPKI,KTORE MAMA CZESTO CALUJE: ;D
mojestupkipi9.jpg

A TU MOJA MAMA I JA: ;D
zmamaav8.jpg

Witam Mamusie!
Ja niedawno wstalam bo Brian tak rozrabial w nocy ze nie dal spac ;) i musialam to nadrobic w dzien.
Nie moge sie nadziwic jak szybko mi rosnie mam tyle ciuszkow do odlozenia.Ostatnio dostalam spioszki takie cudne no i Brian tylko raz w nich spal poniewaz paluszki sie mu nie mieszcza heheheh.
Dzis Nasze Malenstwo zaczelo czwarty miesiac!!!!!!!!!!!!!!nie moge sie na niego napatrzec :) tak slicznie gada no i uklada usteczka tak slodko do mowienia ze bym go calowala ciaaaaaaaaaaaaagle.
Wlasnie ja ide sie pluskac a mezczyzni na spacer wybyli po jabluszko ;) nie moge doczekac sie jego minki jak posmakuje.

Maxin piekne zdjecia coreczki ::) podoba mi sie twoja spaceroweczka i ta podusia w niej widac ze Natalka bardzo lubi jezdzic na spacerki.No i ty sliczna mamusia taka usmiechnieta.Jej Maxin ile u ciebie sie dzieje.Tez bym chciala gdzies tak wyjsc na urodziny lub na basen ale ciagle te remonty i trzeba pilnowac robotnikow a daletgo tak trwaja dlugo bo oni tez gdzies indziej pracuja.Mialam innych szukac ale chyba dam sobie siana.

Kapka a dlaczego przed poludniem mam mu podac to starte jabluszko???????bo juz taka godzina heheh wiec teraz zastanawiam sie czy nie zaczekac z tym do jutra ;D

Evoska dziekuje za informacje.

Dziewczyny jak wasze brzuszki jak sie czujecie??????????????

Dobrze ze nie ma takiego upalu i wieje wiaterek taki leciutki no ale cieplutko jest :)

Pozdrawiam i sle ciumaski.

P.S.Kochane pewnie dzis was jeszcze pare razy odwiedze hehehe bo teraz jak mam internet to zagladam tutaj czesciej i nie moge sie doczekac az ktoras z was cos napisze ::) CIUMKI WIELKIE ;)

Maggusia - kochana jestes mama - fajnie jak sie ma tyle energii i dobrego zapalu
i ze masz cierpliwosc i yle milosci do Brianka - napisz jak po jabluszku

Maxinka - zmienilas wozeczek, a gdzie czerwony, jak Ty dbasz o ta Twoja ksiezniczke - piekna
panna a mama oho ho ho pieknisia tez!!!

padam na ryjka
rozplywam sie doslownie do tego
jestem przeziebiona ha ha ha
gwozdz programu mam katar w taki upal hmmmmm

i cos wesolego na koniec - jak przechodzilam przez bramke moja dluga kiecka
zawisla na tej bramce a ja tak szlam az mnie silnie pociagnelo na pana z tylu
asystent metra spadl z krzesla ze smiechu a ja sie poplakalam
tez ze smiechu ae majteczek nie pokazalam o co to to nie!!!!

bye
sciskam Was wszystkie
dotrwam obiecuje
jeszcze tylko tydzien;)

Hej Babeczki!U nas tez nadal goraco, strasznie parno, nie ma czym oddychac.Oskarek ciagle tylko je i spi na zmiane.Tez sie biedactwo meczy pogoda.Ale tak to jest cudowniusi az milo patrzec jak ladnie sie rozwija, coraz wiecej sie smieje i coraz bardziej zaczynaja interesowac zabawki zwlaszcza te grajace!No i swoje raczki je ciegle i to nie wtedy gdy jest glodny tylko wogole jak nie spi tylko sie np rozglada to zajada swoje piastki!A Maxin jak tam waga Natalci, czy ty dalej ja karmisz piersia?I jak czesto ona je w dzien?
Evoska-a to ci przygoda, wyobraza sobie jakie to bylo zabawne.Trzymam kciuki za prace, wytrzymasz ten ostatni tydzien.Buziaki dla ciebie i Rocco:)
Maxin-ja na pewno o tobie nie zapomnialam, zastanawialam sie czemu cie ostatnio nie ma na forum.Wygladacie slicznie, mala ksiezniczka wyglada pieknie i jak sie usmiecha:)To mowisz ze juz po szczepieniu.My idziemy na pierwsze we srode, mam nadzieje ze Oskarus nie pokaze jaki to ma mocny i donosny glos i nie bedzie bardzo plakusial.My jedziemy do Polski w przyszla sobote wiec to juz tylko tydzien:)No i paszport ma przyjsc lada dzien bo specjalnie placilismy wiecej aby dostac wczesniej paszport malego.A co do grup to wyobraz sobie ze u nas tez masaz zaczyna sie we wrzesniu i takze sie wybieramy.Juz nas zapisalam wiec teraz czekam z niecierpliwoscia.Mam nadzieje ze tam kogos poznam milego.Ale poza tym to nie znalazlam zadnych grup bo szczerze mowiac w takiej dziurze jak nasza to za bardzo nie wiem jak sie za to zabrac i gdzie szukac.Moze zapytam w przychodni przy najblizszej okazji.I na basen tez planujemy chodzic tylko tez sie zastanawiam ile dziecko musi miec miesiecy.I juz nawet znalazlam w Bootsie pieluszki na basen:)
Nio i odponiedzialku zaczynam powoli pakowanko zeby niczego nie zapomniec.Pewnie codziennie bedzie mi sie cos przypominalo:)
Milego wieczorku!
papa

musze pokazac wam jeszcze jedna fotke zrobiona teraz
TAK WCINAM PALUSZKI,HI,HI,HI,bardzo mniej nowa metoda rozbawila ;D ;D ;D
jajcaratd9.jpg

aparatkaat7.jpg

Izusia ale ci dobrze juz niedulo do kraju.Natalka jak ostatnia ja wazylam to miala 4,745,ale teraz to na pewno juz z 5000 wazy,po szczepieniu biedna goraczkuje i placze,jeszcze na szyjce zrobily jej sie czerwone plamki,a na zgieciech nawet nie mowie,ma male ranki,to od goraca i ulewania,najpierw przemywalm przegotowana woda,potem smarowalam,kremem,ale krem z potem to nie dobra kabinacja,wiec powtarzalam przemywanie i potem pudrem,ale to zas wchodzi miedzy skore i tak wyglada jak by sie wazylo,wiec juz sam niewiem czym jej smarowac???????Bo to na pewno ja tez szczypie.A mala karmie piersia juz tylko w nocy,odkad sprobowalam butelek w ciagu dnia cyca nie chce,ale wieczorem i w nocy nie odmawiam,chociarz tyle.A podaje jej butlke co trzy godziny na zmiane z herbatka.Tak mowia ,ze jak raz dasz butelke to potem nie chca juz piersi,ale ona chociaz w nocy je.Taka rutynke sobie wybrala.
A jak Oskarek spi w nocy,o ktorej go kladziesz.ja starm sie juz ok 21.00 ja lulac,wczesniej zasypiala o 23.00-2400 potem godzine wczesniej ,mam nadzieje,ze zejdziemy tak do 20.00 ;)

Evoska tys to jajcara,super to musialo wygladac,dosc,ze taka laska to jeszcze brzuchatka,a wozek planowo mialm kupic czerwony,ale w konu zdecydowalismy sie na zielony,tez jest spoko ;D ;D ;D

ok uciekam bo sie niecierpliwi

Buziaki pa

Maggusia przed południem dlatego ze to taka zasada z nowo wprowadzanym jedzeniem . Chodzi  to żeby obserwować dziecko w razie jakiegos uczulenia , nietolerancji (w przypadku jabłka to raczej niemożliwe chyba ;) )
tak mi mówiono :)

maxin śliczna córeczka podobnado mamusi zresztą :)
dzieki za te wydatki!ah żyrafki na ochraniaczu mamy takie same :) Magdusia jak byla w wieku Twojej Natalki gadała z nimi jak najęta ;)

Cały czas na tvn pokazują obozy pracy m.in. w UK . Wyglądają jak obozy koncentracyjne ::) druty, kapo... jezzzzzzu w szoku jestem :o

Mamusie!
I znow dzis do was zagladam ;) widze ze malo dzis postow piekna pogoda i chyba wszyscy na polku siedza.Brianek dzis zjadl pierwszy raz jabluszko przesylam wam zdjecia bardzo mu smakowalo ;D i jedno zdjecie jak wcina swoje paluszki pysniutkie prawda ??????
Cos ropieje mu oczko bede musiala jutro kupic rumianek az ma takie napuchniete.
Dziewczyny czy wy wprowadzilyscie swoim dzieciaczkom ustalone godziny snu i kompieli??????
Jak Brian sie urodzil to kompalam go o stalej godzinie ale wstawalam do niego dosc czesto w nocy wiec pozniej postanowialm ze wypluskam go a zasnie o ktorej bedzie chcial wtedy nie bede do niego tak wstawac i rzeczywiscie pomoglo.Lecz ostatnio chce juz isc wczesniej spac tak kolo 21:00 pomyslalam sobie ze chyba teraz czas zaczac kompac Maluszka o stalych porach ;)i o stalych porach zeby szedl spa:) tak naprawde to juz chyba sam sie domaga tego zeby miec ustalone godziny bo czasami jest tak ze po pluskaniu go smaruje a on w czasie mi usypia i nie chce zeby go smarowac ::)

Evoska ale mials przygode hehehheheh.Brian to oczko w Naszych Glowkach(z pewnoscia kazdy tak ma) :) Zobaczysz jak twoja Kruszyneczka przyjdzie na swiat to nie odstapisz dzieciaczka na krok ;)

Izusia moj synus tez dzisiaj caly dzien spi chodze do niego co jakis czas i daje mu picie.

Kapka dziekuje za informacje:) dalam mu troszeczke pozniej ale to chyba nic prawda??obserwuje go i narazie ok.Szkoda ze jeszcze nie mam tv no ale wkrotce bede miala telewizor i polska telewizje oby hehehhe.

Maxin niezle Natalka ma pomysly hehehe mozna sie osmiac ah te dzieciaczki takie kochane sa :laugh: no i znow piekne zdjecia coreczki nam przesylasz.

POZDRAWIAM WAS I SLE CIUMASKI ORAZ ZYCZE SPOKOJNEJ NOCY i duzo snu.

Jak Brajanek obserwuje co to mu mama daje,ale sie nie krzywi wiec mu smakuje,oby tak dalej.Slodzutki bobas,a milam pytac gdzie teraz mieszkacie,bo chyba pominelam w postach???A co do rutyny powiem ci,ze jak juz chetnie bym wprowadzila malej,ale wciaz ciazko,kapie ja mniejwiecej o stalych porach,zeby wiedziala,po kapieli relax,jedzonko i spanko.Juz nie moge sie doczekac aby zasypiala o 20.00,na nic nie mam czasu.
Mam nadziej,ze oczko szybko sie zagoi. ;)

Kapka i Magusia dziekuje za kaplementy,coreczka lubi jak ciocie ja chwala ;)SLE DLA NICH BUZIAKI ;D

OK IDE SPAC

reklama
Hejo!Moj maly cos nie chce spac, chyba mu goraco bo wydoil duzo wody:)
Maggusia-slodki Brianek slicznie je jabluszko.
Maxin-no no no jakie dobre raczki, super fotki, fajnie ze udalo ci si uchwycic ten moment.Oskarek tez ma czerwone plamki na szyi i dekoldzie od potu i ulewania.Ja czasem uzywam pudru bo przynajmniej wsiaknie ta cala wilgoc ale uzywam tez masi ktora lekarz przepisal malemu na twarz jak mial te plamy i szorstka skore.I powiem ze ona dziala, smaruje go nia wszedzie gdzie tylko ma jakies plamy, krostki itp.A nazywa sie Diprobase bardzo pomogla Oskarkowi:)Maxinka daj znac jaka herbatke dajesz Natalce bo ja daje malemu tylko wode ale chcialabym tez herbatke.Oskarek chodzi spac roznie, ja staram sie go uspic po kapieli czyli tak ok 20.00ale nie zawsze nam to wychodzi.Juz wiele razy sie przekonalam ze jak jest spiacy to usnie bez lulania a jak mu sie nie chce spac to sobie po prostu lezy:)
A Maggusia ja staram sie wprowadzac stale godziny kapieli i spanka ale to wiadomo roznie bywa.Na ogol sie tego trzymam ale wiadomo, czasem gdzies pojedziemy i wrocimy pozniej, czasem ktos do nas wpadnie i kapel sie opoznia.ALe chcialabym tak postepowac aby maly wiedzial ze nadchodzi stala pora na kapiel a potem spanko.A twoj Brianek pewnie tez jest zmeczony tym upalem i dlatego tak usypia w trakcie wieczornej toalety.
Nio to jeszcze raz prosze dajcie znac jaka herbatka bedzie najlepsza dla malego:)
Dobrej nocki!
A mowilam wam ze super ze mamy nasze forum?!:)Jestescie super!
papatki

Do góry