reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

a jak zakupy się udały?

och, świetnie:-) kupilam wielką paczkę pieluch :cool2: i parę drobiazgów :confused2: no z wyprzedazy nie skorzystałam :no:
w carefourze pierwszy raz korzystałam z samoobsługowej kasy (z dzieckiem w chuście, ja to ambitna jestem, ale kolejki takie były...):tak: wszystko się udało, ale i tak musiałam lecieć przez cały market żeby wyjść głównym wejściem, bo BUZZ ma za szeroko rozstawione tylne koła jak na ich bramki wyjściowe :baffled:

nenius - nic straconego :-) już myślimy o kolejnym spotkaniu - takim na "przedwiośniu" może? :tak:
dziubasek - jak Olaf wytrzymał rozstanie?
malina - a jak Jeremi wytrzymał?
;-)

reklama
Spotkanie bardzo miłe - zwłaszcza Iza przypadła mi do gustu. To potwierdza się już któryś raz -fluidy że kogoś lubimy lub nie :) Ja miałam takie przekonanie czytając posty Izy na forum i w realu to się potwierdziło. Dziubasek i Malina też bardzo sympatyczne :)
Niemniej, najważniejszą zasługą naszego z Julcią wyjścia do GM stało się pierwsze świadome poza mem i meme, którą dotąd byłam, słowo "ba-ba". Julka przebabała cały czas spędzony w Galerii.

łam z samoobsługowej kasy (z dzieckiem w chuście, ja to ambitna jestem, ale kolejki takie były...):tak: wszystko się udało, ale i tak musiałam lecieć przez cały market żeby wyjść głównym wejściem, bo BUZZ ma za szeroko rozstawione tylne koła jak na ich bramki wyjściowe :baffled:
;-)
Ja korzystałam w Auchan w Piasecznie, nawet inteligentna ta kasa, kupowalam zeszyty dzieciakom, no i nie dała sie oszukać jak chcialam 2 przejechac ;)

Ostatnia edycja:
Patewka - dzięki za miłe słowa :-) w sumie zaliczyłyśmy prawie kilometr spacerku :tak:spacerek dookoła choinki to może nie to, co króliki lubią najbardziej, ale i tak się liczy;-)

nenius - u mnei też choroby dzieci kończą się niekończącym się kaszlem.. Ela po chorobie z listopada ub roku, po wielu próbach doleczania, skończyłą kaszleć w czerwcu :( jakieś te choróbska okropne...

zaraz idę rozbierać choinkę... co prawda sie nie sypie, ale dziwnie jej igiełki przyschły i się powygnały "pod włos" :-) wygląda jak potargany terier ;-)

Ostatnia edycja:
dziś -14:-( rano porozwoziłam dzieciaki, ale wloski w nosie zamarzały :baffled: aż żal, jak przez okno się to słoneczko widzi, ale wiem, że pogoda tylko przez okno tak dobrze wygląda :cool2: może do jakiegoś CH z krytym parkingiem pojadę, pospacerowałabym troche, a rozochociłam się ostatnio ;-)

-14??:szok: przez okno tak pięknie słońce świeci, nawet nie podejrzewalam tak niskiej temperatury.
Co do wyjscia do CH, z m. umówiłam sie ze jutro poszaleje na zakupach, bo on wczoraj i przedwczoraj mial wychodne. W zasadzie poluje na 3 rzeczy - tanie, fajne pidżamy dla starszyzny, spodnie narciarskie dla Miski na 152 i dla niej ew. fajna kurtke tez na narty. Pidzamy to moze kupie, co do reszty nie mam zludzen - w gosport stoisko dziecinne doslownie wymiecione. Takie szalenstwa co roku przed feriami, a ja o tym zapomnialam :-(.
Lece na kawke, bo Jula zasnela i to jedyna chwila spokoju :-)

a ja jednak ni epojechałam do żadnego CH, tylko zrobiłam porządek w jednej szafie :sorry2: i znalazłam w niej super kasztanowe kozaczki, o których całkiem zapomniałam:-D to lepsze niż wyprzedaż, bo za darmo :cool2:
planuję zrobić jesczze porządek w garderobie! kto wie, co tam znajdę:confused: w sumie jesczze nie rozpakowałam jednej walizki, którą spakowałam na początku ciąży :-p

Hej,
Obydwa chłopaki mają zapalenie gardła, ale nie gorączkują i w sumie nieźle się trzymają, Ignaś zaczął grzechotać w nocy i się przestraszyłam, że mu na oskrzela albo na płuca zeszło i pojechaliśmy do pediatry.
Na szczęście wszystko w gardle siedzi, przy okazji pokazaliśmy też Krystiana, bo w końcu też ma katar, choć mniejszy niż Ignacy.
I okazało się, że Krystian ma bardziej zaatakowane gardło niż Igi :baffled:.
Obydwaj dostali syropy, psikanie do nosa i oczyszczanie. Igiego mam jeszcze oklepywać do tego.

Ja też bym chętnie do jakiegoś CH się wybrała, muszę uzupełnić garderobę Krystianowi, bo w tej chwili ma 115cm wzrostu i jak go znam to przy następnym skoku wzrostowym (który może być w okolicy urodzin) wyrośnie mi z wszystkich ciuchów 116. I za butkami trzeba będzie się rozejrzeć.
Ignasia trochę w niedzielę w tesco zaopatrzyłam :-). Niestety w Piastowie to są głównie w promocji zawsze ubrania na maluszki i na starsze dziewczynki. Na chłopca rozmiar 6-7 lat była dosłownie 1 bluzeczka w promocji a tak już nowa kolekcja.

Zawsze w styczniu na wyprzedażach w smyku na wiosnę lato wyposażam, a teraz nie mam jak się wybrać.
Wszyscy nie pojedziemy, bo chłopaki się nie nadają do biegania po sklepach a ja nie prowadzę :-(. Chłopa nie mam po co wysyłać.

Uciekam bo muszę jakiś ładny wierszyk na zaproszenie na dzień babci i dziadka znaleźć.

Witam jestem mamą 2,5 letniego Stasia. Od listopada synek chodzi do klubu malucha Kaleidoscope tuż przy Łazienkach. Miejsce jest super, mały bardzo chetnie tam chodzi, uwielbia ciocie i towarzystwo. Niestety z powodu małej ilości dzieci (tylko 5), właścicielka musi zamknąć placówkę, chyba, że znajdą się chetni do konca miesiąca. Razem z pozostałymi rodzicami postanowilismy jej pomóc, poniewaź szkoda nam tego miejsca.

Może jest wśród Was jakaś Mama, która szuka klubu/przedszkola w Śródmieściu.

Zapraszam i polecam :biggrin2:
Kaleidoscope - więcej niż przedszkole - Kaleidoscope

Jagoda - czy wyrażasz zgodę na to, żebym wrzuciła tu zdjęcie Gai z Igim? a na NK mogę?
mąż wreszcie zrzucił ze zdjęcia z aparatu :tak: postaram się Ci przesłąć na maila po jednym :tak: zdrówka dla chłopców życzę !!
jak kupimy Gai matę edukacyjną, to może odda nam stół :-D

reklama
IzaBK nie wklejam zdjęć na otwartym, więc zgadzam się na wklejenie do albumu.
A na NK masz otwarty album czy tylko dla znajomych?

Już widzę, że nie blokujesz galerii na nk, to chłop mi głowę urwie, bo on z konspiratorów, sam nie ma konta na nk i nie pozwala swoich zdjęć wklejać.

Ostatnia edycja:
Do góry