reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

malina - a Ty jeszcze karmisz? bo ja nie na bieżąco..
tak tak, ZOO super pomsł, ale jak będzie troszkę cieplej, żeby cyca można było wystawić ;)

O tak, bo ja będę wystawiała pewnie :-D

Dziubasek - zrób wywiad koniecznie i jak ceny się mają. Fajnie z tym biletem, że na dwie osoby - co roku się zastanawiam i nigdy się nie zdecydowałam a z reguły więcej wydaję na wejścia - a w tym roku za Pawełka już musze płacić więc jakby się łapał (od czasu do czasu) to byłoby fajnie.

A matę można "podkleić" od spodu taśmą szarą - żeby tych elementów łatwo się nie wydłubywało.

reklama
Witajcie,

dołączyłam ponad tydzień temu do Was ale pojechalismy z mężem na urlop ...
a teraz L4 na gardło i katar ...; (

ale się u Was dzieje, fajnie ... i ile cennych porad i opisów Waszych maluchów i spraw związanych z opieką ... dla mnie, przyszłej mamy po raz pierwszy - super ...
Jak moja niunia się urodzi, podrośnie to może zaprosicie mnie na wspólny spacer????

stopi69 - ja mam teraz temat szczepień na topie .... za kilka miesięcy trzeba będzie podjąć decyzję ... będę wdzięczna za wszystkie materiały, które posiadasz, ewentualnie linki i jeśli to nie problem namiar na Twojego pediatrę ...

moniskabe - gratuluję Pawełka ;) dziel się wrażeniami - chętnie poczytam i się "dokształcę"

Mam pytanie, czy któraś z Was rodziła w szpitalu Orłowskiego????

Kpi, witaj i na tym forum:) Orłowskiego nie znam, ale pracował tam moj były gin, chętny bardzo do rozwiazywania problemów ciążowych.
Iza, chyba tradycyjnie wstrzymam się do 6. miesiąca z wprowadzaniem newsów Jeremiemu. Pogadam jeszcze z pediatrą, co On na to..
Dziubasek, tak się zastanawiam, czy ten centymetr jest wystarczający.. Szczególnie u nas, na parterze. Boję się, że malucha odmrożę.
Jeżeli chodzi o rehabilitantkę, to jakoś między nami iskrzy wciąż. Ostatnio ćwiczyła z małym całe 15 minut!!! Oczywiście pierwsze 5 Jeremi trenował wokal, czym wystraszył ćwiczące obok upośledzone dziecko, które rozebrane zwiało z sali:szok: Niestety głowy nadal nie dźwigamy na wprost. Po skosie jednak już podnosimy. Pani stwierdziła, że skoro ona jest jedyną osobą na którą Jeremi reaguje krzykiem (a tak jest:baffled:), to chyba będę musiała rehabilitanta zmienić:sorry2:
No Dziewczyny.. Zoo zatrzęsie się w posadach jak taki najazd urządzimy:szok::szok::szok: Już widzę taki wianuszek mamuś z wywalonymi bjustamy, pytlujących o kolorze i konsystencji kup:tak::tak: Najwyższa pora spalić kolejną miejscówke, po Jeff'sie i CH:)
A ja niestety jestem na najlepszej drodze żeby zaniemówić.. Mąż będzie wniebowziąty. Gardło coraz gorzej i niestety katar jakby... wrr. Do tego chyba jakiegoś grzybka złapałam.. Jak tam u Was w tym temacie po ciąży? Wszystko gra?
Na domiar złego od 1,5 tygodnia czekam na kalosze na allegro nabyte i doczekać się nie mogę..

Ostatnia edycja:
No Dziewczyny.. Zoo zatrzęsie się w posadach jak taki najazd urządzimy:szok::szok::szok: Już widzę taki wianuszek mamuś z wywalonymi bjustamy, pytlujących o kolorze i konsystencji kup:tak::tak:
tak w zoo moze byc ciekawie :cool2:

Kpi, witaj - w szpitalu Orłowskiego mialam tylko ropien piersi leczony, ale to na chirurgii - i polecam albo raczej nie polecam ;-) wiec o ginekologii sie niestety nie wypowiem.

Hej,

Kpi witaj :)

Malina, może faktycznie pomyślcie nad zmianą rehabilitanta. U nas też pierwsza babka była totalnym niewypałem a druga już super, ćwiczenia w domu, bez płaczu, w formie zabawy.

U nas dobrze, Igorek śpi, Daria w przedszkolu. Wieczorem jedzie nocować do dziadków a ja na jutro planuję spotkanie z koleżanką :) (nie widziałam się z nią jakieś 11 miesięcy)

Hej,

Kpi witaj :)

Malina, może faktycznie pomyślcie nad zmianą rehabilitanta. U nas też pierwsza babka była totalnym niewypałem a druga już super, ćwiczenia w domu, bez płaczu, w formie zabawy.

U nas dobrze, Igorek śpi, Daria w przedszkolu. Wieczorem jedzie nocować do dziadków a ja na jutro planuję spotkanie z koleżanką :) (nie widziałam się z nią jakieś 11 miesięcy)

W domu podczas ćwiczeń Jeremi jest uśmiechnięty i rozgadany. Na panią jest lekko alergiczny.
A wyjścia z domu zazdroszczę. Ja na dziś też byłam umówiona z koleżanką, ale rozłożyło mnie już do końca:-:)-:)-( Z gorączką włącznie.. Jakoś nie mam szczęścia.

Malina wydaje mi się, że 1 cm wystarczy bo to na prawdę świetna izolacja jest od podłoża. Jeremi rzeczywiscie musi mieć alergię na tą panią :)))) a macie w ogóle możliwość zmiany rehabilitanta?

Do zoo zawitam po wtorku bo we wtorek mam egzamin końcowy i od 4 dni siedzę i kuję w wolnych chwilach :( Trzymajcie kciuki bo tych chwil mało mam!

reklama
Czesc mamuski :-)

Ja juz chyba na nic nie mam czasu... dziadkowie mi corke rozpiescili przez ostatnie dni,ze sama wogole jzu nie polezy.. ehh... Moj losiek wyjechal, wiec ja znow sama z Lena. U nas to akurat czeste, wiec juz sie przyzywczailam, Rodzilam tez sama :-)

Widze,ze INFLANCKA na tapecie byla- rodzilam tam, w sumie lazalam tam prawie 2tyg.Nie polecam, opieka na noworodkach slaba, pediatrzy nie robia odpowiednich badan, jak z dzieckiem jest cos nie tak. Patologia - lezalam 3dni... oj czarno to wspominam. Sam porod mialam dobry, szybko wywolany, bo za kase to kazdy lekarz sie postara. Sam personel pracujacy w tym szpitalu negatywnie wyraza sie o nim.
A p. Malgosia od laktacji mi pomogla duzo. dzieki jej wsparciu karmie nadal mala piersia, choc duzo strasu mialam jak traila do inkubatora. Jednak faktycznie trzeba za nia ganiac po oddziale.

KPI - sz.ORLOWSKIEGO - polecam ten szpital, maja tam dobra opieke na noworodkach , dobrych lekarzy i OIOM!!! Mala tam lezala, tydzien po wyjsciu z Infalnckiej. Ja robilam wszystko,zeby mala nie wrocila do macierzystego szpitala, w czym pomagala mi dr., ktora tez nie ma dobrej opini o Inflanckiej. Powiem tak ogromna przepasc miedzy szpitalem Orlowskiego, a Inflancka. Jeszcze Bielanski moge polecic. Ten szpital tez z mala zaliczylam. Tam jest fajny oddzial pediatryczny, bo lezy sie caly czas z dzieckiem. Tylko tu jak juz sie trafi to robia wszystkie badania, nawet jak jest maly problem.
Eh koncze temat szpitali , bo wspomnienia wracaja..

moniskabe gratulacje!!! Moja 3200g i tez z Inflanckiej heh

MALINA- moze faktycznie warto pomyslec nad inna rehabilitantka.. A sa postepy w rehabilitacji??

Moja mala tak mi polubila jogurty,ze zjada dwa na raz. Wogole ona mi sporo je, a wagowo idzie slabo. Przez ostatni miesiac przybrala 200g :-) Wiec ma prawie 7200:-)

Ostatnia edycja:
Do góry