doveinred ja zawsze mialam ten sam problem w Polsce, czyli z kim spedzic swieta ale niestety jestem uparta i lubie stawiac na swoim. Moja tesciowa nigdy nie organizuje świąt u siebie, zawsze jedzie albo do swojej mamy albo do mamy tescia a że dla mnie to już nie jest taka bliska rodzina i jestem jedynaczka to święta spędzamy z rodzicami i oczywiście zapraszamy teściów no i przyjeżdżają. A odkąd tu jesteśmy to raz bylismy w Polsce na święta i nie wiadomo czy w tym roku się uda. Wszystko zalezy czy dostaniemy paszport dla maleństwa. Właśnie ze względu na dzieci nie chce mieć tutaj nikogo na święta bo nie mam ochoty i tak już do wileu swoich obowiązków dodawać sobie następnych. Co prawda i moi rodzice i teściowie już u nas byli więc już aż tak się nie bawimy w zwiedzanie. Zresztą moi teściowie są tacy że z nimi ciężko coś zoorganizować, zawsze są niezadowolenie, nigdy im się nic nie chce, a chcą żeby z nimi spędzać czas ale jak tu spędzać czas jak człowiek stara się coś zoorganizować a oni na to nie, jak chcemy poogladać film to im się wtedy zbiera na gadanie albo przesypiaja cały film a jak chcesz iść spać to oni zaczynają się kręcić no bo oni mają wakację więc odeśpią w ciągu dnia i nie dociera że ty wstajesz rano do pracy i masz kupe swoich obowiązków