reklama

Mamy ze Szkocji

ja tez mialam kilka ubranek i husteczki do dupki. u nas pampersy daje szpital , tak jak i sami kapia dziecko albo raczej plukaja :-) duzo rzeczy nie ma sensu brac tymbardziej jesli bedziesz miala cc. napewno polezysz w szpitalu kilka dni wiec maz na bierzaco moze ci donosic to czego bedziesz potrzebowala:-)
w ktorym szpitalu bedziesz rodzila ?

reklama
emilia mi dzieci tez wykapali ale tak ze dominik mial skrzepy krwi we wlosach! pozniej jak to zaschlo to w domu dopiero po 2 kapielach sie zmylo. a patrykowi rozwalila glowke podczas porodu(przebijajac wody) i leciala mu krew, tego tez nie zmyli- no chyba ze nalecialo spowrotem...

Ostatnia edycja:
witajcie :)
nie straszcie mnie...mi tylko położne powiedziały-ze mam bardzo ładna blizne po cesarce-i ze pewnie w Polsce rodziłam..wiec nawet nie chce sobie wyobrazac jak mi tu zrobia..
a bede rodzic w Princess Royal Maternity -na Alexandra Parade.
w moim sz\pitalu w Polsce to miałam dziecko dopiero przy sobie na trzeci dzien na stale-choc do kapieli nam je brali...i tylko wyprawke do domu musiałąm miec.teraz mam wszystko-ale pewnie jak mówicie-beda mi dowozic w miare potrzeb. a jeszcze chciałam zapytac o pas poporodowy-tutajk pewnie nie trzeba? poprzednio nie spionowali by mnie bez pasa.przywiozlam sobie-bo mysle ze to bardzo pomaga-przynajmniej po cc-nie boli tak brzuch .

nikt cie nie chce straszyc beti :-) ja rodzilam w tym szpitalu dwa razy i wiem ze wszystko zalezy na kogo sie trafi. za pierwszym razem opieke i wszystko mialam ... nienajlepsza, a za drugim nie moge narzekac ale to pewnie tez dlatego ze juz inaczej patrzylam na to wszystko wiedzialam co mnie czeka i mialam swoj pokoj z lazienka :-) przy cc napewno bedzie inaczej bo idziesz w wybrany dzien i ci robia a porod naturalny trwa roznie dlugo wiec i polozne sie w tym czasie zmieniaja co chwile :-)
nie bedzie tak zle zobaczysz tylko moge ci powiedziec ze okropnie tam karmia wiec przygotuj meza na to zeby cos ci przynosil ;-)

co do tego co szpital oferuje i czego ty nie musisz brac to : pampersy, podpaski, nawet ubranka jakies tam maja jak by ci braklo :-) wszedzie pisza zeby wziasc szlafrok.. ale jest tam tak goraco ze sie nie przydaje chyba ze lubisz.. ale uwazam ze to zbedny bagaz. aa i wez sobie pieniadze taka babka chodzi i robi zdjecia dziecom ,fajna pamiatka . ja niestety nie mam bo za pierwszym razem nie mialam kasy a za 2 wyszlam po 11 godzinach do domu.

witajcie :)
nie straszcie mnie...mi tylko położne powiedziały-ze mam bardzo ładna blizne po cesarce-i ze pewnie w Polsce rodziłam..wiec nawet nie chce sobie wyobrazac jak mi tu zrobia..
a bede rodzic w Princess Royal Maternity -na Alexandra Parade.
w moim sz\pitalu w Polsce to miałam dziecko dopiero przy sobie na trzeci dzien na stale-choc do kapieli nam je brali...i tylko wyprawke do domu musiałąm miec.teraz mam wszystko-ale pewnie jak mówicie-beda mi dowozic w miare potrzeb. a jeszcze chciałam zapytac o pas poporodowy-tutajk pewnie nie trzeba? poprzednio nie spionowali by mnie bez pasa.przywiozlam sobie-bo mysle ze to bardzo pomaga-przynajmniej po cc-nie boli tak brzuch .

Hej no ja mialam cesarke tutaj i powiem ze blizny wogole nie widac i jest calkiem malutka. Pas.. jaki pas... ja nic takiego nie mialam teraz jakao tako kojaze co to jest i sobie takie cos musze sprawic bo nie wiem czy bede normalnie rodzic czy cesarka znowu wiec na wszelki wypadek dobrze miec.. Tu jak masz cesarke to i tak masz dziecko przy sobie .. no niectety mozesz zawolac polozna by Ci podala dziecko do karmienia, polezenia czy do przewiniecia ale z doswiadczenia wiem ze nie zabardzo chetnie przychodza (pierwszy i drogi raz spoko ake jak wiecej sie bazuje to juz im mina zrzednie wiec jest sie skazanym na siebie......Pamietam jak nie bolak brzuch jak bralam malego brrrrr...

A sco u nas.. bylam tydzien w domku nie bylam w pracy bo troche mnie brzuszek bolal i na wszelki wypadek wrazie czego zostalam w domu, ale dzic trzeba isc i sie pomeczyc. Narazie czuje sie dobrze, poranne mdlosci nie zabardzo dokuczaja, napina mnie ale nie wymiotuje. Mam zachcianki..... przedewszystkim na kwasne choc lodami nie pogardze.
Bylismy dzis na basenie z Barnimkiem troche sie pomoczyc i odmoczyc.
Zo baczymy jak reszta dniz minie.
W sierpniu czeka mnie troche wizyt bo 4 mam skan 12 wizyta z polozna a 25 znowu skan ten na 12 tyg. normalnie co tydzien cos.

Beti kazda z nas ma inne doswiadczenia wiec nie ma co brac do siebie i sie nie martw na pewno bedzie dobrze,ja narzekac nie moge jedzenia dobre opieka super i to najwazniejsze a ty sie nie stresuj tylko odpoczywaj i czekaj na swoje malenstwo:-)

b_eti ja miałam cesarkę w ostatnim momencie, przecięta jestem na całą długość podbrzusza ale akurat w takim miejscu że przy normalnej bieliznie nie widać. U mnie w szpitalu mieli pampersy, chusteczki i podkłady i podpsaki ale trzeba było o nie poprosić. ja miałam swoje, tak samo koszulę do spania to tak conajmniej 2 bo jest tak gorąco że będziesz się strasznie pocić. Mnie po cesarce pielęgniarku umyły i dały ich koszulę zeby swojej niepotrzebnie nie brudziła. Położna zależy jaka, jednej nocy była taka że robiła łaskę że wogle zajżała do sali ale reszta była ok w nocy pomagały w ciągu dnia też co chwilę przychodziły i pytały czy w czymś pomóc. Ciuszki dla dziecka będziesz potrzebowac no i dla siebie jakies kosmetyki, ewentualnie krem na piersi ja nie nie miałam i żałowałam bo już w szpitalu mała bardzo mi poraniła i potem przez kolejne 3 dni jej nie karmiłam tylko odciągałam bo mi mleko z krwią leciało.
A ja jeszcze do 7 sierpnia wolność a potem powrót do pracy, szczerze to nie chce mi się bardzo ale 2 dni w tyg narazie więc jakoś przeżyję. Dzisiaj jedziemy na imprezę, w niedziele chrzciny a potem niestety do teściów co mnie wogle nie cieszy ale co zrobić. Dzisiaj byłam u fryzjera zrobiłam sobie blond pasemka

HEJ
my dzis zaliczylysmy basen:)Troche sie zawiodlam bo myslalam, ze beda specjalne zajecia dla maluchow a okazalo sie, ze to czas dla nich.Chyba zapisze mala do water babies.
Krem malej nie pomaga, w pon idziemy do lekarza.
Ja jestem zadowolona z opieki.Babki byly super,mile i opiekuncze.

reklama
Hej
Chyba mleczko mi sie konczy...wczoraj wieczorem Mala dala taki koncert,ze lecialam do sklepu kupic mleczko.Wypila 100 ml herbatki koperkowej(myslalam ze moze brzuszek ja boli) a potem 100 ml mleka.Dzis rano nakarmilam ja,a po pol godz byla glodna i wciagnela 200 ml mleka:szok:
wiec dzis kupilismy puszke SMA i zobaczymy.Nie bardzo wiem jak to zrobic.Postaram sie ja karmic napierw piersia a potem butelka.Bedzie dobrze?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry