reklama

Mamy ze Szkocji

beti to normalne ze 'ponosza cie nerwy' nowa sytuacja drugie dziecko... synek tez jest jeszcze maly i potrzebuje duzo uwagi i opieki... musisz sie przyzwyczaic do tego ze twoj czas musi byc dzielony na dwoje dzieci :) najlepiej jak bys wprowadzila sobie jakas rutyne w ten sposob znajdziesz tez chwile dla siebie. ja jak urodzilam dominik mial rok i 10 mcy wiec byl ciut starszy od twojego ale on juz nie spal w dzien wiec jak nie oba to zawsze jedno ze mna bylo. z dnia na dzien pomalu wprowadzalam rutyne i powiem ci ze duzo latwiej i lepiej bylo mi z 2 dzieci niz jak mialam tylko dominika. przy nim nie bylo zadnej rutyny jadl spal kiedy chcial i przez to nie moglam sobie nic zaplanowac, czesto chodzilam zmeczona itd...

poczatki nie sa latwe tymabrdziej ze klaudiuszek pewnie jest zazdrosny ale musisz byc silna i napewno dasz rade :)

reklama
anitha tez uwazam tak jak Ty. Ja od poczatku wprowadzilam rutyne i widze ze i nam i malej wychodzi to na dobre bo moge sobie spokojnie zaplanowac dzien. A poza tym od 2 miesiaca zastosowalam sie do porad z ksiazki "Jezyk niemowlat" i u mnie usypianie polega na polozeniu Natalki do lozeczka. Nie musze z nia siedziec ani jej usypiac na rekach czy przy piersi wiec mam o wiele wiecej czasu dla siebie i meza :)

beti pewnie masz ta ksiazke ale jesli nie to moge Ci przeslac na maila bo mam ja w wersji pdf (tylko czy przy dwójce dzieci znajdziesz jeszcze czas na czytanie oto jest pytanie :)

Emilia a widzialas dzisiaj moze jakies wozki spacerowe skladane w parasolke? Ile dalas za krzeselko do karmienia? Bo ja mam beznadziejne i zastanawiam sie czy go nie zmienic. Moze i ladnie wygladalo jak je kupowalam ale sie okazalo do niczego kiedy zaczelam go uzywac bo nie mozna odpiac tego materialu do wyprania a po kazdym posilku jest cale w jedzeniu

hmmm za wozkami sie nie rozgladalam.Za krzeselko dalam 7 funtow(mothercare).Widzialam takie za 4 ale bez pasow, za 5 i za 9.Czyli do 10 spokojnie sie wyrobisz.
Jak potrzebujesz parasolke na zaraz teraz to moge ci pozyczyc moja...sama nie wiem czy chce ja uzywac.Asia caly czas zjezdza-moze jest za mala??

nie potrzebuje na teraz ale na wakacje w pazdzierniku bo bedzie nam latwiej sie gdzies wybrac. Moze za pare tygodni Asia juz nie bedzie w nim zjezdzala skoro tyle je ;)

A tak w ogole chcialam sie zapytac czy zakladalyscie dzieciom Child Trust Fund i na jaka opcje i providera sie zdecydowalyscie? Ja chyba mam za slabe nerwy na konto inwestycyjne i wybiore mniej oprocentowane ale za to pewne oszczednosciowe.

JUSTAAA-bardzo chetnie :> nosz w koncu-mam meza :> t omoze jednak znajde czas :>
a wlasnie z usypianiem Klaudka mamy problem...sami sobie winni...bo nauczylismy go z nami spac (treaz juz sypia u siebie-ale przelazi do nas czasem) lecz usypiajac go trzeba sie z nim klasc. Chciałbym tego bledu uniknac z Kamilll...

no ja nie moge pochwalic sie usypianiem heh. dominika lulalam na rekach i przy patryku obiecalam sobie nie popelnic tego bledu... niestety wyszlo inaczej :P do 2 miesiaca wszystko bylo ok zasypial sam w nocy tez spac pieknie, ale wkoncu zaczely przeszkadzac mu halasy. dominik nie umie zachowywac sie cicho zreszta nie mozna wymagac od 2 latka zeby przestal sie bawic, wiec zaczelam patryka nosic na rekach.. szybko sie przyzwyczail i tak zostalo. nie narzekam wsumie zreszta tak jak i dominik wkoncu sie tego kiedys odluczy :)
a w nocy to spimy razem :D tzn dominik spi zemna cala noc bo nie mamy miejsca na kolejne lozko a patryk dolancza do nas w nocy czasami. maz pracuje na nocki wiec cale lozko mamy dla siebie :)

co do child trust to ja nie zakladalam, po jakims czasie oni sami zakladaja jesli ty tego nie zrobisz. przysylaja papiery gdzie konto zostalo zalozone.

B_eti mnie do teraz czasami ponoszą nerwy a mój Kuba ma 5 lat i i tak czasami jest ciężko.
Co do child trust to nie wiedzieałam że sami zakładają ja zakładałam ten bond coś tam i nie robiłam z inwestowaniem. Teraz dla małej też muszę założyć i jakos nie moge się za to zabrać.
Ja kolejny weekend w pracy, ale tym razem bardzo fajnie było, nie było żadnego senior tylko ja i koleżanka więc zrobiłyśmy to co było trzeba i miałyśmy luz a dzisiaj główny szef przyszedł zrobić leki a myśmy popełniały gafe za gafą, jakiś taki dzień był dzisiaj ale że myśmy się śmiały to on też.
Znalazłam opiekunkę do dzieći teraz tylko czekam na decyzję z taxów ile mi dopłacą do przedszkola

justaaa ja widziałam (ja jestem co tydzień prawie) były 3 z czego 2 bardzo ładne mclarena (nie wiem jak to się pisze a nie chce mi sie sprawdzać) nie powiem Ci po ile bo nie pytałam ale na pewno nie wiele chcieli więc opłaca się wybrać i kupić sobie nawet jak się coś stanie to wyrzucisz do kosza i już i nie będzie żal :)
Emilia super że te krzesełka są takie tanie bo ja też będę kupować ale jeszcze nie teraz bo mój maluszek za mały:)
Wczoraj byliśmy pierwszy raz wszyscy w kościele i powiem Wam że nie bylo źle tylko moje dziecko boi się klękania jak z nim uklękłam to płacz był i musiałam zmykać :) a starsze dzieci to normalnie tam maraton urządzają :)

Hejka
Ja swoje dzieci wyprawiłam z domu, Kuba do szkoły a Maja do żłobka, będę miała czas na posprzątanie bo mój J był z nimi przez weekend, mówił do mnie że sprzątała ale wogle tego nie widać. Tak wogle to znowu zostałam sama, J pojechał do Lancaster i prawdopodobnie będzie tam pracował przez 6 tyg a w domu będzie tylko na weekendy. Obiecywali że będzie miał robote na miejscu no i proszę.

reklama
Współczuje i to bardzo że będziesz z dziećmi sama no a poza tym to ze mnie wielki tchórz i boje się zostać sama w domu mój G ma jechać do Polski w tą i z powrotem i ja już umieram tak więc podziwiam:)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry