reklama

Mamy ze Szkocji

Wiem ze moge tam wszystko znalezc tylko piszesz ze masz szybkowar, potem ze nie wiedzialas ze taki garnek jest (jaki?) i ze halogenoven to sciema. Ja co prawda zakrecona dzisiaj jestem ale nie zajarzylam o jaki garnek c chodzi

reklama
no i wrocilam...nie dosc ze mala chora i marudzi z goraczka,pada od rana to jeszcze moj malzonek zabral ze soba wszystkie 3 klucze od domu i musialam zostawic chalupe otwarta:wściekła/y:zadzwonilam mu to przyjechal taxowka i zamknal dom a ja musialam jechac od niego klucze odebrac:angry:w przychodni mi pani powiedziala ze nie wchodzi sie ot tak sobie do przychodni bo widac ze z mala nie tak zle bo sie usmiecha:szok::eek:moge dzwonic rano miedzy 8-9 bo wtedy umawiaja na emergency wizyte:dry::crazy: a jak dzwonilam do nich 3 razy w zeszlym tyg to mieli takie godziny ze ja akurat w drodze do pracy jestem a lukasz z mloda w drodze do domu:baffled: no nic...naszpikowalam ja kolejna dawka nurofenu i oby do jutra dociagnac ehhh

edit: po spacerku i drugiej dawce nurofenu goraczka spadla a mloda wesolo robi piruety:sorry2: moze jednak obejdzie sie bez antybiotykow jutro:nerd: odrazu inne dziecko sie zrobilo i jakas weselsza jest...oby nocka byla bez problemow:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczynki
No Azorek współczuje Tobie i Amelce ale widać że wszystko wraca do normy malutka szaleje a to znaczy że już jej lepiej a jakby się coś działo to chyba bym pojechała na pogotowie i ewentualnie coś pozmyślała

Azorek jakby bylo gorzej to zjedz do szpitala dla dzieci chorych tam zawsze cie przyjma i lekarz zobaczy mala.Mam nadzieje ze nie bedzie takiej potrzeby.
Emila gratulacje dla kolezanki:)
Pogoda dzisiaj byla elegancka a Piotrek jak zwylke pelen energii teraz w koncu padl spac.

hejka. wieczorkiem dostala znowu nurofen i zasnela bez goraczki....ale dzis znowu to samo 38,5:-(:zawstydzona/y: no nic bedziemy u lekarza to zobaczymy...chce sie dopominac o badanie krwi i moczu tez bo ma zaczerwienienie kolo pierozka(;-)) i wole zeby to zbadali bo ona od 2 miesiecy budzi sie z ogromnym krzykiem.ja mysle ze cos ja boli ale lekarz twierdzi ze to na zeby bla bla bla wiec tym razem nie wyjde bez tych badan-chyba ze mnie wyniosa:angry:
A ja sie pochwale jestem na dobrej drodze, wybieram sie do szkoly, na angielski, Justyna powiedziala mi troche o co tu chodzi, Dziekuje jeszcze raz:):-)
a ja znalazlam cos co mnie interesuje :kRYMINALISTYKA kursy dla doroslych z certyfikatem:-D:-D tylko cz\y ja zdam ILTS na poziomie 05??!!:szok:taki jest wymog zeby zaczac te kursy :unsure:Adult Education - Class Details angielski mam dobry ale kiedy ja ostatnio na jakims egzaminie bylam??!:szok: stres by mnie tak zjadl ze zaczela bym gadac po rosyjsku(choc tego jezyka ni w zab nie znam) hehehehe;-):-D

azorek84 ja zdawalam IELTSa chyba 2 lata temu na poziom 6.5 wiec wydaje mi sie ze jak znasz jezyk dobrze to dasz rade. Z tym ze ten egzamin jest dosc specyficzny i raczej nie obedzie sie bez przygotowania. Jesli chcesz isc do szkoly to podejrzewam ze bedziesz musiala zdac ta czesc akademicka a w niej jest np opisywanie wykresow co nie jest trudne ale trzeba wiedziec jak to robic bo egzaminatorzy wymagaja okreslonych zwrotow. Poza tym jest do napisania esej, rozmowa, sluchanie i odpowiadanie na pytania oraz czytanie. Z tym mialam najwiekszy problem i zdalam chyba na 6.0. Tekst jest w miare dlugi i dosc skomplikowany - cos z zakresu akademickiego wiec moze sie okazac ze czytasz o jakis bakteriach czy jakis technicznych sprawach albo o czyms innym o czym nie masz zielonego pojecia a pozniej jeszcze musisz odpowiedziec na pytania, ktore oczywiscie nie sa jednoznaczne.
Ja chodzilam do Telforda na kurs przygotowawczy i bardzo duzo mi to dalo - oczywiscie mozesz wypozyczyc sobie ksiazke do IELTSa i przygotowywac sie sama w domu ale ja mialam za malo mobilizacji wiec potrzebowalam kogos z batem nade mna:-)

reklama
Hej dziewczynki.Zniklam na chwile ale juz jestem:)
Ja tez musze sie zapisac na ten kurs ang, ale wychodzi na to, ze przegapilam rekrutacje:(
Zaczelam dokarmiac Mala.Narazie przerabiamy kaszke (baby rice), jabluszko i obiadki ze sloiczkow (marchewka z ziemiaczkami).Pomalu do przodu.
Kupilam ostatnio paczke huggisow-makabra-twarde jakies takie sztywne.Lipa.
Jak Amelka?Mam nadzieje, ze uda ci sie wymusic badania!!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry