reklama
azorek84
mama Amelii 2009
emilqqa tu ktos juz pisala ze jest sma lactose free czy jakies takies musisz zerkac w asda czy innych marketach
vampiria
Fanka BB :)
Hej, hej
Emilkaqq, ja kiedyś pisałam, w Morrisonie jest np Cow&Gate comfort, i na pewno coś jest w tym bootsie dużym na Princess, rzuciło mi się w oczy jakieś mleko sojowe...
A ja dzisiaj też zła jak diabli. Zadzwoniłam do tych biurokratów od child benefit i pytam, co i jak, bo wysłałam aplikację w grudniu i cisza. Więc pani bardzo uprzejma powiedziała mi, że procedura może trwać 26 tygodni, a ja czekam dopiero 10
, więc oni wciąż mają 16 tyg na rozpatrzenie wniosku
. Pytam więc grzecznie, jak to, skoro na ich stronie jak wół napisane jest, że rozpatrują sprawę w ciągu 7-8 tyg. Pani odpowiada, że owszem, ale ponieważ ja jestem z zagranicy wszystko trwa dłużej, bo muszą dostać dokumenty z Polski, że tam nic nie pobieram. Troszkę już zirytowana mówię mniej grzecznie, że siedzę tu już 5 lat, dziecko urodziłam tutaj, nawet go w Polsce nie zarejestrowałam, poza tym, nigdy tam nie pracowałam i nie ma fizycznej możliwości, że cokolwiek tam dostanę. Pani mi na to, że przykro jej ogromnie, ale nic na to nie poradzi. Krew mnie zalała. Ja rozumiem, że muszą takie rzeczy sprawdzić, kiedy ktoś jest tu pół roku, albo rok, ale 5 lat ????? Przecież ja tu praktycznie rezydentem jestem 

Za dwa dni zadzwonię znowu
Poza tym udam się też do do doradcy prawnego - gdzieś to jest niedaleko princess- który, jak słyszałam, bierze ich za tyłki i przyznają benefity jakby szybciej
W nosie bym to miała, ale teraz dostaję tylko 90% wypłaty i na dobrą sprawę starcza mi to tylko na czynsz :-(
Emilkaqq, ja kiedyś pisałam, w Morrisonie jest np Cow&Gate comfort, i na pewno coś jest w tym bootsie dużym na Princess, rzuciło mi się w oczy jakieś mleko sojowe...
A ja dzisiaj też zła jak diabli. Zadzwoniłam do tych biurokratów od child benefit i pytam, co i jak, bo wysłałam aplikację w grudniu i cisza. Więc pani bardzo uprzejma powiedziała mi, że procedura może trwać 26 tygodni, a ja czekam dopiero 10

Za dwa dni zadzwonię znowu

Poza tym udam się też do do doradcy prawnego - gdzieś to jest niedaleko princess- który, jak słyszałam, bierze ich za tyłki i przyznają benefity jakby szybciej

W nosie bym to miała, ale teraz dostaję tylko 90% wypłaty i na dobrą sprawę starcza mi to tylko na czynsz :-(
justysia1
Zaangażowana w BB
isabell,doty,bzyczek dzięki za dzisiejszy dzień,wypad był super i fajnie spędziłyśmy czas kiedy powtórka?
wróciłyśmy do domu i prosto do łóżka emilka zasnęła w 5 sekund a ja w 10 i spałyśmy dwie godzinki a zaraz śmigam do pracy nie chce mi się że szok ale cóż mus to mus
emilia w asdzie jest mleko sma sojowe i napewno w bootsie też jest
wróciłyśmy do domu i prosto do łóżka emilka zasnęła w 5 sekund a ja w 10 i spałyśmy dwie godzinki a zaraz śmigam do pracy nie chce mi się że szok ale cóż mus to mus
emilia w asdzie jest mleko sma sojowe i napewno w bootsie też jest
Ostatnia edycja:
azorek84
mama Amelii 2009
Vampiria no szkoda slow normalnie. my juz jestesmy tu 6 lat i amelke tez tu rodzilam, ni epracowalam nigdy w pl (chyba ze w polu na wakcje;-)
) i my jakos szybko wszystko dostalismy
nawet tu chyba doveinred pisala ze dlugo czekali na zasilki na mlodego a ja dostalam szybciutko jak pamietam. ale od tego roku pozmienialy sie przepisy i mocno zaostrzyli dla obcokrajowcow co bysmy ich jak krowy nie doili przypadkiem
ja na housing benefit wyslalam juz chyba 10 aplikacje i dodali jakis smieszny kwestionariusz gdzie pytania typu : jak dlugo jestes w uk ,czy masz jakies powiazania ze swoim krajem, itp itd a pozniej pytanie ze jek jestes pow 5 lat to cos tam i znowu koljne ze masz napisac czy i jak zamierzasz tu pracowac i sie urzymywac --no parodia jakas 
ale co zrobic nie jestesmy u siebie jak to sie mowi i trzeba jakies dodatkowe "testy" wytrzymalosci przejsc 

gwiazdeczka27
azorek84 ale pojechalas tam u lekarza 

gasiorek bardzo przyjemnie mi sie kojazy jesli tez ten nick od nazwiska gasior???? siostra moja sie tak nazywa :-) i kurde ktoras z dziewczyn pisala ze pewnie w tym roku jeszcze zaciaze oby oby zapomnialam tylko zapytac jak skuteczne sa te tabletki
ale biorac je jest szansa ze bedzie ciaza mnoga ;-);-);-) moj sie ucieszyl heheh tylko zyczy sobie 2 girls 

:-)

Ostatnia edycja:
IAzorek ale pojechalas tej lekarce, tak trzymaj
Doveinred trzymam kciuki za jutro i czekam na dobre wiadomosci
Co do mleka to to comfort jest na kolki a sojowe podobno uczula w podobnym procencie jak krowie
Ja rowniez dziewczyny dziekuje bylo super, niestety moja nie poszla spac, to 15 min w aucie starczylo jej na caly dzien, nawet 1.5 godz spacer nie pomogl a byla juz strasznie marudna. Ja moze w weekend sie jeszcze wybiore a w piatek chce zabrac mala na basen
Vampiria wspolczuje z tym benefitem, my tez dlugo czekalismy ze 4 miesiace dobrze ze potem to wyrownuja
Azorek tez masz nieciekawie z tym housing benefit. My jak w glasgow sie staralismy to tez sporo to trwalo i ciagle im cos brakowalo a tutaj po tyg juz mielismy decyzje
Doveinred trzymam kciuki za jutro i czekam na dobre wiadomosci
Co do mleka to to comfort jest na kolki a sojowe podobno uczula w podobnym procencie jak krowie
Ja rowniez dziewczyny dziekuje bylo super, niestety moja nie poszla spac, to 15 min w aucie starczylo jej na caly dzien, nawet 1.5 godz spacer nie pomogl a byla juz strasznie marudna. Ja moze w weekend sie jeszcze wybiore a w piatek chce zabrac mala na basen
Vampiria wspolczuje z tym benefitem, my tez dlugo czekalismy ze 4 miesiace dobrze ze potem to wyrownuja
Azorek tez masz nieciekawie z tym housing benefit. My jak w glasgow sie staralismy to tez sporo to trwalo i ciagle im cos brakowalo a tutaj po tyg juz mielismy decyzje
Ostatnia edycja:
Bzyczek, Justysia, Isabell ja rowniez dziekuje za milo spedzony czas:-) moja mala zasnela w samochodzie i spala zaledwie godz. Zjadlismy obiadek a pozniej sie wyszykowalismy i poszlismy na torcika do Bzyczka:-)Jeszcze raz Wszystkiego Najlepszego Bzyczus!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mamamarzena Wszystkiego najlepszego dla coreczki!:-)
Gwiazdeczka to teraz zycze powodzenia! Szybkiego zaciazenia:-)
Dovenred Zycze powodzenia i czekamy na twoje malenstwo!:-)
Kasiarka Ja biore Cilest i jestem bardzo zadowolona:-) zalezy wszystko od organizmu np przed ciaza zazywalam microgenum a po ciazy jak zaczelam je zazywac to mialam zawroty glowy i ogolnie zle sie czulam wiec po kilku dniach poszlam do GP i zmieniala mi na Cilest. Wszystko wrocilo do normy:-)
Tymczasem uciekam spac bo Nikola dala mi strasznie popalic zeszlej nocy! miejmy nadzieje ze ta bedzie lepsza. Dobranoc wszystkim mamusiom;-)
mamamarzena Wszystkiego najlepszego dla coreczki!:-)
Gwiazdeczka to teraz zycze powodzenia! Szybkiego zaciazenia:-)
Dovenred Zycze powodzenia i czekamy na twoje malenstwo!:-)
Kasiarka Ja biore Cilest i jestem bardzo zadowolona:-) zalezy wszystko od organizmu np przed ciaza zazywalam microgenum a po ciazy jak zaczelam je zazywac to mialam zawroty glowy i ogolnie zle sie czulam wiec po kilku dniach poszlam do GP i zmieniala mi na Cilest. Wszystko wrocilo do normy:-)
Tymczasem uciekam spac bo Nikola dala mi strasznie popalic zeszlej nocy! miejmy nadzieje ze ta bedzie lepsza. Dobranoc wszystkim mamusiom;-)
gwiazdeczka27
doty86 dziekuje bardzo mam taka nadzieje ze na spotkanie ktore mam za pol roku nie bede musiala juz tam isc 

:-):-):-):-) azorek ty na housing benefit czekasz???

reklama
gwiazdeczka27
ja tez ide spac bo dzis malo w nocy spalam (stres
) i wczesnie wstalam wiec musze odespac:-) pozdrowionka i dobrej nocki dziewczyny dla Was i dla waszych sloneczek :-)

Podziel się: