reklama

Marcowe mamusie 2017

Justyna mam juz te gratisy i jeszcze z jakiejs jednej firmy:) hipp czy cos.

Ania pogadaj z nim i niech ci powie wszystko na spokojnie a nie...nie powinien cie denerwowac...nie zakladaj odrazu najgorszego. Moze mu sie zmieni i pojdzie po rozum do glowy...moze jak urodzisz to jak zobaczy to oprzytomnieje? A moze faktcznie lepiej byloby wrocic do pl...moze jak zateskni to przyjedzie albo sie ogarnie? ?moze nie ma.sensu mu dawac szansy przywitania dziecka na swiecie...teraz o nie nie dba tak cie denerwujac.na SR bylo jak to mocno dziala na dzieci i kobita uswiadamiala naszych Panow co moga robic i jak na nas i dziecko działać.
Zawsze mozna wrocic droga ladowa ale zdeka niewygodnie i dlugo...

Szyjke mi bada palcami i mierzy tym dopochwowym usg. W sumie prawie co wizyte usg a zawsze paluchami.

Katherinne.i ze zostawia cie tam czy wtedy bd decydować? Dobrze w sumie jakbys zostala bo codzienna obserwacja by byla.
Bylam dzisiaj na wizycie i u poloznej. Inf od poloznej
Mam juz jedno ktg na pamiatke do albumu:) i z ciekawych rzeczy ktore mowila to o zoltaczce fizjologicznej(?)ze trwa do 14dni po porodzie i dziecko jasnieje od nog. Ze wtedy najbardziej powinno byc wystawione na swiatlo dzienne a nie w kacie pokoju zakryte. 20St w pokoju to dobra temp,ze dziecko chudnie tak10%wagi z ktora sie rodzi i do tych 14dni powinno wrocic do tej wagi. Ze dziecie nie ma teraz tak wysysanego z nosa tego co przyswoilo w nas tylko sol na patyczek i przeczyszczone a na brzusiu jak lezy to wykicha cos i nawet.ab tym rzygnie.hm...co jeszcze...wiercilo sie tak ze masakra[emoji12]
Jeszcze.mi mowi ze moze mi pożyczyć wage dla dziecka jak chce bo ma 2to jej mowie ze nie bo bd caly czas ważyć [emoji12]8-10karmien w ciagu dnia jakos tak..hmm..

f2w3d5qppdk8cfc5.png

reklama
A no i poleca kupić dla kp oklady zelowe i odrazu do szpitala mozna je zabrac i mowi zeby nie dac sie namowic na samotny prysznic po. Nigdy nic nie wiadomo i od ciepla mozemy zemdlec i dup glowa i problem.
Oczywiscie dla nas podklad 1opakowanie duzych podpasek bo pozniej zwykle niby i siateczkowe majty
20170119_171925.jpeg

f2w3d5qppdk8cfc5.png

Załączniki

• 20170119_171925.jpeg
    20170119_171925.jpeg
    41,1 KB · Wyświetleń: 349
Dla dzidzia 0,9%sol fizjo 5ampulek czy jakos tak
Octanisept
Do pupy sudokrem albo bepanten
Woda morska
Emolienty do kapieli(oliatum,emolium,kurde cos na Bak ...Bahr...trzeba wpisac w net to wyskoczynazwa bo nie odczytam)
No i mowi ze na poczatek nie duze opakowanie wszystkiego bo wszystko moze uczulic i zmarnuje sie.jak bd ok to mozna juz duze brac:)
A no i witamina D i plastikowa lyzeczka[emoji12] ta maka ziemniaczana czy czyms tam mozna zasypac tez tyleczek. Wiki miala tak robione z tego co pamiętam

a no i kazala nam przychodnie wybrać bo w szpitalu musimy podac ktora przychodnia,ona jest za pneumokokami ale juz nie za rotawirusami i za szczepieniem wg ksiazeczki szczepien

f2w3d5qppdk8cfc5.png

MamaNS sudokrem moim zdaniem na odparodparzenia dopiero. Jest to silny kosmetyk. Na początek najlepiej nic jak dziecko nie ma odparzen lub bepanthen. A na co ta sól fizjologiczna?

Ania szkoda mi Ciebie! Trzeba było wracać do Polski bo teraz tylko się denerwujesz.

Pojęcia nie mam, co jutro zrobią. Może tylko zbadają i wypuszczą, może będą chcieli obserwować, nie wiem. Wolałabym, żeby wypuścili, bo utrzymywanie cukrzycy w ryzach w warunkach szpitalnych jest kompletnie niewykonalne, a z kolei nieuregulowany cukier może pogorszyć stan łożyska. No i mam starszego syna. W ogóle kiszka, starszy ma właśnie zapalenie oskrzeli i bierze antybiotyk, mąż w trasie i nie ma jak nagle wrócić, a ja nie wiem, czy jutro wrócę do domu, czy nie wrócę...

A to ona nie mowilaze za kazdym razem tylko zeby sb kupic i miec w domu wrazie czego. Mowila zeby prawie nic nie uzywac bo skora jest strasznie delikatna i ze nie warto jej zawalac.tak samo oliwka moze powodowac wieksze potowki.

A sol tak jak pisze aga

f2w3d5qppdk8cfc5.png

Katherinne trzymaj sie...bd wszystko dobrze...ja jeszcze wogole tu ktg robionego nie miałam....domyślam sie jedynie jaki był powód dzisiejszego zachowania...pewnie znowu nie unia spać i oglądał film do pozna i pewnie poszedł ok 4 spać a ja go o 6.30 budziłam na badanie krwi...muszę tylko zapytać tego Polaka z którym pracuje aby sie dowiedział czy w końcu zrobił te badanie krwi bo póki co mojemu nerwy przeszły a nie chce zaczynać tematu póki z pracy nie wróci

reklama
Ja też jestem zwolenniczką minimalizm kosmetycznego w pielęgnacji dziecka. A o soli do przemprzemywania nosa i oczu nie słyszałam. Całe życie człowiek się uczy.
Ja ktg miałam tylko w szpitalu. Na wizytach nigdy.
A długość szyjki gin sprawdza palcami.

Kat trzymaj się i zdrówka dla starszaka!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry