reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Aga to jak zaczniesz wcześniej rodzic to Cię na cc nie przyjmą? Dziwne to by było. Ja zawsze miałam umówiony termin ale zazwyczaj rodziłam wcześniej i normalnie jechałam do szpitala i bez problemu mnie przyjmowali.

Ja z apteczmych rzeczy nic nie będę kupować. W szpitalu mają octenisept o nim psiukają pępek i podejrzewam że odpadnie po tych 4 dniach. A potem woda wystarczy przemprzemywac. W sumie ten octenisept wcale nie jest taki dobry.

Jestesmy po wizycie :) Mała ma 2310g i na 33tc i 5 dni mamy 1 cm rozwarcia od zewnatrz szyjki. Lekarz mowi ze raczej bede rodzic terminem z usg (28 luty) a nie z ostatniej miesiaczki (5 marzec). Powiedzial tez ze jesli szyjka zaczyna sie otwierac to bedzie miekka a to dobre dla porodu ale wtedy nie czeka sie w domu do skurczy co 5 minut... za 4 tyg zbada mnie i powie przy jak czestych skurczach mam jechac do szpitala. Poza tym wsio ok i moge cwiczyc miesnie kegla i te cwiczenia ze szkoly rodzenia.

Kleinekatia super wieści :)

Ja tez po wizycie mały ma 1850g u nas dzis 30+4 wiec chyba duuuzy No i zrobił nam psikusa i sie odwrócił główka do gory. Kurcze martwię sie czy odwróci sie do porodu dr ba razie mowi ze ma czas i wszystko moze sie zdążyć. Chociaz ja wód super duzo nie mam a nie wyobrażam sobie rodzic posladkowo 4300 g lub więcej w takiej sytuacji to chyba grozi mi cesarka co ? Córka miała 3980 g wiec ja raczej duże dzieci rodzę ;) No ale ona była ułożona główkowo.

Spędziłam kilka upojnych godzin na izbie przyjęć. Było bardzo wesoło, jak na dobrej imprezie :D Na koniec posłali mnie do domu i kazali skontrolować ilość wód płodowych za tydzień. Moja lekarka doliczyła się AFI 5, czyli na skraju, bo norma jest 5-20, oni w szpitalu się doliczyli AFI 8 i uznali, że nie ma powodów do paniki. Wód jest mało, ale tyle też wystarczy. Jedno co mnie zastanawia, pewnie co lekarz to opinia. W różnych wpisach na forach widzę, że sporo dziewczyn z AFI 8-9 lądowało na patologii ciąży. Ale może coś więcej lekarzy niepokoiło. W każdym razie na szczęście jestem w domu.

Co lekarz to opinia moj dzis mierzył ni te wszytsko kieszonki a podobno jest ich 4 i wyszło nam 13. Wg niego norma 10-20.
Dobrze ze jesteś w domu :) kiedyvtersz kolejna kontrola ??

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry