• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Marcowe mamusie 2017

Proszę doradźcie. Mała po jedzeniu, nie zawsze, ale często robi sie czerwona stęka, pręży sie, płacze. Chce jeść a jakby nie mogła, rzuca sie za chwile na smoczek. Zawsze odbijam małą nawet w trakcie jedzenia. Pytałam lekarki powiedziała, że wzdęcie kazała podawać espumisan, ale ja nie widze efektu, żadnego. Może, któraś z Was spotkała sie z czymś podobnym? Co robić?

reklama
Proszę doradźcie. Mała po jedzeniu, nie zawsze, ale często robi sie czerwona stęka, pręży sie, płacze. Chce jeść a jakby nie mogła, rzuca sie za chwile na smoczek. Zawsze odbijam małą nawet w trakcie jedzenia. Pytałam lekarki powiedziała, że wzdęcie kazała podawać espumisan, ale ja nie widze efektu, żadnego. Może, któraś z Was spotkała sie z czymś podobnym? Co robić?
moja czasem tak ma.. mi mowili ze to przez niedojrzaky uklad trawienny..
mojej daje jeszcze floractin kolki.
z espumisanem uwazaj bo moze po nim bardziej ulewac.

Mój tak miał i rzeczywiscie mi tez powiedzieli ze niedojrzały układ trawienny i kazali mi podawać coś na tolerancję laktozy i powiem że podziałało. Czasami tylko wraca. Mi się udało rozkręcić laktacje ale dalej wisze na cycy ciągle i nie wiem kiedy to się ureguluje. Butla nie jest zła. Ja mam zamiar karmic piersią dopuki mały nie będzie jadł nic innego a pozniej tez butla.

Moja też czasem się denerwuje, tak śmiesznie macha głową na boki, jakby się z cyckiem drazniła [emoji23] ale po chwili łapie i pije dalej więc się tym nie przejmuje. Brzuch bolał ja dzisiaj, dostała Espumisan.
Ile kropli jednorazowo podajecie? Ja 10, nie wiem czy dużo czy mało....

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

Mój tak miał i rzeczywiscie mi tez powiedzieli ze niedojrzały układ trawienny i kazali mi podawać coś na tolerancję laktozy i powiem że podziałało. Czasami tylko wraca. Mi się udało rozkręcić laktacje ale dalej wisze na cycy ciągle i nie wiem kiedy to się ureguluje. Butla nie jest zła. Ja mam zamiar karmic piersią dopuki mały nie będzie jadł nic innego a pozniej tez butla.
A co podajesz na lepszą tolerancje laktozy?

Ja dobrej pory małemu dawałam aptamil comfort ale mimo iż nie miał kolek ani bólów brzuszka jego kupka była zielona i prawie sama gęsta woda...zaczęłam sprawdzać na necie czego to może być wina i nawet nie pomyślałam ze każde mleko ma większa lub mniejsza ilość żelaza w składzie. Wczoraj kupiłam zwykły aptamil. Wczoraj był dzień bez kupki to przed 5 jak go przebierałam to troszkę sie zaniepokoilam bo znowu kolor zielony to zamiast tego comfort dałam mu te zwykle No i póki co to dwie kupki o normalnej konsystencji i kolorze...
Wiec to chyba w tym problem był. A gdy popłakuje i marudzi przy robieniu to daje mu niemiecki lejfaks jedna pompkę do 30 ml wody przegotowanej...ale tez nie codziennie daje tylko gdy ma problem z wypróżnieniem...ale oprócz tego to rośnie jak na drożdżach...
Spodnie juz ma na 68 cm, a przy tym taka fajna czuprynkę na głowie, ale bardzo nie lubi po kąpaniu czesania włosków...

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry