reklama

Marcowe mamusie 2017

reklama
Nic takiego ostatnie miałam w 11 tygodniu i tylko standard crl zgadza się z tempem rozwoju poprzedniego usg spojrzał na serduszko i wsio

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka

To dziwne, zrobiłabym prywatnie w takim ukladzie. Usg genetyczne jest jednym z 3 obowiązkowych i refundowanych na NFZ. Mierzy się przezierność, sprawdza czy jest kość nosowa itp. Niektórzy nazywają je prenatalnym czy genetycznym, inni nie, ale pomiary powinny być dokonane. W 15tc będzie już za późno, bo pomiar przezierności jest miarodajny 11-14 tc (przy CRL chyba 45-85mm).

To dziwne, zrobiłabym prywatnie w takim ukladzie. Usg genetyczne jest jednym z 3 obowiązkowych i refundowanych na NFZ. Mierzy się przezierność, sprawdza czy jest kość nosowa itp. Niektórzy nazywają je prenatalnym czy genetycznym, inni nie, ale pomiary powinny być dokonane. W 15tc będzie już za późno, bo pomiar przezierności jest miarodajny 11-14 tc (przy CRL chyba 45-85mm).
Dziękuję Ci bardzo za info u nas zaczyna się jutro 13ty więc będę musiała zaryzykować i pójść prywatnie przed wizytą.

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka

Usg genetyczne jest refundowane na nfz??? Ja sie bd umawiala i będę placila i na luxmed tez pokazuje ze nie ma w pakiecie tym co mam comfort plus

f2w33e3kacg990bn.png

mama_NS to jest zwykle usg przecież tak od strony technicznej. Jak masz w LM usg ginekologiczne w pakiecie to i to w 11-14tc zapewne (ze skierowaniem od lekarza z grupy). Z resztą jutro będę to się dowiem.

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry