reklama

Marcowe mamusie 2017

Hej mamusie, niesmiało dołączam. Wizyta u ginka dopiero we wtorek ale testy plus bhcg potwierdzają ciążę.
Jestem mamą 9 latki i 5 miesięcznego malucha, szybko nam poszło z kolejnym ;)

Później postaram się nadrobić.

reklama
Wcześniej nie chcieliśmy, nie chciało nam sie .. Zreszta Klara miała byc jedna, rok temu jeszcze tak myśleliśmy ze tak bedzie, R. nie chciał słyszeć o drugim dziecku a teraz wszyscy sie bardzo cieszymy jednak nasze życie bardzo sie zmieni, Klara jest juz samoobsługowa a teraz noworodek bedzie :) bedzie ciekawie szczególnie przy naszym stadzie futer 4 koty i pies i do tego jedna kotka ma kroplowki co drugi dzien .. Bedzie cieżko.

A u was dlaczego taka duża przerwa ?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Mąż nie chciał długo słyszeć o drugim dziecku. Ja już chciałam odkąd Lila skończyła rok, ale niestety do tańca trzeba dwojga... ile my wojen o to stoczyliśmy... rok temu zaczęliśmy starania, ale mieliśmy tylko 3 miesiące i się nie udało. Potem mąż mi wyjechał na pół roku, bo i miesiąc po jego powrocie się udało całkiem z zaskoczenia, bo ten cykl nie był taki typowo staraniowy (raptem 3 plusiki). [emoji4]
Ja od zawsze chciałam mieć troje dzieci, ale ledwie męża na drugie dziecko, więc już raczej nie mam co liczyć. [emoji12]

Ejjj a położna? Wybieracie już? I szkoła rodzenia- w Poznaniu są bezpłatne ...moje koleżanka chodziła w drugiej ciąży i bardzo poleca, ale ona Dolny Śląsk to w Poznaniu mi nie doradzi :( myślicie o tym?

Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom
Zastanawiałam się nad położną, ale w związku z tym, że wydam fortunę na lekarzy, to położną sobie daruję, tym bardziej, że w szpitalu, w którym chcę rodzić taka przyjemność kosztuje 2000 zł.
Do szkoły rodzenia nie chodziłam przed pierwszym porodem i teraz nie zamierzam.

Mąż nie chciał długo słyszeć o drugim dziecku. Ja już chciałam odkąd Lila skończyła rok, ale niestety do tańca trzeba dwojga... ile my wojen o to stoczyliśmy... rok temu zaczęliśmy starania, ale mieliśmy tylko 3 miesiące i się nie udało. Potem mąż mi wyjechał na pół roku, bo i miesiąc po jego powrocie się udało całkiem z zaskoczenia, bo ten cykl nie był taki typowo staraniowy (raptem 3 plusiki). [emoji4]
Ja od zawsze chciałam mieć troje dzieci, ale ledwie męża na drugie dziecko, więc już raczej nie mam co liczyć. [emoji12]
U mnie bo odwrotnie mąż chciał a ja otwieralam jak już i ja chciałam tak nie mogliśmy zaskoczyć. Chyba za bardzo się staraliśmy i jakoś odpuścilismy i udało się :) to ogromna radość. Mój mąż też chcę mieć co najmniej trójkę ale zobaczymy, teraz wiem ze jakbym zdecydowała się na kolejne dziecko to nie zwlekalabym tak długo. ..

Ah ci mężowie :) u nas tez wojny o to były.. My sie w sumie nie staraliśmy, po prostu przestałam brać pigułki i stwierdziliśmy ze jak bedzie to bedzie i jest :) ja bardzo chciałam i starania z mojej strony były jak najbardziej zamierzone he he ;) R.sie bardzo cieszy i przy każdym niepowodzeniu był rozczarowany ze sie nie udało. Teraz wszyscy jesteśmy szczęśliwi a R bedzie jeszcze bardziej jak bedzie synek bo on jeden jedyny moze w rodzinie nazwisko przedłużyć :) jednak wiem ze to moje ostatnie baby :)

reklama
Ah ci mężowie :) u nas tez wojny o to były.. My sie w sumie nie staraliśmy, po prostu przestałam brać pigułki i stwierdziliśmy ze jak bedzie to bedzie i jest :) ja bardzo chciałam i starania z mojej strony były jak najbardziej zamierzone he he ;) R.sie bardzo cieszy i przy każdym niepowodzeniu był rozczarowany ze sie nie udało. Teraz wszyscy jesteśmy szczęśliwi a R bedzie jeszcze bardziej jak bedzie synek bo on jeden jedyny moze w rodzinie nazwisko przedłużyć :) jednak wiem ze to moje ostatnie baby :)

Mojemu mężowi jest totalnie obojętna płeć. Lila to jego oczko w głowie. Jest naprawdę wspaniałym tatą. Gdy wziął 2 tygodnie urlopu przed wyjazdem za granicę, spędził ten czas 100% z nią. Wracałam z pracy i wszystkie puzzle na podłodze ułożone, figurki z masy solnej zrobione. [emoji7] Nawet jak się urodziła i pracował,wstawał do niej w nocy, przewijał ją i mi podawał do piersi. [emoji7] A gdy już wyjechał 3 dni płakał na skype.
I tym bardziej nie mogłam zrozumieć dlaczego tak długo nie chciał drugiego bąbla...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry