reklama

Marcowe mamy 2015

reklama
Witaj Ramonka! :happy2:

Tak, Zarunia, Żgutek wy tylko wywołałyście dyskusję, ale za mną te ziemniaki już chodziły kilka dni. Z resztą jak co roku o tej porze :-) Jak jeżdżę z pracy to między polami droga leci i tu z prawej i lewej ogniska palą więc ten zapach już mnie doprowadzał do rozpaczy! :-D Ale wczoraj wieczorem się u nas pięknie rozpogodziło i udało się rozpalić. Jednak mieszkanie na wsi ma sporo plusów ;-)

Ewcia, współczuję, że tylko większego smaka sobie narobiłaś. Ta pogoda dziś szaleje. U nas w nocy taka burza przeszła, trzaskało i błyskało :szok:

A teraz lecę pod prysznic, bo trzeba kciukasy trzymać za naszych chłopaków!!! Pooooolska Biało Czerwoni !!! :-D

Witajcie dziewczyny :)

Przepraszam, że ostatnio Was tak zaniedbuję, u mnie strasznie dużo sie dzieje łącznie z tym, że toczę wojne z \plusem o internet no i mam straszne bóle kregosłupa i nawet jakies żylaki mi sie zaczeły pojawiać. Mój lekarz gin stwierdził, ze za wczesnie na bole z powodu ciazy ( 13 tydz) chociaz ja czytałam, ze od 5-7 tyg. mozna juz je odczuwac. Dowiedzialam sie tez i z pozniejszej rozmowy z nim jaki ma stosunek do zwolnienia lekarskiego podczs ciazy- negatywne, tylko, gdy ciaza zagrozona bo "kiedys kobiety musialy pracowac i zwolnien sie nie bralo". Osobiscie nie wyobrazm sobie pracy przy takich bólach bo praca ciagle w pozycji siedzacej przed komputerem. Z tego co wiem to ten gin powoluje sie na dobre wyniki badan, ale co z samopoczuciem, stresem? Ostatnio z nerwow dwa razy bylam bliska omdlenia chociaz nigdy w zyciu mi sie nic takiego nie zdazylo. 17tego byłam na wizycie i zrobił mi usg, ale ze na NFZ to dal mi tylko skierowanie na badanie moczu i morfologii a toxo zrobie sobie sama dla pewnosci. Z usg powiedzial, ze niby wszystko dobrze, ale jakos tak mi malo o tym wszystkim mówi i czuje, ze nie powinno to tak wygladac. zastanawiam sie nad zpisem u innego lekarza, ewentualnie prywatnie z mezem pójdę. Za miesiac powiedzial, ze moze sprobowac zorientowac sie co do plci, ale nic nie obiecuje. Czy Wy dostajecie z usg jakies wyniki, cokolwiek o tym co sie rozwija prawidlowo? Jestem w tym zielona i pelna niepokoju :(

Pozdrawiam Was wszystkie!

Kordosia dawno Cię nie było ! Pamiętamy o Tobie :)
My na usg chodzimy prywatnie i dostaje opis całego usg. Wszystkie pomiary itd. Do tego lekarz ze szczegółami wszystko odpowiada.
Proponuję zmianę lekarza. A co do badań to jest wykaz badań, które przysługują kobiecie w ciąży z NFZ.
Trzymam kciuki za Ciebie i dzidzię :) wszystko napewno jest dobrze !

Hura, hura! Jesteśmy mistrzami świata!!! Ale fajny i zacięty mecz! Do tego miseczka ziemniaków z ogniska na przegryzkę:-)

Kordosia, fajnie, że jesteś. Słuchaj, po pierwsze wszystko jest dobrze, a po drugie podejście do pacjentki zależy od lekarza, niezależnie czy prywatnie chodzisz, czy nie. Ja poprzednie usg miałam na nfz i lekarka wszystko mi mówiła, co widzi, jakie są parametry, czy wszystko jest w normie itd.
A masz możliwość zmiany lekarza? Kurde, dla kobiety, szczególnie w pierszej ciąży każda informacja jest ważna i powinna być o wszystkim informowana. Kordosia, zmień lekarza, bo podejście tego, do którego chodzisz jest fatalne...

Ostatnia edycja:
Anulka dokładnie.....mecz superaśny........co za emocje :-) Ja zajadałam się paluszkami.....wsunęłam całą paczkę :-D

Kordosia ja też mam bóle krzyżowe już od dobrych 2-3 tygodni :baffled: Masakra po prostu. Łamie mnie w pół :eek:

O Boże, myślałam, że urodzę w trakcie tego meczu! :D
Kordosia, tęskniłyśmy! Słuchaj, ja chodzę na nfz, mam świetnego lekarza, wszystkie badania dokładnie omawiane, usg poza wydrukiem dostałam jeszcze opis badania. Od lekarza zależy, jeśli masz możliwość, to zmień. Ściskam! :)
Dobranoc, Kobitki! :*

reklama
Nie ma co, chłopaki potrafią stopniowac napięcie! Piękny mecz, piękna wygrana. Polska Mistrzem Świata! :)))

Kordosia, fajnie ze zajrzalas :) Ja chodzę prywatnie, usg mam na każdej wizycie, wszystko dokładnie omówione. Lekarz za kazdym razem pyta o samopoczucie i czy nie potrzebuje zwolnienia. Jestem bardzo zadowolona. To też moja pierwsza ciąża i nie czuje się zagubiona w tym wszystkim więc ci współczuję i jedynie mogę radzić zmianę prowadzącego.

Dobranoc! :*

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry