• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Marcowe mamy 2015

Hey dziewczyny
Od dłuższego czasu czytam wasze posty
Chciałabym dołączyć do waszego grona :-D
Ja też mam termin na marca. Dokładnie 17.03
Obecnie jestem w 39tc i 1 dzien :-D
Już też czekam na naszego małego :-D

reklama
Justynka czytałam twój post z ta umowa
Ale z tego co wiem jest takie prawo ze nawet jak ci się umowa kończy nie mogą cię zwolnić. Dowiedz się gdzieś ale tak jest.

mam umowe na zastępstwo i mogą mnie zwolnic a nawet muszą gdy dziewczyna wróći do pracy.. no przecież byłam i w zusie i prawnika się pytałam.. mam najgorszą umowę jaką moge mieć bo nie chroni cięzarnych..

Kurde z ta umowa to masakra Justynka. Tutaj w Irlandii sa trochę inne zasady co do macierzyńskiego, ale tez sie stresowałam czy sie załapie, ale na szczęście dostałam list w zeszłym tygodniu ze wszystko jest ok. Ja mam tutaj tylko 26 tygodni macierzyńskiego i na dodatek musze go zacząć minimum 2 tygodnie przed terminem porodu...

Ja mieszkam w holandii i tu jest 16 tyg tylko macierzyński minimum 4 tyg wcześniej musisz już iść na nie.
Ja zaczęłam 6 tyg wcześniej
Ze względu na godziny pracy jakie miałam
Czyli po porodzie zostaje mi tylko 10:-(

no w Polsce jest teraz rok macieżynskiego pierwsze pol roku platne 100% i drugie pol roku płatne 80% ale mi się nie należy z tą umową urlop.. mogę mieć zasilek macierzyński 80% przez rok bez możliwosci podjęcia pracy wcześniej ale tylko jeżeli w dniu porodu bede jeszcze zatrudniona.. niestety śliska sprawa.. najgorsze jest to że w zasadzie każą w tej polsce rodzić dzieci a nie regulują wszystkich umow równo .. i kobieta zostaje na lodzie jak coś nie pyknie.. jednak mam nadzieje ze pyknie w terminie i spokojnie sobie urodzę :)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry