• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcowe mamy 2015

sunajka moja tesciowa podczas kazdej rozmowy pyta ile juz przytylam ( jak poczatkowo tracilam na wadze to odnosilam wrazenie, ze jest rozczarowana). oststnio natomiast wystrzelila z pytaniem ile rozstepow juz mi soe zrobilo?

aknytsuj tez jestem tendencjonalna jesli chodzi o wage... z poczatku ciazy tracilam. doszlam do -6,5. potem jednak zaczelam nadrabiac. a teraz boje sie wejsc na wage...

reklama
Cześć dziewczyny!

Przyjmiecie mnie pod swoje skrzydła?
Do tej pory byłam aktywna na dziale "ciąża o poronieniu" ale pora chyba dołączyć do waszego działu.
Starałam się w miarę nadrobić od listopada o czym pisałyście ale op takiej dawce informacji nie jestem w stanie połączyć "imienia" z opisami, mam nadzieję, że wybaczycie. :)

Kilka słów o Nas ;)
W maju straciliśmy nasze dzieciątko. Bóg na szczęście obdarzył nas bardzo szybko znów fasolką, która dziś w 25 tyg ma ponad pół kg i ok 30 cm i zwie się Olkiem i czasem tak kopie, że mam wrażenie zrobi mi dziurę w brzuchu ;)) A pojawić się ma na świecie 20 marca.
Jak na razie ciąża rozwija się prawidłowo, wszystkie badania są wręcz idealne. Walczymy tylko z infekcją, której nie mogę sie pozbyć od samego początku. Nie wiem czy to wina moja, czy lekarki, że przepisała mi już 4 lek, ktory chyba jest najbardziej uciążliwy, bo swędzi jak tabletka rano wypływa :/

Nie chce pisać wypracowania na samym początku więc bede systematycznie się udzielać :)

Sunajka Ty spryciulo :) chyba tylko ja na tym forum jestem takim totalnym beztalenciem :-D ani gotować, ani piec a o szyciu nie wspomnę :)

Ja do glukozy nie moglam dodac cytryny ale jakoś dalam radę. Myslę, że badanie do przeżycia alczkolwiek faktycznie nic przyjemnego :)

Ja na razie ok 4kg na plusie ale mam wrażenie, że wszystko idzie w brzucho:)

Mamusia zdrowiej :)
Martavel witaj :)

Martavel witaj i rozgość się :) cieszę się, że Wasz Bobas tak pięknie się rozwija. Oby Ci szybko przeszła infekcja, żebyś mogła die tu razem z nami q pełni cieszyć tym czasem, który nam został do marca :)

Co do tycia, to moja teściowa też uwielbia podkreślać, że robi się że mnie "misiek" z tym, że mimo że przytulam już 8 kg to wszystko poszło w brzuszek, reszta bez zmian. Na szczęście ona miała to samo na myśli, ale też bym wolała żeby swoje uwagi pozostawiła dla siebie. No cóż...

A ja mam na odwrót. U mnie wszyscy mówią: "Boże jaka ty chuda jesteś (przytyłam ok 5kg) brzuch ci tylko trochę odstaje. Ty na pewno coś jesz? Żebyś dziecka nie zagłodziła... " Nikt tylko nie pamięta, że moja mama w ciąży była chuda jak patyk a urodziła trójkę zdrowych dzieciaków. Teściowa któregoś dnia powiedziała, że w końcu jest spokojna o ciąża, bo jak przyjechałam do niej na weekend to powiedziała, że aż miło popatrzeć że ja jednak coś jem...

ja w tamtym miesiacu przytyłam 3 kg;/ (od początku całe 5), a moja teściowa zkwitowała no ja nigdy nie przytyłam 3 kilo w miesiac.. podniosła mi tak cisnienie ze teraz staram się wcale z nią nie rozmawiać.. na temat tego co mi jest jak i w ogole..

reklama
ja to nie kumam, ze co niektorym nie przyjdzie do glowy, ze nietaktem sa uwagi na temat wagi. a juz zwlaszcza skierowane do kobiety ciezarnej, ktora ma prawo by na wadze przybrac i ktora z cala pewnoscia sama ma sie z tym kiepsko i nie potrzebuje tego jeszcze slyszec na okolo.
w przyadku mojej tesciowej to taka ciekawostka, ze ona w obydwu ciazach przytyla 30kg ( mam na mysli, ze w kazdej ciazy te 30kg). a brzuch ostro pooraly jej rozstepy. wiec chyba tego zyczy innym.
a skad innad dzis jest bardzo szczupla juz od dobrych kilku lat. i na kazdym kroku lubi komus dowalic. jakos tak w poczatkach ciazy tesciowe byli w szwecji ibylismy wszyscy na grillu u brata M. tesciowa nagle wypalila: tak sobie patrze i karina z maciejem sa najszczuplejsi, my tacy srodkowi a monika michalem najgrubsi.
stracilam apetyt w jednej sekundzie.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry