Agunia1401
Moderator
Dziękuję I wzajemnieJeśli nie czujesz się gotowa, to super że Maluch grzecznie siedzi w brzuszku. To idealna sytuacja urodzić w dobrym czasie gdy już będziemy gotowe. Trzymam kciuki za lekki poród![]()
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Dziękuję I wzajemnieJeśli nie czujesz się gotowa, to super że Maluch grzecznie siedzi w brzuszku. To idealna sytuacja urodzić w dobrym czasie gdy już będziemy gotowe. Trzymam kciuki za lekki poród![]()
@Pola33 gratulacjejak teraz z małą? Karmienie wszystko ok? JAK ty się czujesz?
Martynka moja urodzona w 37 i 6 ważyła niecałe 2500, potemHej, byłam wczoraj w szpitalu bo lekarz dał mi skierowanie ze względu na hipotrofie małej. Ale waży 2600 w 37 tc. Od miesiąca nie urosły jej nóżki i rączki. Nie przyjęli mnie bo nie ma miejsca, umówili na przyszły czwartek na badania, ale doradzali żeby szukać miejsca po innych szpitalach. Mała ma za krótkie kości od samego początku, a tu nagle się obudzili wg mnie. Nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale pohechalam do.domu i wrócę do szpitala w czwartek.
Pola dziękuję Ci, pocieszylas mnieMartynka moja urodzona w 37 i 6 ważyła niecałe 2500, potem
Jeszcze przed wyjściem do domu spadło do 2350, a dostała dyszkę, jedyna rzecz mocno zwracać uwage, żeby dużo Jadła, co 2,5h. U kilku lekarzy wychodził za mały obwód brzuszka. Na pewno musisz mieć badanie przepływów co najmniej raz w tyg. i ilość płynu owodniowego. U mnie ostatecznie na rozwiązanie przepływy było ok, ale była decyzja ze lepiej, aby Malutka przybierała na zewnatrz, a ciąża była juz donoszona. Tak naprawdę żeby mieć pewność ze wszystko ok, to przepływy powinny być codzienne robione… krótkie kończyny ma pewnie bo sama pisałaś, ze tatuś nie za wysoki![]()
Ja też strasznie się boję że będę miała jakieś załamanie po porodzie :/ ale myślę że im więcej o tym się myśl i tym bardziej się to do siebie sprowadza. Dlatego musimy myśleć pozytywnie@Pola33 oby każda z Nas mogła tak dobrze się wypowiedzieć po porodzie. Widać że psychicznie czujesz się dobrze, a ja bardzo obawiam się właśnie jakiejś zalamki/baby bluesa patrząc na moje obecne humory.
Oj il3 ja dni przeplakalam :/ to są napewno hormony ja teraz już tydzień do porodu I szczerze hormony trochę dopuściły@izulka3 właśnie się zastanawiałam jak u Ciebie, teraz to już będzie z górki
@Werka0913 ja się tak staram nastroić pozytywnie, ale czasami jak mi smutno to tak mi smutno że nic mnie nie rusza hehe. Mam nadzieję że to hormony i ciągłe siedzenie w domu, a jak mały się pojawi to będe Nim zajęta i nie będzie czasu na płakanie.
@Pola33 oby każda z Nas mogła tak dobrze się wypowiedzieć po porodzie. Widać że psychicznie czujesz się dobrze, a ja bardzo obawiam się właśnie jakiejś zalamki/baby bluesa patrząc na moje obecne humory.