reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

Śpi super, tylko pozazdrościć. U mnie od miesiąca jedna wielka porażka. Pobudka z zegarkiem w ręku co dwie godziny przy czym w tym 40 min przy cycku. Już nie wiem co mam robić, wprowadziłam kaszkę przed spaniem bo może cycem się nie najada, ale i to nie pomaga. Chodzę i wyglądam jak zombi 🙈🙈 bo i w dzień nie mam jak się przespać kiedy on śpi, do ogarnięcia dom i dwójką starszych dzieci.
Eh to kiepsko oby szybko się rozespał mały Gagatek co by nie wykończył matki😊dużo sił życzę 😘

reklama
My też nie byliśmy u fizjoterapeuty ani razu😉a czkawke np. dostaje jak leży na brzuchu 🙈

a idziecie ponownie na usg bioderek?

U nas było wszystko ok. Ale jeszcze się rozwijały wiec lekarz wpisał, że kontrola na życzenie i się zastanawiam czy iść bo w sumie nic mnie nie niepokoi ale z drugiej strony może warto sprawdzić.
A Wy jak robicie?
Ja byłam już dwa razy i mam iść kolejny raz we wrześniu pomimo że było wszystko ok. Lekarz powiedział, że jak we wrześniu będzie wszystko dobrze to będzie już ostatnia wizyta z bioderkami.

Nic nie mow. Ja też się wkręciłam i dla małej wszystko, ale czasem przykre jest to ze myślało się ze Ci facet pomoże, a jak posiedzi chociaż do 1h z małą z doskoku to jest cud. Ja przyznaję, jestem psychicznie słaba, dużo w sobie gryzę i dużo mnie rzeczy boli i później jestem wszystkim przybita.
Bo faceci to mają taką super opcję, że mogą ale nie muszą 😉
Mnie to nieraz samym jestestwem wkurza 😂😂😂 chyba za dużo instynktu macieszyńskiego we mnie jest😉

Nic nie mow. Ja też się wkręciłam i dla małej wszystko, ale czasem przykre jest to ze myślało się ze Ci facet pomoże, a jak posiedzi chociaż do 1h z małą z doskoku to jest cud. Ja przyznaję, jestem psychicznie słaba, dużo w sobie gryzę i dużo mnie rzeczy boli i później jestem wszystkim przybita.
Nic nie mów, w tygodniu cały dzień sama, a jak się ucieszyłam, że w weekend rano zaporoponował, że się pobawią, to... znalazł w TV kanał dla niemowlaków i jej karuzelkę z melodyjką w TV włączył 😬
Na szczęście dziecko było mądrzejsze i nie wykazało zainteresowania 😁
Ale generalnie Tata jest spoko facet tylko weny do malutkich dzieci nie ma 😅

To kiepsko, musisz jak najszybciej rozpocząć rehabilitacje😉
Koniecznie. Mnie też tak naginał kręgosłup szczególnie lędźwiowy i bardzo bolały mnie kolana, a w nocy mega piekły, miałam trudność wejść po schodach. Poszłam do fizjoterapeuty, posprawdzal po swojemu i powiedział że te kolana to od kręgosłupa, bo ja już myślałam że jakiś stan zapalny. Już po pierwszej wizycie mega ulga. Idź jak najszybciej.

Nic nie mów, w tygodniu cały dzień sama, a jak się ucieszyłam, że w weekend rano zaporoponował, że się pobawią, to... znalazł w TV kanał dla niemowlaków i jej karuzelkę z melodyjką w TV włączył 😬
Na szczęście dziecko było mądrzejsze i nie wykazało zainteresowania 😁
Ale generalnie Tata jest spoko facet tylko weny do malutkich dzieci nie ma 😅
Wczoraj akurat na chrzcinach ją nosił itd, ale czasem zauważam że raz mu się chce, a raz nie. Muszę zaprotestować ze juz nie mam sił to wtedy ją przejmuję. Ale wolałabym zeby więcej było jego inicjatywy

My jesteśmy na mm i tylko wit d3 i biogaia zażywamy.
A dzisiejsza noc była tragiczna...co 2 godz pobudka z płaczem...między czasie strasznie luźna kupa...i zanim porządnie ją uśpiłam to po 30 min znowu pobudka...masakra:(Mam nadzieję , że to zęby idą a nie coś nam się przywlekło:(
Również mam dni kiedy płaczę, kiedy mocno się denerwuje ze musze mała odłożyć do łóżeczka I iść do pomieszczenia obok i wylądować swoje nerwy bo bywa ciężko a z dzieckiem jestem na okrągło i mało kto mi pomaga. Macierzyństwo to kawał roboty. Bardzo chciałam dziecka ale są dni gdy bym chciała pobyć chwile sama.
Ja wtedy też ją odkładam bo dla swojego i jej dobra:) lepiej jak chwilkę pobędzie sama a ja będę mieć czas na ogarnięcie swoich emocji:)Ale to chyba tylko dlatego ,że ja też siedzę sama z nią i w takiej sytuacji nie ma mnie kto zastąpić ....ale i tak mimo wszytko kocham tego małego gałgana miłością prze okrutną😍🥰Czekam aż mąż wróci to wtedy zrelaksuję się w jakiejś galerii a wieczorem mohito🤣

6 mscy - Tak zaleca WHO; mój pediatra powiedział, żeby już zaczynać powoli podawać coś innego (16.07 kończymy 4 miesiace). Wiadomo, mleko to podstawa, niczym innym ma się nie najadac ale smakować.
Czytałam też, że jak zaczyna się ząbkowanie to memlanie jakiegoś pokarmu też pomaga dzieciom ulżyć w bólu 🤷‍♀️
A propos u nas ewidentnie ząb w drodze...

No właśnie, jedni, że warzywa inni że kaszki i już sama nie wiem. Planuję jeszcze miesiąc poczekać i zacząć coś podawać.
Ciotki już doradzają, żeby zrobić zupkę i zmiksować tak , żeby z butelki podawać 🙈,
Dynia, cukinia...
Babcia chce jabłuszko już podać...

... Dlatego pytam, jak to u Was wygląda ;)
Mi alergolog powiedziała, że jak skończy 4 m-c to mogę podać mu kaszkę chodziło o to że się moim mlekiem chyba nie najada, a jeżeli chodzi o jakieś inne jedzenie to pierwsze powinny być warzywa, tak mi alergolog powiedziała.

reklama
Pięknie to opisujesz 😘 też kocham być mamą, każda z nas chyba, bo myślę, że nie spotykalibyśmy się tu, gdyby było inaczej 🙂
Ty miałaś 19 lat, nasz syn ma 17 i mimo, że to chłopak, jest w nim tyle czułości do siostry, że mnie to tak mocno wzrusza zawsze. Oby relacje dwojga w przyszłości były takie same. Pewnie my szybciej odejdziemy z tego świata, liczę, że nie zostanie sama, będzie brat.
Wiem, że tu nie ma chyba takiej sytuacji, ale dzieci koleżanek, które rodziły, gdy starsze miało 12-14 lat miały problem z akceptacją rodzeństwa przez starszaka. To najtrudniejszy wiek nastolatka ( zazwyczaj) Większa różnica i mniejsza to już jest spoko.
Weźcie pod uwagę przy planowaniu rodzeństwa 😊
Moja mama mnie urodziła w wieku 20 lat, rok później urodziła moja jeszcze jedną siostrę, więc między nami jest rok różnicy, miesięcznie prawie dwa lata, bo rok i 9 Msc. Teraz ja mam lat 26, moja mama ma 46. Mama drugi raz wyszła za mąż mając 38 lat i urodziła mając 39 lat, więc jak na trzecie dziecko to spoko wiek, bo teraz wiele kobiet rodzi nawet pierwsze dziecko w wieku 40 lat 🙂 no i tak oto mam 7 letnia siostrzyczke 😄 z moją siostrą ta rok młodsza ode mnie to super się razem bawiłyśmy, wspaniałe dzieciństwo i też chcemy by między Nelką a kolejnym dzieckiem było maks 3 lata różnicy 🙂

Do góry