reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Dziewczyny podpowiedzieć proszę co do materaca do łóżeczka. Jestem na etapie zamawiania łóżeczka, wybrałam z szufladą i funkcja tapczanika, zastanawiam się nad materacem kokos-pianka-kokos czy gryka-pianka-kokos czy lateks-pianka-kokos. Tyle tego jest, że już wariuje, będę wdzięczna za podpowiedzi, co wy wybrałyście😁
Też wybrałam identyczne łóżeczko i się naczytalam wczoraj o materacach prawie zwariowalam😂 te z gryka nie mają dobrej opinii z kokosem juz lepiej ale ostatecznie zdecydowałam że lateksowo piankowy. Czytałam tez żeby pikowanego nie wybierać ale prawie wszystkie takie są. I żeby zwracać uwagę na certyfikaty. Wybrałam taki

reklama
Też wybrałam identyczne łóżeczko i się naczytalam wczoraj o materacach prawie zwariowalam😂 te z gryka nie mają dobrej opinii z kokosem juz lepiej ale ostatecznie zdecydowałam że lateksowo piankowy. Czytałam tez żeby pikowanego nie wybierać ale prawie wszystkie takie są. I żeby zwracać uwagę na certyfikaty. Wybrałam taki
Super, dzięki za podpowiedź 😀

No dziwne zachowanie że strony położnej.. No ale też nie dajmy się zwariować z tymi kosmetykami, dla jednego dziecka dana marka będzie dobra, a drugiego będzie uczulać i trzeba będzie szukać czegoś innego 😉
Ta polożna jest bardzo specyficzna. Szwagierke po porodzie wyzwala dlaczego dziecko ubrane w ubranko 62 bo powinno mieć 58 (a na 62 mieli juz kupione ubranka) i maja do pepco jechać i pilnie kupić w rozmiarze 58.

Jeszcze taki rozważalam, napisz który wg Ciebie lepszy😉
Ja jutro musze zobaczyć jak wygląda materac z którym odkupiliśmy łóżeczko bo ponoć nie był zbytnio używany, lecz jak odepnę pokrowiec i tam będzie masakra to go wyrzucam, bo wygląda ogółem solidnie.

Ten nie ma opini i jest chyba cieńszy. Bardziej ten pierwszy. Ja jeszcze taki znalazłam, dwustronny, zobacz Link do: MATERAC LATEKS PIANKA 120x60 CM GRUBY COMFORT +P

reklama
Ta polożna jest bardzo specyficzna. Szwagierke po porodzie wyzwala dlaczego dziecko ubrane w ubranko 62 bo powinno mieć 58 (a na 62 mieli juz kupione ubranka) i maja do pepco jechać i pilnie kupić w rozmiarze 58.
Cooo? To jest jakaś paranoja! To normalne, że dziecko może być mniejsze i może mieć za duże ubranka, krzywda mu się nie dzieje, że ma za duże ubranko... 🤦‍♀️ Położną bym ją nie nazwała, serio...

Do góry