reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowe mamy 2021

Dziewczyny, powiedzcie czy Wy też tak macie czy tylko ja jestem dziwna 😅 jakoś 3 tygodnie od porodu mam fazę na wszystko co miętowe, ale to do takiego stopnia, że jak myje zęby to aż mam ochotę zjeść tą pastę i tą pianę hahahahha 🤣🤣🙈🙈 Wiem, brzmi głupio ale tak mam, mam bzika na miętę, codziennie muszę mieć mentosy ciemne niebieskie, bo jak nie mam chociaż jeden dzień to po prostu wariuje, muszę mieć coś miętowego w buzi... Codziennie muszą być w domu lody Miętowe z kawałkami czekolady z Zielonej Budki te 1-1,5 litrowe i potrafiłabym zjeść je kilogramami ( zawsze lody mietowe były moimi ulubiony i ogólnie zawsze uwielbiałam mietowe rzeczy 😁), natomiast innych lodów nie potrafiłabym tyle zjeść, tylko te mietowe. To tyle ze smaków 😅
Ale mam jeszcze starsznie wyczulony węch na ładne zapachy i potrafię wąchać jak ćpunka świeżo wyprane ubrania, które pachną moim ulubionym niebieskim płynem do płukania z Lenor/Softlan. Normalnie potrafię stać i wąchać 5 minut jakbym się narkotyzował hahaha 🙈🤣 Odświeżacz do powietrza w łazience tak samo jak psiknie to wącham i normalnie mmm...

Nigdy tak nie miałam, dopiero po porodzie tak się stało 😳
Hmmm...takie wyostrzenie smaków i zapachów to ma miejsce w ciąży 🤔😄

reklama
Piąstki to już czasem tak wpycha sobie ze ma odruchy wymiotne i je tak cmoka. Masakra. Jak lezy to co złapie w rączki to do buzi. Np ręcznik kąpielowy. Trzeba juz na nią uważać. No i też ta ślina i te ręce to norma, bo kumpela pediatrze się pytała i taki ponoć etap
U nas to samo, jutro równo 10 tygodni i też już pełno sliny, rączki non stop pcha do buzi i dzisiaj pierwszy raz zauważyłam, jak chwyta zabawke zawieszona na macie edukacyjnej. Robiła tak kilka razy i ciągnęła 🤗
Prostuje też rączki i ogląda je 😍
To moje pierwsze dziecko i dla mnie to wydarzenie że ho ho!

U nas to samo, jutro równo 10 tygodni i też już pełno sliny, rączki non stop pcha do buzi i dzisiaj pierwszy raz zauważyłam, jak chwyta zabawke zawieszona na macie edukacyjnej. Robiła tak kilka razy i ciągnęła 🤗
Prostuje też rączki i ogląda je 😍
To moje pierwsze dziecko i dla mnie to wydarzenie że ho ho!
Oooo tak fajnie się patrzy na takie postepy😀u nas 9 tygodni i od wvzoraj wlasnie tez na macie, w końcu zauważył swoje zabawki 😂a z jedną to chyba z 10 minut dzisiaj rozmawiał, że nawet nie zauważył jak babcia weszła do pokoju😍

my też chodzimy do fizjo i powiem więcej mówiła, że często tak też dziecko radzi sobie z emocjami to jest normalny etap jak zacznie mówić to zacznie je mową wyrażać
weź tą Teściową pogoń przecież to Twoje dziecko, to Ty w razie czego będziesz latać z nim po lekarzach wszelakiej maści. pokazałbym drzwi jak się nie podoba.
to moje pierwsze dziecko i robię kupę pomyłek ale powiem Wam, że zaczynają mnie wkurzać Ci ludzie 'dobre rady' tak normalnie we wszystkim. Dzisiaj szłam z maseczką nie podoba się już coraz kolejny ktoś mi kuźwa zwrócił uwagę, że mam maseczkę na świeżym powietrzu kogo to obchodzi🤬😤
no dobra żółć mi się ulała, ahh aż mi lżej😂
Oesu, Ty też w maseczce chodzisz? W lesie czy gdzie indziej jak ludzi nie ma to nie, ale wszędzie gdzie indziej noszę, pierdzielę.
Taaa i wujek Staszek dobra rade, wszystko wiedzą najlepiej.

A moja, panna, nie chce smoczka, odruch wymiotny.
Zamówiłam ten bibs jakoś tak😂zobaczymy
Ja dziś się zaszczepiłam (Pfizer).
Gratuluję szczepienia 😁

Cieszmy się dziewczyny tymi chwilami bo ledwo się obejrzymy a te maluchy zaczną nam pyskować 😂😂
Oj tak, pyskowania ci u mnie dostatek...

Hehe moja też ma ten odruch ale tylko jak próbuje jej dać w domu.
W wózku ciumka :)

*ten bibs też mamy ale nie widać różnicy 🤷‍♀️
Nie chde nic mówić, ale Bibs jest nie polecany, w sensie okazało się, że robi dużo szkód tj jak problemy z prawidłową wymową u dzieci, krzywy zgryz i coś z podniebieniem, przez to, że jest okrągły. Też go kupiłam przed porodem, bo szwagierka polecała i mówiła, że takie super, ale 2 tyg przed porodem trafiam na dyskusje o Bibsach i duuuuzo złych opinii było na ich temat.
Moja Nelka od początku była anty smoczek, żaden jej nie podpasowal i z Nuka i z Mam i Bibs, więc ostatecznie kupiłam z Lovi i pokładałam w nich ostatnią nadzieję i udało się, jedyny smoczek który zaakceptowała 😁

reklama
Nie chde nic mówić, ale Bibs jest nie polecany, w sensie okazało się, że robi dużo szkód tj jak problemy z prawidłową wymową u dzieci, krzywy zgryz i coś z podniebieniem, przez to, że jest okrągły. Też go kupiłam przed porodem, bo szwagierka polecała i mówiła, że takie super, ale 2 tyg przed porodem trafiam na dyskusje o Bibsach i duuuuzo złych opinii było na ich temat.
Moja Nelka od początku była anty smoczek, żaden jej nie podpasowal i z Nuka i z Mam i Bibs, więc ostatecznie kupiłam z Lovi i pokładałam w nich ostatnią nadzieję i udało się, jedyny smoczek który zaakceptowała 😁

Lovi są super, bo mają odpowiedni kształt i są świetne do utrzymania w czystości. Jeżeli chodzi o bibsa u nas jest zalecenie by mloda na bibsie mogła ćwiczyć ssanie ponieważ jest okrągły, ale neurologopeda stwierdziła że dla niej jeszcze za duży bo zasłania nos. I kazała szukać okrągłego smoka.

Do góry