reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Marcowe mamy 2021

Skorzystam z pomysłów, bo tak gotuję codziennie i piekę na okrągło coś. Młoda właśnie dziś pogardziła obiadem, spróbowała i nie chciała dalej jeść, a robilam placuszki siekane z papryką, cukinią, kurczakiem.

No i znów mamy wyniki skoku - Panna stanęła w łóżeczku. Nagle jednego tygodnia i raczkowanie i stanie 🤯
Jeju, cudnie 🥰
Ale szczczęście ma na twarzyczce, chchlik mały 😀

reklama
Skorzystam z pomysłów, bo tak gotuję codziennie i piekę na okrągło coś. Młoda właśnie dziś pogardziła obiadem, spróbowała i nie chciała dalej jeść, a robilam placuszki siekane z papryką, cukinią, kurczakiem.

No i znów mamy wyniki skoku - Panna stanęła w łóżeczku. Nagle jednego tygodnia i raczkowanie i stanie 🤯
Ale jak pewnie panna stoi😍 Jasiek tydzień temu ledwo zaczął raczkować a teraz wszędzie wstaje na nogi.. Już nie mogę sobie z nim poradzić, w lozeczku wstaje, przy kanapie.. Chyba mu owine głowę folią bąbelkową żeby sobie guzów nie narobił 😂a tak poważnie to latam za nim jak głupia bo jak mu zabronię gdzies iść to odrazu awanti😵

Co dajecie dzieciom na śniadanie?
Nelka od kilku tyg nie chce jeść kaszki kompletnie, zaciska mocno usta i odwraca głowę. Dawałam jej 3 razy chlebek z masełkiem, ale nie może tego codziennie jeść 😜 Na razie jajko i dania z jajkiem odpadają, ale możecie też takie dania napisać.
Jaśka ulubione śniadanie to jajecznica i do tego chlebek z masełkiem. Jeszcze nigdy nie odmówił. Nie je często bo zazwyczaj robię jak jesteśmy na wsi i mamy jajka prosto spod kury 😁

Ale jak pewnie panna stoi😍 Jasiek tydzień temu ledwo zaczął raczkować a teraz wszędzie wstaje na nogi.. Już nie mogę sobie z nim poradzić, w lozeczku wstaje, przy kanapie.. Chyba mu owine głowę folią bąbelkową żeby sobie guzów nie narobił 😂a tak poważnie to latam za nim jak głupia bo jak mu zabronię gdzies iść to odrazu awanti😵
O to u nas awantura jak zabiorę jej coś czym się nie powinna bawić - np brudnymi papciami albo idzie do nawilżacza powietrza i próbuje go przewrócić.

O to u nas awantura jak zabiorę jej coś czym się nie powinna bawić - np brudnymi papciami albo idzie do nawilżacza powietrza i próbuje go przewrócić.
Jaśka interesuje najbardziej dekoder, Xbox i latarenki które stały na podłodze.. Już nie stoją bo polała się pierwsza krew... Skaleczył się w nos i czoło... 🤕 Ale go to wogole nie ruszyło i broił dalej 😈

To u nas pies nie zraził, cały czas goni za ogonem 😃
Oj jak ja bym chciała żeby Jasiek wychowywał się z psem.. Niestety minął się w czasie z moim ukochanym psiurkiem 😔 narazie nie jestem gotowa na kolejnego psa a poza tym nie wyobrażam sobie niemowlaka i szczeniaka w jednym domu.. Co innego już taki odchowany pies.. Na szczęście Jasiek ma kontakt ze zwierzakami bo rodzice mają w domu dwa psy a dziś np byli u nas znajomi z dwoma psami i Mały miał radoche jak nie wiem 😁

Co dajecie dzieciom na śniadanie?
Nelka od kilku tyg nie chce jeść kaszki kompletnie, zaciska mocno usta i odwraca głowę. Dawałam jej 3 razy chlebek z masełkiem, ale nie może tego codziennie jeść 😜 Na razie jajko i dania z jajkiem odpadają, ale możecie też takie dania napisać.
u nas najlepiej
- wchodzą kaszki różne: jaglana, ryżowa, owsiana, pszenna z dodatkiem owoców albo warzyw czasem jak nie mam dodaję różdżkę Helpa i też jest super
- jajka z bananem
- placuszki z bielucha ja piekę w piekarniku bez tłuszczu (nie chce podawać smażonego)
- gofry (albo różne rodzaje chlebka) z dyniotellą* (tylko w weekend nie mam czasu robić w tyg.😂)

*dyniotella zamiast nutelli - 1 szklanka puree z dyni (najlepiej swoje), 1 banan, garść daktyli, 1 łyżka kakao. Daktyle moczysz 10 minut w gorącej wodzie. Wszystkie składniki blendujesz do uzyskania gładkiej masy.

reklama
Oj jak ja bym chciała żeby Jasiek wychowywał się z psem.. Niestety minął się w czasie z moim ukochanym psiurkiem 😔 narazie nie jestem gotowa na kolejnego psa a poza tym nie wyobrażam sobie niemowlaka i szczeniaka w jednym domu.. Co innego już taki odchowany pies.. Na szczęście Jasiek ma kontakt ze zwierzakami bo rodzice mają w domu dwa psy a dziś np byli u nas znajomi z dwoma psami i Mały miał radoche jak nie wiem 😁

Dlaczego zwierzaki nie mogą żyć wiecznie? Cały czas bardzo tęsknię za swoim owczarkiem niemieckim, mądra psina była i bardzo kochana. Mama moja przez rok dochodziła do siebie aby wziąć innego psa i teraz kompletnie zwariowała na jego punkcie.

Do góry