Ann_
Fanka BB :)
no z jedzeniem to ciężko dziecko przestawić z jego ulubionych smaków. Nawet zdrowe, dobrze komunikatywne dzieciaki jedza to co lubią i nie da się na siłęTakie porady czasami to są tylko takim obowiązkiem, szczególnie te tzw. kontrolne. U nas znajomi mają syna autystycznego, dzieciak je tylko schabowe i suche bułki a neurolog im kazała korygować objawy dietą, zero mięsa i pieczywa białegoczyli nie jeść nic w jego przypadku

W przypadku naszej córki to jeszcze nie zostały wykonane wszystkie badania. Chodzi o to że mają jakieś tam procedury i przykładowo nie mogą na pierwszej wizycie zrobić jej obszernego badania genetycznego WES. Niestety ale właśnie co pół roku biorą jej krew (ile ona się na płacze przy tym) i robią kolejne testy genetyczne. Też tak jak napisałaś kontrolują jej postępy motoryczne i ewentualnie zalecają coś na dalsze miesiące. Problem jest taki, że ona nie akceptuje żadnych lekarzy, jak np początkowo kiedy była mniejsza chodziłam z nia do osteopaty, a jakiś czas temu nie dała mu się nawet dotknąć więc taka wizyta nie ma sensu

Dziś ja zostałam na parkingu w aucie, mąż poszedł z nią na te wizyty. Niestety może być obecny tylko jeden rodzic

@KaśkaLi95 dobrze, że z malutka okej i ładnie rośnie

@Magda933 ja stosowałam inhalacje z soki fizjologicznej, spray do nosa taki dla dzieci najmniejszych i w sumie dużo herbaty z imbirem, cytryna i miodem. Przeszło już całkiem po ok 2-3 tyg

@MagdaHR ja jestem ciekawa ułożenia synka. Każe z dzieci szybko ukladlo się głową do dołu i już tak zostawało. Na pewno od połowy ciąży. Kopniaki odczuwam równo na dole brzucha, na środku, jak i na górze. Także nie mam pojęcia gdzie głową teraz jest bo czkawki jeszcze nie wyczułam ani razu