• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

"Nam nie wolno biegać bo robimy kurz" :-D:-D:-D.
Ninja - nie wiem, cz się śmiać, czy płakać. Biedne dzieci. A jak oceniasz efekty depilacji - warto tak cierpieć?

Niekat - dobrze, że ząb już wyrwany, masz go z głowy. A lekarka rzeczywiście jakaś głupia. Wszędzie czytam, żeby hartować dzieci i nawet jak są przeziębione, ale nie mają gorączki, to nie rezygnować ze spacerów.

Iza - zawsze lepiej sprawdzić, przynajmniej już sobie nie będziesz wyobrażać najgorszych chorób

Z tą spacerówką, to mnie uspokoiłyście, bo ja myślałam, że dziecko musi już umieć siedzieć.

reklama
Doris - jestem dopiero po 1 zabiegu a musi byc minimum 4. Za kilka tygodni, po jutrzejszym, 2 zabiegu bedę mogła powiedzieć czy widać efekty - na razie wydaje mi się, że na bikini nic się nie zmieniło :dry: ale na pachach efekt widać :-). Łydki robiłam niedawno i jeszcze skóra martwych włosów nie wypchnęła (wygląda to okropnie, brrrr)
A co do tych dzieci sąsiadów - i potem się dziwić, skąd tyle świrów po ulicach się kręci...:baffled:

Lecę się prysznicować , bo dziś jedyny program jaki oglądam w telewizji - you can dance :-p (no dobra - rano jeszcze włączam dzień dobry tvn ale to jak się kręcę po chacie i "oporządzam" - ps - ostatnio mój gin tam się mądrzył ;-))

Ninja jak chcesz byc piękna i gładka to trzeba pocierpiec;-):-D
Stefanna za późno na drzemke;-)
Niekat o rany co za chamski babsztyl:wściekła/y::no: to moze dziecko powinno jej zdaniem do 18 siedziec w złotej klatce:confused::wściekła/y:
to ladnei cie ten pożal sie Boże chirurg wymęczył:szok: to chyab wyszłas spocona jak mysz:sorry2::-(

przybij 5!my tez ogladamy tylko YOU CAN DANCE w tej typowo polskiej TV bo Discovery leci prawie non stopa;-):-)
co do wyrywania zębów... mój był w tragicznym stanie!Ukruszony z dwóch stron że była praktycznie jedna ścianka i wielka w nim dziura do korzenia, stłamszony przez sąsiadów i po dwukrotnym kanałowym więc mocno słaby.Podziękowac za jego zmiażdżenie mogę 8 własnie która wyrastając poświeciła najsłabsze ogniwo w tej częsci mojej szczęki i stopniowo go eliminowała.:dry:pamietam jak wyjmowałam jego kawałki z bułką ... teraz będe miała juz spokój a dziasło zachowuję się grzecznie bo łądnie się chowa do środka i tylko ono jedno spuchło lekko a twarz wygląda normalnie:tak:
plusem całej akcji jest ze dziś zjadłam tylko kabanoska ze skibką chleba przed zabiegiem a po -serek waniliowy i zmiksowany rosół - co wróży spadek wagi jutro rano hahahahha - jednak nadal nie jest to powód żeby wyrywać zęby żeby nie było że relkamuję nową dietę:-p
Marcel po oczyszczeniu Frida darł się jeszcze 15 min .... no ale!jak trzeba to trzeba - tylko wprawy jeszcze nie mam i do czyszczenia potrzebuje pomocy Łukasza:sorry2:Nasivin zapuszczony, butla wypita z mniejszym bądź większym kręceniem sie i miałczeniem (a propos - niekapek sie na razie nei sprwawdza bo MArcel wypił tylko 60 ml i musiałąm mu zamienić na smoczek zeby dopił resztę).
Obecnie Śmyku zasnął i mam nadzieję przespi nockę spokojnie:happy2:

Ninja - biedne te dzieciaki:-( bo matce to tylko łopatą w łeb dać :wściekła/y: zapomniała jak ona była dzieckiem:confused::wściekła/y:
Doris - Nelka jeździ w spacerówce od piątego miesiąca a i tak nie mogę do końca powiedzieć, że umie sama siedzieć(bo jeszcze czasem sie gibnie:szok:). Ja też siedzenie regulowałam jej na pół-leżące ale ona podciągała się do przodu i tak sama siedziała uwieszona o "rączkę" (czy jak to tam nazwać):baffled::-)
Niekat - super że buźka nie opuchnięta a dziąsełko się goi :-)

Zaniedbuję Was bardzo :-(
U nas wszyscy już zdrowi tylko mnie teraz wzięło. Gardło boli. Nos zatkany. Oby się tylko dzieciaki ode mnie nie zaraziły. No i efekt dodatkowy infekcji jest taki, że ilość mojego mleka bardzo zmalała. A jeszcze chciałabym babeczkę tak ze 2 miesiące pokarmić. Chociaż tak z rana i na wieczór. Na razie nie daję za wygraną. U nas spory przełom w jedzeniu łyżeczką. I do soczków i herbatek się przekonała. Ale wodę pije niechętnie.
Babeczka się coraz bardziej rozgaduje. Śmieszka z niej coraz większa. Czasami to nie mam zielonego pojęcia z czego się tak śmieje. Za to wózek jest ostatnio wrogiem numer jeden. Oj nieszczęśliwa jak ją wsadzam. No ale nie ma innej rady, bo jej na rękach do żłobka nosić nie będę. Waży już trochę, a jeszcze laptop na plecach i Przemko, co chce chodzić za rączkę.

Cześć:-)
Dzisiaj Błażej osiągnął apogeum swojego zajoba:wściekła/y:Odwalił histerię w dwóch sklepach i zrezygnowałam z zakupów. Jutro jak pójdzie do przedszkola to pojadę tylko z Emim:sorry2:Usnął za to przed 19 więc mamusia walnęła lampeczkę wina, coby wcześniej usnąć i być gotową do boju o 5 rano:cool:
Ninja ja mam kumpelę, która ma w domu 28 stopni ciepła i nosi na sobie 3 warstwy ubrań - tak ją babcia nauczyła:baffled: A swoją drogą to ja wczoraj usłyszałam odprowadzając Kudłatego do przedszkola aż od dwóch osób, że hartuję Małego - przy 18 stopniach! Jesssssuuuu! CO będzie przy 0?
Niekat dobrze że jesteś już doświadczoną matką, bo laika ta wariatka wprowadziłaby w totalny szok:szok:Moja lekarka jest baaaardzo ostrożna, ale uważa, że katar to nie przeszkoda do szczepienia:tak: No i buźka dla Ciebie za odwagę :*
Doris no coś Ty? A co to za różnica gdzie mała leży:tak:
Iza wszystkiego naj dla Twojego Dawidka:-)Mam sentyment do tego imienia hehe:-D
Mrówa ja jak pospię w dzień to chodzę jakbym miała kaca:baffled: więc też nie odypiam z młodym:sorry2:
Asze ja niezmienne podziwiam Twój talent do angażowania najbliżyszych do pomocy:tak: "zazdraszczam":tak:
Mamma jesteś moim wzorem dentysty dla Błażeja:tak:ale niestyty nie mamy takiego szczęścia:no:
Dobra kończę, bo mam coraz większe trudności z pisaniem:-p:rofl:

Hejka
Jak zwykle nie wiem od czego zaczac.Ciagle cos mi przerywa jak juz zaczynam pisac to albo sie ktos przyczlapie albo mala cos chce itd..
U nas ok niunia szaleje ladnie je,slicznie sie bawi i robi odpowiednia ilosc qp:-)
Widze ze to chyba ja jestem najwieksza farciara co do spania(oby nie zapeszyc.Moja budzi sie na karmienie miedzy 6 a 7 szamanko,bekniecie i dalej tniemy komara ok 9-10tata zwala nas z wyrka bo jego kolej zeby przespac sie po nocce

Iza zdrówka i buziaczki dla malego solenizanta dobrzeze sprawdzilas i jest wszystko ok
MrsF witam.Fajnie masz z tym mezulkiem no i tez byloby mi ciezko utrzymac linie bo kocham jesc

Ninja nie bede orginalna wyglodasz olsniewajaco:-):-);-)Co do pamperków i uciekajacych sików tez to przerabialm u nas pomoglo zapinanie pampersa nizej w sensie nie przyklejasz ich na tym kolorowym pasku tylko troszke nizej po skosie w dól.

Niekat ale ta lekarka ma krzywe jazdy:-D:-Dnormalnie nie bede komentowac bo jak sie rozkrece to mi 3strony zamie.
Co do chirurga to mials dodatkowe znieczulenie za free(cudne zapaszki z podpaszki):-D:-D:-D
Kra rozwalasz mnie heheh uwielbiam Twoje posty i Kudlatego:-D:-D (to ze scoobiego??)
Mrówa fajnie ze maz zabral dzieciaczki masz chwile dla siebie

Gizia duzo zdrówka kochana.Jak udalo sie spotkanie mausiek z BB opowiadaj??
Doris moja mala jezdzi w spacerówce od 4tego miesiaca jakos a zczela siedziec tydzien przed ukobczeniem 6tego.Milam dosc juz tego zaje..scie ciezkiego fotelika
Kasik fajnie ze weekend ise udal i bardzo sie ciesze ze z tatusiem lepiej

A mam pytanko wyparzacie jeszcze butelki i smoczki dzieciece??
Niby powinno sie do 3ciego miesica ale ja mam jaks schize jak umyje samym plynem i lyzeczki mimo ze umyte to tez wyparzam:sorry2:

Witam!
Byłyśmy dzisiaj u kontroli i jest wsio ok!! Później małe zakupki w 5-10-15 tym razem dla Milo ale za dużo nie kupiłam, tylko koszulę "galową" do szkoły bo za brak na uroczystościach są punkty karne z zachowania - co za idiotyzm:wściekła/y:, na szczęście udało mi się kupić taką za 20 zł, Milo takich rzeczy nie trawi, ale skoro musi.. Wzięłam mu jeszcze spodnie dresówki, chciałam bluzę ale cieplejszych jeszcze nie mieli:confused: . No i zakupiłam mnóstwo obiadków z bobovity dla Zuzika, oni robią naprawdę super dania dla maluchów.:tak:
Kra moja mam to sama się zapowiada, ze przyjedzie do pomocy, na codzień pomaga mi teściowa, ale 3 razy w tyg pracuje więc co wtorek przyjeżdza mam, czasem siorka jak ma wolne. I nie musze nikogo specjalnie angażować, bo po 10 latach urodziła się Zuzanna to babcie szaleją bo reszta wnuków juz stara;-), wprawdzie teściowa ma jeszcze wnuczkę 3 tyg młodsza od mojej ale mieszkają w Wawie więc tam jeździ czasami:tak:. Oj masz cyrki z tym Twoim Kudłatym:tak:, dobrze, ze szybko zasypiasz to chociaż wieczór spokojny:tak:
Niekat co za baba:wściekła/y: Nie masz swojego stałego pediatry?? Mój to kochany facet:tak::tak:, ze soba też do niego chodzę:-)
Ninja też znam takie dzieci, ciepło ubierane, w domu okna nie otwierane bo zimno, po kąpieli suszone suszarką do całkowitego wyschnięcia, żeby włosy czasami nie były mokre no i wystarczy że kichna to lekarz i antybiotyk. Lodów nie jedza bo gardło, latem sie nie kąpia bo się przeziębia itd...aż mi ich szkoda
My też mamy szczoteczke na palec ale Zuzia częściej korzysta z prawdziwej szczoteczki:tak:
Doris moja też już dawno w spacerówce, w gondoli jeździła tylko dwa miechy, potem w foteliku:tak:
Giza u nas też wózek ostatnio nie jest na topie, ale nosić nie będę bo juz pwenie ma z 9 kg:tak: Zdrówka kochana:tak::tak:
Befatka ja już nie wyparzam ale przelewam wrzątkiem, albo myje w zmywarce:tak:

reklama
befatka moze i okaże sie teraz zła matką jak twierdzi pani dr ale ja nie wyparzam marcelowych naczyń odkad skonczył mieisac.Tzn wczęsniej sterylizowłam raz na kilka dni i teraz czasem tylko przeleję wrzatkiem smoczek jak sie po podłodze tarza ale nie świruję w tym temacie.:tak::-)w domu mam czysto więc... a Marcel i tak potrafi z podłogi się napic i nic mu sie nie dzieje:-D:-D:-D
Marcello ma komplet szczoteczek z Canpola.jedna jest okrągła z rowakami do masazu dziasełek, druga juz szczoteczka ale z silikonowymi "włoskami" do mycia pierwszych dopierocowyrżniętych ząbków, a trzecia z normlanymi włoskami.Z uwagi na braki w uzebieniu Smyka na razie żuje wciaż i ciagle ta pierwszą:sorry2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry