reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

reklama
niekat - nie może być to wina oksytocyny, bo zaczęliśmy (w końcu) stosować się do wskazań gina i niestety bo niestety, ale używamy gumki na koniec.
Dlatego gin kazał mi tez zwiększyć dzienną dawkę magnezu

Z tego co znalazłam: "Magnez odgrywa kluczową rolę w m.in. przewodnictwie nerwowo-mięśniowym, stąd też jego niedobór związany jest z poronieniami lub przedwczesnymi porodami. Dzieci matek stosujących dietę niedoborową w ten pierwiastek często rodzą się jako wcześniaki, mają też osłabione łaknienie, są nerwowe i nadpobudliwe. "

skaba - chyba masz rację - po prostu po orgazmie w końcu czuć tą macicę która już taka mała nie jest :tak:

niekat - nie może być to wina oksytocyny, bo zaczęliśmy (w końcu) stosować się do wskazań gina i niestety bo niestety, ale używamy gumki na koniec.
Dlatego gin kazał mi tez zwiększyć dzienną dawkę magnezu
no ale cięzkie dni okołotermnowe jak znalazł;-)czyli Ty będziesz jeszcze miała normalny sex przed porodem moze w takim razie,nie:-p:tak::-D

Witam mam na imie Beata.Dołaczylam sie wczoraj, choc czytam BB od jakiegos czasu.Za tydzien ide na urlop;-)wiec dopiero bede mizla czas na pisanie.Pozdrawiam wszystkie mamusie ,a te studniówkowe szczególnie.Milego dnia

Befatka-to witam serdecznie i czekam na większy udział w dyskusjach:-)
Weronika-no wiesz ze ja chyba czuję takie same, jakby mnie tam tak zakłuło i jakby skurczyk,i nawet dzisiaj rano(a przyczyną na pewno nie jest numerek sypialniany),ale wiesz podobne odczucia to miałam chyba jeszcze przed pierwszym razem,kiedy to tak było się podjaranym,że aż kuło w norce.:baffled:
Niekat-współczuje,że ten twój promotor to taki bezduszny,nieprzychylny typiór:angry:,niemilec jeden parszywy!!!
Skaba-a ty to kochana zamierzasz do rozwiązania tyrac w tej swojej pracy??:confused:
na zwolnienie uderzaj a nie.

byłam wczoraj na Mikołajkowych zakupach w Tesco,bo w piątek jedziemy do rodzinki na śląsk no i oczywiście nie wyszłam też bez nowych body dla mojej córci;-)
ale do rzeczy,postałam trochę i znowu ten ból z przodu i na plecach poniżej pasa,no to szybko do kasy "pierwszeństwa oczywiście",i przed nami parę osób,oczywiście żadnych ciężarnych czy inwalidów tylko ja!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
i już mnie tak bolało,że on stał a ja kucałam,opierałam się i co tylko a te tępe zryte ludzie patrzą i nic,nikt nas nie przepuści bo i po co!!!
no to głośno mówię że kasy expresowe do 10 szt, są dalej,a oni łby do góry,aha i nic!!!:angry::angry::angry:popłakałam się i wyszłam siąść na galerię
ale świnie te ludzie nie dosyc,że stoją do kasy dla uprzywilejowanych gościnnie to jeszcze jak ktoś taki się pojawia to udają że nie widzą:crazy:
pierwszy raz skorzystania z takich przywilejów dla ciężarnych nie zachęcił mnie do następnych wypadów na zakupy do hipermarketów,a na pewno nie do tesco:dry:

skaba - chyba masz rację - po prostu po orgazmie w końcu czuć tą macicę która już taka mała nie jest :tak:

powtarzam się, bo już to kiedys pisałam, ale jak byłam w szpitalu na patologii ciąży to jeden lekarz chodził i powtarzał, ze on tych kobiet nigdy nie zrozumie, bo przychodza na wywołanie porodu, a najlepszy wywoływacz jest w domu (tzn. sexik) i do tego jest przyjemny.. i wymieniał 3 elementy:
1. orgazm w sposób naturalny stymuluje skurcze macicy
2. oksytocyna podawana na wywołanie jest w spermie (o czym pisała niekat)
3. metodą na wywołanie jest też masaż szyjki macicy, a najlepszy masaż jest w czasie seksu

ja się tym tak przejęłam, ze przez dwa ostatnie tygodnie "wywoływaliśmy: z mężem poród codziennie.. dziwne, że mu sex nie zbrzydł:-):-) no i wody płodowe odeszły mi godzinę po zakończeniu przytulania:-)

Skaba-a ty to kochana zamierzasz do rozwiązania tyrac w tej swojej pracy??:confused:
na zwolnienie uderzaj a nie.

Marteczka23 jak to mój mąż mówi - największą wadą mojej pracy jest to, że ja ją baaaardzo lubię.. czasem mam dosyć i nie chce mi się wstawać i wtedy marudzę, ale jakoś tak żal mi stracić z oka to co sobie przez dwa lata zbudowałam.. boję się o efekty... no i tam teraz tyle się dzieje, ze szkoda mi przy tym nie być... no a do tego teraz kupiłam sobie nową spódnicę, więc muszę ją wykorzystać:-):-):-):-):-) ciesze się tą spódnicą jak dziecko:-)

befatka cieszę się, że do nas dołączyłaś:-):-):-) rozgość się i pisz jak najwięcej:-):-):-) i nam więcej tym ciekawie

a skoro o tym mowa to czy widziałyście jaka dłuuuuuga jest lista marcowych mam?:-):-) szkoda tylko, że nie wszystkie mamy się odzywają:-) dziewczyny podczytujące dajcie znac co u was? i jak maluszki się mają... hoop hop... Milla a ty gdzie nam się zapodziałaś?

reklama
mamma-zajebiste imię Gabi,też chciałam ale oczywiście w mojej rodzinie prawie same baby więc już najfajniejsze imiona mi gwizdnęły:-D
kurcze co wchodzę na forum to was nie ma:crazy:
Telma-a ty gdzie się podziewasz???chyba jeszcze nie wylecialaś:dry:mam nadzieję że wszystko ok?
a Gratulację STUdniówek !!!
a jak Studniówka to musi być i Polonez Wrzuta.pl - Polonez w wersji techno

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry