reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

No widzę że kuchareczki już pracują przed Wigilią;-);-)Ja tez mam w tym roku u siebie,ale poszłam na łatwiznę i każda mama coś robi i po prostu przyniesie:zawstydzona/y:Śmiałam się że ja udostępniam lokal...
Najgorsze jest to że jeszcze nie mam prezentów:baffled::baffled:
U mnie ciąża wskoczyła w wyższy poziom zaawansowania bo hormony mega zmieniły biegun działania-wczoraj (dobrze że zostałam sama w domu)ryczałam jak nienormalna:-DSiedziałam i patrzyłam w okno i po prostu zanosiłam się od płaczu jakby mi ktoś umarł.Ale powiem wam że po 15 minutach ryku wszystko mi przeszło;-)Może to baby-blues ciażowy?W zasadzie lepiej teraz niż po-z Jaśkiem,po porodzie było u mnie fatal-nikt kto miał kontakt ze mną nie wspomina tego dorze:zawstydzona/y:
niekat pozdrowionka dla Oli
weronikaa,mrowa,ninja-super te wasze domki!!!!!!!

reklama
umyłam lodówkę porządek w kilku szafkach i czuje się fatalnie to normalne? nie skacze po krzesłach nie napinam się dużo a i tak teraz mnie trochę brzuch jakby stwardniał :wściekła/y: czy to może zaszkodzić?

Och, jak ja bym chciała, żeby mi się chciało...:hmm::hmm: Już zaczynam trzeci miesiąc L4, to z nudów chyba wyć powinnam, a ja ciągle mogę "nic nie robić":baffled: A dziś od rana jak nie było prądu, to myślałam, że mnie poskręca bez kompka. Oj ten mój Filip, to chyba przeze mnie jakimś maniakiem komputerowym będzie:cool: I już, już miałam się brać za porządki w szafkach, a tu nagle prąd przyszedł no i znów nici ze sprzątania:happy2: - boziu, ale ze mnie gospodyni:no::no:
A co do pierogów, to ja robię ciasto z samej mąki + trochę soli i gorąca woda - tyle ile mąka przyjmie (tzn. bardzo ciepłej, ale żeby się nie poparzyć:-)). Teściowa namówiła mnie do tego sposobu i choć jej nie wierzyłam (myślałam, że to z jej chorobliwej oszczędności ten skromny przepis), to rzeczywiście ciasto po ugotowaniu pierogów jest super - polecam!!

Cześć Mamusie!!!

Ja dziś oficjalnie w 30tc :-D:-)!
Widzę, że prawie wszystkie jesteście mocno zapracowane...mnie wczoraj mój gin strasznie przestraszyła, bo powiedziała, że najbliższe 3 tyg są najniebezpieczniejsze...należy na siebie dmuchać i chuchać, bo szyjka jest teraz bardzo wrażliwa od 30tc. Powiedziała, że mam zapomnieć o porządkach, zakupach itp tylko odpoczywać!!!!!
Powiedziała, że dzidziuś jakby się urodził w tych 3 tyg to i tak na pewno przeżyje ale chodzi o "jakość" dziecka(tak to określiła). Także mamusie uważajcie na siebie KONIECZNIE!!!!!!!! I nie przemęczajcie się...nadrobicie za rok ;-).Powiedziała, że szczególnie w tym okresie mają najwięcej zbyt wczesnych rozwiązań, bo mamusie w ogóle nie uważają na siebie w okresie świąt, a później stres i strach - dlatego ona każdą ciężarną przestrzega.

Mi strasznie puchną nogi:wściekła/y: macie jakiś sposób na opuchnięte nogi...wieczorem to butów nie mogę włożyć:no:.

Ale super 30 tydzień to już coś!!!Sposobu na opuchnięte nogi nie mam niestety,mimo iż w pierwszej ciąży miałam je jak balony.Teraz póki co jeszcze nic mi się nie dzieje,ale...Może połóż się wtedy i troszkę wyżej je ułóż.

Darina to normalne ze po takim wysiłku moze ci coś sie dziac wieć lepiej uważaj i daj sobei spokój;-)
Przyszła mamusiu nogi do góry:-D słyszałam tez coś o moczeniu w soli ale nie sprawdzłam:confused:

reklama
Nie no miałam czytać zaległości ale nawet nie jestem w stanie!Takiego mam doła:-(:-(:-(k...czy ja się nie mogę cieszyć jak wszystkie inne ciężarne!??Cały czas od ślubu wiatr w oczy,normalnie mam dosyć już wszystkiego!!!
zostało mi wg gina 9 tyg,jednak!!!osioł już trzeci raz gada co innego!czyli k...niby luty,19!ale chcę zostać u was mogę???:zawstydzona/y:najwyżej będę królikiem doświadczalnym:sorry2:.Jeszcze do tego ten mój mąż nie ma tej pracy i na razie zero odzewu,mi ten zus nie wiadomo kiedy i ile wypłaci tego marnego zasiłku,to co mieliśmy z wesela odłożone na poród i zakupy dla dziecka w oczach znika!w końcu zostanę z samym łóżeczkiem, pościelą i kilkoma ciuchami a rodzic pójdę byle gdzie i w starej pidżamie!!!:-(totalną rozklejkę osiągnęłam,spadam nie będę innym udzielac takiego wspaniałego poczucia psychicznego:sorry2:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry