reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

niekat, niestety zwykłe ale przewlekłe zapalenie spojówek może pogorszyć ostrość widzenia, więc tym bardziej zapalenie rogówki. Długo będziesz czekać na okulary? Mam nadzieję, że się zaprezentujesz w nowym wcieleniu :tak:
odbieram brylki w piatek dopiero bo musieli sprowadzac te soczewki cienione (takiej mocy akuratnie nie mieli) - jasne ze cykne dla Was fotke:tak::-)

reklama
Niekat oj to troche kosztuje oprawki:-p pokaż sie później koniecznie;-)
Skaba widzisz jak jestesmy ci bliskie;-):-D
a ja siedze na piłeczce bo mi coś kręgosłup pobolewa i czuje roznice:tak:

Cześć dziewczynki! Widzę, że pojawiło się kilka pytań o zasiłek rehabilitacyjny, więc może co nieco uda mi sie wyjaśnić.
Jeśli chodzi o potrzebe wysyłania zwolnień do ZUS w czasie trwania zasiłku rehabilitacyjnego, to niestety się nie orientuję. Nie ma tego jasno sprecyzowanego z ogólnych przepisach, więc to są ich odrębne procedury. My, jako pracodawca wymagamy dostarczania zwolnień w celu usprawiedliwienia nieobecności, ale zdażyły się nam sytuacje, że lekarz nie chiciał już wystawiać zwolnień w trakcie rehabilitacyjnego, więc też uwzględnialiśmy taką sytuację.
Jakby ktoś jeszcze nie wiedział, to po 182 dniach zwolnienia nie przysługuje zasiłek chorobowy i trzeba złożyć wniosek o przyznanie zasiłku rehabilitacyjnego. Jest on wysokości dotychczasowego zasiłku. Dokumenty do rehabilitacyjnego powinno się złożyć co najmniej na 6 tyg. przed końcem tych 182 dni. Jeśli komuś już te 6 tyg. minęło, to i tak trzeba złożyć te dokumenty, ale dłużej się będzie czekać na pieniądze. Formularze do zasiłku są na stronie ZUS, ale jakby któraś potrzebowała, to moge wysłać mailem. Są to formularze: n-10 (wywiad zawodowy), np-7 (wniosek o przyznanie świadczenia) i n-9 (wywaid lekarski).
Świadzenie rehabilitacyjne wypłaca ZUS jeśli jesteście zatrudnione w formie zatrudniającej poniżej 20-tu pracowników, natomiast jeśli jest więcej pracowników, to świadczenie wypłaca pracodawca. Acha, jeszcze o bhp-owcu - musi się on podpisać na wywyaidzie zawodowaym w formach zatrudniajacych podand 100 pracowników, w przeciwnym wypadku jego podpis nie jest wymagany.
To na razie tyle, jeśli ktoś bę dzie miał jakieś pytania, to zadawajcie je na forum, bo widzę, że większość z Was jest zainteresowana tematem. Tylko nie gwarantuję, że szybko odpiszę, ale jak tylko znajdę wolną chwilkę, to się postaram.

Hello :-)
Własnie wróciłam z zakupów i moj facet w łozeczku jeszcze spi po nocce. Wykorzystam okazje i przytule sie do micha a nóz cos z tego wyjdzie:-):-):-)
Miłego dnia
Pozdrawiam;-)

Cześć Mamuśki
właśnie zadzwoniłam do mojego gina, w niedzielę idę na ostatnie (chyba) usg:-) moze tym razem Maleństwo się ujawni co tam kryje między nóżkami;-).
Juz nie moge się doczekać:-):-):-) ale jak tylko będę wiedziała to od razu się pochwalę.
Życzę wszystki Marcóweczkom (i nie tylko) MIŁEGO DZIONKA:-)!!!

Witam w ten słoneczny dzień:-D
Ja też odbieram nowe okularki tyle, że w sobotę i chyba się na razie do porodu na nie przestawię coby nie skończyło sie jak u Niekat:tak:
Zeja
witaj!!!:-)

Cześć dziewczyny!
Czy brałyście fenoterol z izoptinem na powstrzymanie skurczów ? Ja jestem w 32 tyg i to zażywam, czuję się okropnie , ale chcę się dowiedzieć, czy któraś z Was to brała i jaki był poród oraz do kiedy udało się donosić dzidziusia. Dajcie znać. Pozdrawiam

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry