reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

HEH też mi maluszek - 6 kg! :szok::szok::szok:

Ja miałam farbować włoski ale Ginka mnie zjechała i na tym się skończyło. Jak byłam mała miałam długotrwałą wysypkę w wewnętrznym zgięciu łokci (wiecie o co chodzi:tak:) Ni i prawdopodobnie to była łuszczyca. Później co prawda nigdy mi to nie wróciło, ale jak powiedziałam o tym gince to powiedziała ABSOLUTNIE NIE!! Tak więc czekam aż się Mała urodzi.

Super że z Naszymi dzidziami jest wszystko dobrze! :rofl2:

Ja tak w głębi ducha chyba też bym wolała mieć cc :wściekła/y: - zaraz mnie okrzyczycie :zawstydzona/y:. Ale jakoś tak boję się bólu, ale trzeba będzie wytrzymać.

reklama
Ja bede sobie "farbowac" ale balsamem po porodzie ;-) cła ciąze poprzednia i ta w taki sposób traktówałam włosy i było ok:tak:
Doris ja rozumiem twoje koleżanki po cc bardzo dobrze bo sama miałam tak samo i powiem szczerze ze za zadne skarby świata ne zapąłciłabym za cc na życzenie:no::wściekła/y:

Ale się dziś wyspałam...10h snu i bez pobudki na piciu i siusiu...dawno tak nie było. Rano tylko czułam buziak od mężusia jak wychodził do pracy i ja dalej w błogi sen:tak:.
Znowu mam porządeczek...już zniknęły kartony itp po wczorajszej dostawie...teraz tylko czekamy na dwie rzeczy zamówione dawno temu: autko (może już w następnym tyg) i najważniejsze-Tosie (no to zamówienie było złożone nawet kilkadziesiąt tyg temu:-D:-D:-D).
mrowa- cieszę się, że u mamy w porządeczku. Tak trzymać:tak:!

giza
- też słyszałam o tym dziecku ponad 6kg z Nysy...wow szok ale pewnie urodziło się cc, bo nie wyobrażam sobie, że lekarze by ryzykowali...przecież jak wypchnąć takiego dużego brzdąca:szok:.
A co do wielkości to chyba nie ma znaczenia czy po cukrzycy ciążowej czy kolejne dziecko bo znam i taki przypadek i taki i ani jeden ani drugi nie były identyczne. Moja córcia już 2 tyg temu ważyła 2700 i lekarz mnie uspokoił, że to wcale nie znaczy, że dziecko będzie duże, bo te ostatnie m-ce może już malusio rosnąć. To tak jak jest z brzuchem u mamuś jedne rosną stopniowo inne przy końcu. Grunt aby było zdrowe.
niekat- to super, że z Oli już lepiej...ciocie BB-owe się martwiły;-). No to pewnie mała już nie może się doczekać balu:tak:.
Befatka- to na super szpital trafiłaś...fajnie cieszę się.

...co do farbowania włosów to mnie strasznie kusi teraz aby ufarbować...ja w I trym. w ogóle nie farbowałam, później szamponem a od połowy ciąży farbą (gin nie widziała przeciwskaz.) ale teraz chyba poczekam i po porodzie też znowu zacznę od delikatnego szamponu i później wrócę do farby;-).

Cześć dziewczyny!!
Niekat super że Oliwce już lepiej i że nie przepadnie jej balik bo to przecież dla dzieci wielkie przeżycie:-)
Więc mówicie że farbować lepiej po?? No a jak to się ma do karmienia?? Ja nie farbowałam włosów przez całą ciążę więc one już naprawdę są fatalne, ale skoro tak to pójdę tylko podciąć, a potem zobaczymy..:tak:

Witam wszystkie ja sie meczyłam cała noc z moimi bólami dalej nie wiem co to :( ale jak sie na boku połoze to przestaje :p dzidziuś kopie jak nie wiem co :) i piekę z mama faworki na jutro w sumie ja juz dzis zaczynam tłusty czwartek :p

Witajcie Dziewczyny! Stęskniłam się za Wami :tak::tak::tak:
Będę miała strasznie dużo do nadrobienia, ale w tej chwili coś mi net szwankuje - dzwoniłam do dostawcy i powiedzieli, że wieczorem zrobią :wściekła/y:.

Jak się ogarnę i net zacznie chodzić normalnie to popiszę!
Pa!

reklama
Do góry