• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

Giza tak myślisz,że już po wszystkim???:sorry2:Ale jej dzidzia już ważył chyba coś koło czy ponad 1,5kg to myślę,że jest ok.:happy:A Przemcio solidarny z mamusią,ale szkoda,że w takiej sprawie też:-(.Co ty wygadujesz ty musisz miec kondycję jeszcze na zabawy w trójkę;-)

reklama
skaba1 dlaczego w 7 lepiej niz w 8ym?

bo w 8-mym miesiącu coś tam dzieje się z płuckami maluszka, ale nie umiem tego dokładnie wyjasnić .. zresztą na mój gust każdy dzień w brzuszku mamusi jest bardzo cenny dla malucha i lepiej niech tam siedzi jak najdłużej (byle nie dłużej niż 40 tygodni, bo to już źle na mamusię dziala;-);-);-))

Poprawiłam suwaczek z 19-na 12.02.Chociaż podobno dziewczynki lubią byc"przenoszone":baffled:

no coś ty... a mnie wszyscy mówią, że dziewczynki rodza się wcześniej:-):-) choć jak dla mnie to kolejny mit..zbyt wiele znam przykładów na obalenie tych teorii.. moze kiedyś tak było, ale teraz jest za dużo ingerencji w przebieg ciąży...

Iza - To, że lepiej rodzić w 7 niż w 8 miesiącu to stara i nieprawdziwa , krążąca jeszcze opinia ...
"Często można spotkać się z obiegową opinią, według której lepiej urodzić dziecko w siódmym miesiącu niż w ósmym. Nie jest to prawdą, gdyż każdy tydzień i każde dodatkowe 100 gramów to większe szanse przeżycia."

Marteczka - a ja słyszałam, że chłopcy lubią być przenoszeni :-D

-

Iza - To, że lepiej rodzić w 7 niż w 8 miesiącu to stara i nieprawdziwa , krążąca jeszcze opinia ...
"Często można spotkać się z obiegową opinią, według której lepiej urodzić dziecko w siódmym miesiącu niż w ósmym. Nie jest to prawdą, gdyż każdy tydzień i każde dodatkowe 100 gramów to większe szanse przeżycia."

właśnie wszędzie tak piszą i na mój mały rozumek to to ma sens, ale ile ja się w szpitalu (szczególnie poprzednio jak byłam) nasłuchałam o zagrożeniach urodzenia w 8-mym miesiącu to łochochooooo:szok::szok::szok: zresztą mam wrażenie, że teraz to już wogóle wszystko jest inaczej - no choćby są lekarstwa na rozszerzenie płuc dziecka, które podaje się przy zagrozeniu porodem w 8-mym miesiącu i wtedy podobno już nawet nie powstrzymują... ale bądź tu człowieku mądry... wystarczy poczytać o przeżyciach kropeczki z lutówek, żeby się przekonać, że co lekarz to inna opinia, inna teoria, inne podejście.. a co jest dobre?:baffled::baffled::baffled:

Właśnie te mity i zabobony!:wściekła/y:Z ust do ust inna prawda,każdy mówi co innego najlepiej słuchać swojego rozumku:-)bo co osoba to inna opinia:baffled:jeden gada tak drugi inaczej i zgłupiec można:crazy:

też słyszałam, że chłopaki to się zazwyczaj nie spieszą i rodzą się po terminie, a dziewczynki to raczej przed. I jak kiedyś w firmie sprawdzaliśmy, a prawie sami chłopcy się u nas rodzili, to albo tuż przed terminem, albo dużo po. Ostatnio żona kolegi urodziła synka 15 dni po terminie, cesarkę jej w końcu zrobili. Druga koleżanka urodziła tydzień po terminie, a Przemko urodził się 2 dni przed terminem. Dziewczynki jak do tej pory były 3, z czego jedna przez cc jeszcze przed terminem, a pozostałe dwie, jeśli dobrze pamiętam, to naturalnie i obie przed terminem.

Marteczka przepraszam za to pytanie, bo ja przez tą nieobecność troszkę zakręcona jestem... ale czemu zmieniałaś swój termin na 12.02? tak wynika z usg? bo wg OM to chyba miał być 01.03? czy coś pokręciłam?

reklama
No laski, dość pracy, dość sprzątania!!! Dziecię najważniejsze!!! Porządki będziemy robić po porodzie albo nagonimy chłopów albo mamusie (ew. teściowe). A zresztą (mówiąc brzydko) walić bałagan!!!:wściekła/y: Od tego się świat jeszcze nie zawalił!

Agresor mi się włączył :zawstydzona/y::szok:

Oby tylko wszystko było dobrze z Sabincią i Nikosiem!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry