reklama

Marcóweczki 2008 - wątek główny

reklama
Dusia- pokoik śliczniusi:-) Zdolniacha z ciebie:-)
Giza- To fajnie, że Przemko tak słodko reaguje na siostrzyczkę:-D:-D. Pewnie też się jej nie może doczekać, będzie troskliwym starszym bratem:tak:. A z tymi skurczami to pewnie ja też tak mam, bo nic nie czuję:szok:.
ninja- to chyba też myśl o imprezce postawiła Cię na nogi:tak::-D. To już w sobotę chyba mieszkanko opuszczacie:sorry:.
mrowa- :-D:-D:-Dale cię mężuś załatwił..musi się wyspać:-D:-D:-D. Mi ginka powiedziała, że mam wchodzić po schodach to podobno pomaga:eek:. I mąż właśnie dzwonił z pracy i pytał czy już biegam po schodach (i to całkiem poważnie:-D).
Skaba- zdrowiej nam kochana i nabieraj sił. Może dociągniesz do 9 marca skoro szyjka się wydłużyła;-).

Witam nowe marcóweczki!!!

nulcia-
chodzi o bakterię Streptococcus (paciorkowiec beta) normalnie nie jest on groźny ale dla noworodka tak. Podobno 60% ludzi ma tą bakterię ale leczona jest tylko tuż przed porodem u kobiet ze względu na dziecko. Bo normalnie się z nią żyje i myślę, że 90% mających tą bakterie o tym nawet nie wie, bo można ją mieć w jamie ustnej, żołądku, pochwie itp.

asze- zgadza się co do mojej ginki, super babka:-). To mężuś twój idzie na pewniaka skoro wziął już urlop;-)...a może ma umowę o której nie wiedz z dzidziulkiem:-)

Przyszła Mamusiu- bardzo dziękuje za wyjaśnienie, bo tak to czytałam i nie wiedziałam o co chodzi, ateraz sie wyjaśniło;-)
Trzymam kciuki za to, zeby zabiegi przyśpieszające przyniosły oczekiwane efekty dość szybko:tak:
A swoją drogą gratuluje takiej fajnej ginki!!! Mój lekarz nie do końca spełnia moje oczekiwania,no ale coż...
Następnym razem wybiorę innego doktora prowadzącego;-)
Teraz w razie wątpliwości zawsze ide do innego.

Skaba1- właśnie zauważyłam, ze jestem na liście marcowych mamuś, ale się ucieszyłam:-). Bardzo dziekuje!
W gronie demonów seksu po ciąży jeszcze nie byłam:happy:.
Ciekawe jak to będzie ze mna?

Przyszła mamusiu czy tą bakterie wykryto przy posiewie z pochwy bo moja gin mi zaleciła ostatnio te badanie choć ponoć nie jest ono obowiązkowe,

Skaba1 ja też dziękuję za umieszczenie na liście mamuś.

Mrowa - A ja swojego tez chcialam zaciagnac na male co nieco zeby moze cos sie ruszylo, to mi o 9 padl przed telewizorem i sie go dobudzic nie dalo. Zadnego porzytku z tych chlopuw:no:

Ninja- To fajnie ze impreza udana. Teraz to ci tylko pakowanie zostalo.

Marteczka- Powodzenia

Kathi- Witaj wsrod marcowek

PrzyszlaMamusia- No widzisz tylko nie potrzebnie sie martwilas. A tu same dobre wiadomosci od ginki przynosisz. I pewnie bendziesz trzecia do rozpakowania. Z ta bakteria to naprawde troche mozna sie wystraszyc, ja tez sie zaniepokoilam jak mi ginka o tym powiedziala no ale wytlumaczyla wlasnie ze jak wody odejda to trzeba szybko na porodowke i tam wlasnie dozylnie daja antybiotyk.

Weronika- Kazdej kobiecie w ciazy robia badania czy nie ma tej bakteri. Biora wymaz z pochwy. Ja mialam robione w tamtym tygodniu, to moze u Ciebie jeszcze nie robili tego badania.

reklama
weronikaa- w 32 tc ginka zrobiła wymaz z szyjki macicy i wyszło:eek:.

Ciekawe co tam u Marteczki:oo: ciekawe czy ją skurcze złapały, skoro pisała, że to dopiero po wizycie u gina ją wzięli na oddział...to może nic nie czuła wcześniej:oo2:. A mi też pisała, że babki rodzące się tak "drą jak przy orgazmie":-D:-D:-D:-D. Aparatka:-D.

Sabincia- A co u Nikosia?

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry