• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcóweczki 2011

hej marcówki
ja już odwiozłam Sammiego do szkoły i siedzę w domciu,bo wybieram się na 12-ta na wizytę u położnej

Magdzior jutro będziemy żyć Twoim cc:tak:
Pinka fajne mieszkanko się wam trafiło,jak na ang. warunki to full wypas,Eryczek będzie miał gdzie raczkować:-)
Powodzenia u GP,daj znać jak wrócisz

Miłego dnia kulki

reklama
Cześć brzuszki!
zasiedziałam się trochę u synka w przedszkolu, bo ma dzisiaj bal karnawałowy( 2gi w tym roku):-) Widziałam, że frajdę mają nieziemską. Piotruś ubolewał, bo pierwszy bal przegapił chorując, to ma rekompensatę. Co tam się działo, to szok hihihihi co jeden to lepszy agragatek, a dziewczynki tak wystrojone, wymalowane i włosy porobione, że mi oczy z orbit wyszły:-D za moich czasów też były takie imprezki, ale nie aż tak..

Mamii Owczarek Berneński!!!! Moje marze, które nigdy się nie ziści. Mieszkając w mieście, w blokach nie wyobrażam sobie mordować takiego pieska.

Bosa, a ja cię rozumiem i nie zleję po dupce za twoje poglądy. Sama myślę podobnie mimo tego, że jestem świadoma, że co poród naturalny, to poród naturalny, a nie ingerencja. Również przerażają mnie te godziny bólu, próżnociągi, komplikacje.. Myślę jednak, że jakbym nie miała porównania, to pewnie bałabym się cesarki. Choć wiem, że poród porodowi nierówny i każda z nas przeżyje go inaczej.

magdziorek dołączam się do trzymających kciuki

harsh biedny Olo:-( Kurujcie się szybciutko. Tak to jest jak dziecko wybywa spod naszych skrzydeł. Mój chodzi do przedszkola 3 tydzien i tak się zastanawiam właśnie, że to coś długo

Pastelka podziwiam cię za tą twoją aktywność. skąd ty na to wszystko bierzesz siłę:szok::-)

Ostatnia edycja:
Bosa-śwetnie cię rozumiem - bo mnie poród z planowo skróconą II faza w postaci kleszczy czy próznociągu tez przeraża, a mamy podobne problemy z siatkówka, no ale ja mam wskazanie do cc. Poród sn - ok, ale sn+kleszcze/próźnociąg to ja juz wolę cc. A swoja droga cos ty miała za okulistę?

a to z okazji dnia kota - mój zwierz
Zobacz załącznik 328436
Vetka, najciekawsze, że okulistów było dwóch: pierwsza, opiekująca się mną od dawna nie potrafiła się określić do końca. Jakby bała się podjąć jakąś wiążącą decyzję.
A kolejny lekarz, do którego trafiłam, ponoć świetny specjalista, okazał się "zwolennikiem natury" i powiedział wprost, że on mi wystawi skierowanie na cc, coś się jeszcze stanie i będę go ciągać po sądach, a co natura to natura. Ja jakoś w kleszczach i vacuum natury specjalnie nie widzę. No palant po prostu!
Czekam teraz co prawda na bardziej specjalistyczne badania oczu, ale termin mam dopiero w okolicach terminu porodu, więc mogę najzwyczajniej w świecie nie zdążyć ich zrobić.

A to moje świąteczne koty:
KOTA (3).jpgjasio.jpg

Bosa-koty cudne, a próznociąg i kleszcze nijak sie maja do natury. I nie chodzi tu oto że czesem sie je używa przy porodzi sn, który nagle zaczął sie wikłać, ale że na wstępie planuje sie sn+kleszcze/próznociąg. Wg mnie jesli planowo trzeba wspomóc poród to bezpieczniejsze jest cc niż sn+kleszcze/próżnociąg.

Ostatnia edycja:
vetka nawet nie pisz o tych kleszczach i próznociągach, bo na samą myśl mam dreszcze:szok: co za rzeźnia:eek: mam nadzieję, że dziewczynki się nie przerażą:-D

Witajcie.....kurcze mialam teraz pierwszy raz mały zawrot głowy z moimi dziewczynkami:) Obie sie uparły zeby nie spać, stękać, popłakiwac i mrauczec na zmiane:) i tak od ok.9 a jedna nie spała ze mna juz od 7 i tak sobie słodko patrzyłyśmy w oczy:)
Dzisiaj ma nas drugi raz odwiedzic polozna srodowiskowa...ciekawe o ktorejs ie do nas dokula:)?!hmmmmm

Scarlet ja już jestem przerażona, mam wizję zaklinowanego Jasia i kleszczy czy tego próżnociągu brrrrrrrrrrrrrr oby nie!!

Hars zdrówka dla Was od chorej ciotki ;)

Z rana byłam na pobraniu krwi, śniadanko z eMkiem i teraz on odsypia nockę, a ja kombinuję jak tu się rozpakować................

Hej Dziewczęta

Magdziorku - powodzenia!!
Harsh - kurujcie się z Olem szybciutko, żeby na powitanie Maleństwa być w dobrej formie!
Bosa - ja jestem za porodem naturalnym ale w Twojej sytuacji wcale a wcale Ci się nie dziwię, u nas w szpitalu poinformowano nas, że próżnociągu i kleszczy w zasadzie się już nie używa ale na wszelki wypadek są - i sam ten fakt już mnie przeraża!
Papciu - odsypiaj kobitko :-)

ja też coś lekko zasmarkana i nawet jakiś dziwny kaszel mnie w nocy przegnał do domowej apteczki po Islę!!

Hej kochane!

Ja tylko na sekundę bo ten weekend to sesja i mam kilka rzeczy do zrobienia tak więc wybaczcie mi od razu z góry moją nieobecność:zawstydzona/y: na konkretny wątek dałam znać co na wizycie i zmykam !!
Ściskam wszystkie mocno i grzeczne mi tu być !!!;-)

ppapaty

reklama
dospalam:tak::tak: teraz sniadanie i lece sie szykowac bo za 2 godzinki musze wyjsc

Malina- bez takich czarnych wizji prosze Jasiek urodzi sie bez pomocy jakichkolwiek narzedzi zobaczysz............:tak:;-)

Harsh- tak dzis do menu porodowego dopisuje ananasa:-D:-)
scarlet- to sobie wyobraz co bedzie np za 10 lat na szkolnych balach haah pewnie nie raz nam szczęka opadnie:szok:

miłego dnia laseczki

dzieki laski za trzymanie kcików przydadzą sie:-D:-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry