Kolejna noc za nami, nawet całkiem nienajgorsza. M. się śmieje, jak bardzo muszę być zmęczona, że razem z dzieckiem zasypiam w czasie karmienia. Co jest tym bardziej dziwne, że karmienie na razie sprawia mi sporo bólu i większość czasu spędzam wtedy z zaciśniętymi zębami :-)
Mała księżniczka właśnie wojowała ze wszystkich sił - aż M. zaczął ją nazywać Xena ;-) A dla mnie ona jest Kurczak Malutki!
aga_cina - moja metoda na poród jest fajna, jeśli się jest w domu. Nikomu nie życzyłabym takiej powodzi w miejscu publicznym - gdyby mnie złapało 3 godziny później, to już pewnie w pracy, albo w samochodzie za kierownicą!
Mała księżniczka właśnie wojowała ze wszystkich sił - aż M. zaczął ją nazywać Xena ;-) A dla mnie ona jest Kurczak Malutki!
To zależy od wielkości dzieciaczka - ale może być dużo. My na początek zamówiliśmy 100 szt. Pampers Premium 1 (2-5 kg) i u nas to spokojnie zużyjemy, a może nawet dokupimy ten rozmiar, bo Stellka malutka. Ale w szpitalu dziewczyny miały dzieciaczki-klocuszki po 3,8 kg z tłuściutkimi udami i one od razu na rozmiarze 2 jechały.zamówiłam na allegro 252 pieluszki BELLA
HAPPY NEWBORN nr 1 od 2kg do 5kg , myślicie ze nie za dużo ????
Masala, goń o to!!! Ja sama przed ciążą paliłam, mąż pali trochę nadal, ale nigdy nie paliliśmy w domu - ewentualnie balkon. A jak zaszłam w ciążę, to nawet na balkon zakaz wychodzenia dostał M. i nakaz prysznica od razu po pracy, żebym fajek nie poczuła. Ty i dziecko jesteście teraz najważniejsi i to do was należy się dostosować!Do tego co chwile ktorys wychodzi na balkon zapalic a jak wraca to smrod nieziemski...
Cos czuje, ze jak mala sie urodzi to jak beda chcieli przychodzic to beda musieli przynosic niesmierdzace fajkami ubrania, bo ja padne i moje dziecko razem ze mna;/
Jakbyś dostała, to się nie martw. Ponoć nawet lepiej, kiedy się tnie w czasie już rozpoczętego porodu, bo macica się ścienia w dolnej części i jest mniejsze krwawienie.Mnie już łapią skurcze , mam nadzieje że nie złapią mnie bóle przed CC...
aga_cina - moja metoda na poród jest fajna, jeśli się jest w domu. Nikomu nie życzyłabym takiej powodzi w miejscu publicznym - gdyby mnie złapało 3 godziny później, to już pewnie w pracy, albo w samochodzie za kierownicą!
trzymaj sie kochana mam pytanie co do diety jesz normalnie czy jakos sie ograniczasz np.bez jakis konkretnych potraw??
jesli dzis taka sytuacja sie powtórzy to jade do szpitala bo jak dla mnie to cos dziwnego ze tak boli a nic sie nie rozkreca i czarne mysli mam juz w głowie wiec zobaczymy........