reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcóweczki 2011

Barbra rogal właśnie, źle się wyraziłam :/

Ewi taka poducha w kształcie rogala :)

Mila zdrówka dla Oliwki :* Buziunia dla dziewczynek z okazji ukończenia pół roczku :*

U nas nocka dziwna, Jasiek nie spał od 22:30 do 1, ale tata go wziął do pokoju i sobie siedzieli, pewnie przed tv ;p Potem dwie pobudki i wstaliśmy koło 8ej, za oknem skwar, więc zaraz na spacer wybywamy zanim na dobre się rozgrzeje..

reklama
Witajcie,
Milutku, najlepsze zyczenia dla Twoich juź prawie dorosłych Córeczek. Ani sie obejrzysz jak wyjda za mąż;-)
A mnie z rana obudził dozorca i przyniósł rozliczenia mediów i nowy czynsz. Oczywiście czynsz w górę, za to na centralnym zaoszczędzilismy dwie stówki. Jestem w szoku. Bo tej zimy z powodu Małej grzaliśmy na full. Zazwyczaj kaloryfery były przykręcone, a i tak trzeaba było dopłacać średnio 800 zł. Będzie na kilka małych przyjemności.
Zaraz wybieram się do parku, otwarli nową atrakcę - park małych odkrywców, gdzie dzieciaki moga popróbowac róźnych politechnicznych rzeczy. Ma dojechać Chrzesniak to zobaczymy co to jest warte.
Spring, Magdzior może spotkamy sie po 10-tym? Co powiecie na park chorzowski? Jest sympatycznie, dzieci będą na powietrzu, a dla Jasia też to powinno być ciekawe.
Pozdrawiam:-)

witam zaczne od gratulacji dla Milutkowych macjanek:)

u nas noc dzisiaj taka ze o 5 sie budzil potem o 8 czyli sie przestawil chyba i niespi juz do 7......spoko...tylko dzisaj np.wogole sie nie rzucal w lozeczku spal spokojnie przy[omne ze wczoreaj dawalam mu tylko mleko przez caly dzien....kupa oczzywiscie odrazu luzna jak przed rozszerzaeniem diety..i dzisisaj mam dylemat co robic???karmic go tylko mlekiem czy ednka dwac te stale posilki.....moze to przypadek ze akurat dzisiaj spal spokojnie a moze jednak od obiadko.....niewiem niewiem niewiem niewiem

Ewe, nie chcę cię martwić, ale to słoneczko to jeszcze tylko dzisiaj.. :-(

Barbra, to szkoda, że mój sposób się u ciebie nie sprawdza.
U nas to już raczej ostatnie chwile z leżaczkiem, bo młodej już nogi strasznie wystają i zastanawiam się co dalej.. Chociaż gdzieś słyszałam, że po 6mż dzieci ;przestają ulewać. Prawda to????

Milutku, półroczne buziaki dla dziewczynek!

Julia, pokarmy stałe musisz wprowadzać, bo dziecko nie będzie do końca życia samym mlekiem żyło ;-) Na stronie Hippa możesz sobie popatrzeć które warzywa jakie mają działanie na stolec.. Pilnuj po prostu, żeby nie było za dużo na raz tych zatwardzających.

Sąsiedzi z góry przypomnieli sobie, że rok temu kupili mieszkanie i właśnie zaczęli wykańczanie... Wiercą i wiercą! Gaba w domu na pewno nie pośpi..
A na naszym pietrze jest jeszcze jedno, które sprzedało się dopiero 3 tygodnie temu. Ciekawe kiedy ci zaczną hałasować.. :dry:

Ostatnia edycja:
witam,
u nas dziś pobudka o 11 - dostał smoka i pospał do 1:40- wypił mleczko i o 5:50 była pobudka na 1,5 godziny :baffled: mleczko go nie uśpiło i męczył matkę piskami do 7:20 aż go ululałam na leżaczku. Potem dał pospać do 9. Od godziny fika w łóżeczku, a ja piszę przy śniadanku. :happy:

Mili, wszystkiego najlepszego dla Melci i Liwci (podoba mi się jak tak zdrabniasz :-p)

Koncia-nie wiem co i jak ci pediatra tłumaczył ale cukry nie uczulają a jedynie białka a laktoza to cukier, może nie byc trawiony (powodować wzdęcia, kolik, kupy ze sluzem, kwaśne kupy, strzelające kupy) ale nie ma szans by uczulać! Bo nie ma takiego mechanizmu. Uczulaja białka - roztoczy czyli popularnego kurzu domowego, białka mleka, mięska, nawet bialko pochodzenia roslinnego soja, ryż, marchew ale nie cukry

Vetka, aż tak dogłębnie nie tłumaczył, to była moja najwyraźniej błędna analiza :-p to ja już nie wiem czy ta sucha skóra to od laktozy czy od białka mleka? Kupy miał ładne... To pewnie od białka. No ale znowu mnie oświeciłaś :zawstydzona/y:;-)

barbra, no właśnie chyba nie wypiszą recepty na więcej opakowań, mam ten sam problem :no:

No i dzięki Wam mam jednak nadzieję, że to nie będzie astma... Rodzina mnie dobiła potwierdzając tą teorię i nie szukałam innych rozwiązań :baffled: Także dobrze, że mogłam tu o tym powiedzieć... Do lekarza wybiorę się dopiero w piątek lub poniedziałek, ale nadal jestem u tego głupka, bo nie mogę się przepisać do pani doktor w tej samej przychodni nim Maks nie ukończy pół roku, więc nie wiem czy mi coś konkretnego powie... Dlatego M chce iść z nami, a może dopiero w poniedziałek od rana. Tłumaczę mu, że i tak się nie dogada z tym pediatrą, bo zachowuje się jak naćpany, ale on się upiera, że chce przy tym być...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam sie i ja

Milu ucałuj ksieżniczki jeny a jeszcze nie dawno pisałyśmy na gg z patologi :)

Ewe no właśnie korzystaj dzisiaj ile wlexie od jutra deszcz

a u nas nocka znośna mała wypiła na noc tylko60i spała do5 właściwie to ja ją wybudziłam bo musiałam sprawdzić goraczke o4przestał działać czopek a o5 miała już 38 chociaż przy nocnym prawie 40 to te 38 znośne dopiero teraz sie obudziła niby temp nie ma ale czopek działa wiec nie chwale dnia przed zachodem słońca i tak nas pediatra czeka myślałam również o3dniówce ale wysypki nie ma wiec juz skończyły mi sie pomysły od czego ta goraczka

koncia- sucha skóra to od białka - tak własnie objawiaja sie początki skazy białkowej. Nagraj te problemy oddechowe Maxa na telefon, aparat, kamerę bo inaczej to raczej nie ma sensu ta wizyta.
Co do mleka to pediatra MUSI wam wypisać recepte na mleko tyle, że niestey może być po tych 8 op pełnopłatne czyli bebilon pepti ok 22 zł.
Papcia- 3-dniówka jak sama nazwa wskazuje to 3 dni goraczki bardzo wysokiej nawet do 40.0 stopni a dopiero po 3 dniach jest wysypka

Ewe, nie chcę cię martwić, ale to słoneczko to jeszcze tylko dzisiaj.. :-(

Barbra, to szkoda, że mój sposób się u ciebie nie sprawdza.
U nas to już raczej ostatnie chwile z leżaczkiem, bo młodej już nogi strasznie wystają i zastanawiam się co dalej.. Chociaż gdzieś słyszałam, że po 6mż dzieci ;przestają ulewać. Prawda to????

Milutku, półroczne buziaki dla dziewczynek!

Julia, pokarmy stałe musisz wprowadzać, bo dziecko nie będzie do końca życia samym mlekiem żyło ;-) Na stronie Hippa możesz sobie popatrzeć które warzywa jakie mają działanie na stolec.. Pilnuj po prostu, żeby nie było za dużo na raz tych zatwardzających.

Sąsiedzi z góry przypomnieli sobie, że rok temu kupili mieszkanie i właśnie zaczęli wykańczanie... Wiercą i wiercą! Gaba w domu na pewno nie pośpi..
A na naszym pietrze jest jeszcze jedno, które sprzedało się dopiero 3 tygodnie temu. Ciekawe kiedy ci zaczną hałasować.. :dry:

dzieki poszukam to na strnie hippa chociaz narazie nie moge znalezc hahhahha jakas zakrecona jestem czy co:)

reklama
dzieńd dobry:)))
jak dzisiaj jeszcze tylko słońce to zmykam robić pranie:-D nocka znośna, jedna pobudka o 4.30, tyle że jak Zosia pojadła to zachciało jej sie gadać i niestety zamiast do łóżeczka to wylądowała ze mną na sofie, bo nie chciałam ryzykować pobudki Hani, więc trochę mnie na tej sofie połamało:(( juz przy mnie leżąc się uspokoiła i pospałyśmy do 9:)

Milutek wszystkiego NAJ dla Oliwii i Amelii:-)
papcia nie wiem czy teraz trochę nie namieszam, jakby co to Vetka sprostuje;-) ale trzydiówka to właśnie najpierw gorączka, a potem wysypka, więc jeszcze się okaże...
pabella oby sąsiedzi szybko zakończyli te remonty a nowi w ogóle ich nie zaczynali:-D najgorsze w tym wszystkim jest to, że takie remonty mając dziecko są mega uciążliwe, a oni jakby nie było maja prawo żeby je robić i zwykle trzeba się przemęczyć:sorry:
alamiqa udanego dnia w parku:-)

Do góry