reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcóweczki 2011

Hello
I ja się witam,tez szybciorem,bo prasowanie czeka:-D:-D
Wczorajszy dzień spędziłam nie tak jak pinka na babskich zakupach tylko grając w piłkę nożną z Sammym w parku.Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło,pobiegałam trochę,rozruszałam te zastane kości;-)

patik z siusianiem Hani to może ma przeziębiony pęcherz??
katjusza jejku,zal mi malej katjuszki.Zdrówka życzę
pinka jeśli siusiak nie boli Eryka przy siusianiu to powinno samo przejść:tak:
pinka/madiu/magdzior Zgadzam się tez,ze trzeba dbać o dzieci by nie były umorusane.Ja mam taka ciotkę w rodzinie z 5-tka dzieci i jak do nas przyjeżdżała to aż się odechciewało je brać na ręce.Przyrzekłam sobie ze moje dzieci nie będą tak wyglądać.
Z kolei moja znajoma twierdzi ze nawet nie dam się Jamiemu porządnie upaprać :biggrin2: i ze ''Dzieci dzielą się na brudne i nieszczęśliwe'':-D Myślę ze wszystko w granicach rozsądku.
spring suszarka do włosów czy do suszenie prania???

reklama
no właśnie ja tgez sie staram zeby brzdac mial czysta buzie nie poulewane albo upackane ubranko i tak ogolnie zeby schludnie wygladal. I moja mama powiedziala ze przesadzam z tym wszystkim, za duzo sprzatam,m piore, prasuje, za bardzo sprawdzam co inni mu wciskAja do spróbowania i ze nie daje nawet zeby maluszek guza sobie nabił ( zamiast raczkowac przewraca sioe na boki i wtedy czasami robi bam głowa w podloge wiec zawsza mu podkładam jakis kocyk zeby amortyzowal to) no i ze jak ja bylam w taka mala jak on to juz skorke od chleba jadlam a sama teraz pilnuje zeby nie dostal np za dyzgo kawalka do zjedzenie..... moze to ja przesadzam??? sama juz nie wiem

Ja tam Pawcia w sterylnych warunkach nie zamierzam wychowywać.. Nie raz na pewno ubrudzi się w trakcie zabawy i dobrze, ale po to jest woda i czyste ubrania, żeby dziecko umyć i przebrać, a nie żeby chodziło cały dzień takie umorusane.

Witam Mamusie :)
Długo mnie tu nie było ale coś mi się z netem porobiło w laptopie i się nie łączył a jak już mi się udało doprowadzić do porządku to się Emek dorwał eh :)

Ja też spędziłam niedzielę na zakupach kupiłam śliczną czapeczkę , szaliczek i rękawiczki w kolorze błękitnym dla mojego malucha :) no i piłkę do skakania też dla niego :).

Jutro do Pani doktor z wynikami , po drodze muszę jeszcze wyniki posiewu moczu :) mam nadzieje że też będzie dobry :).

Babcia już jeden sweterek skończyła i miał już swoją premierę potem wrzucę fotki i udało mi się ją namówić żeby zrobiła małemu buciki na drutach :)

Wierka Ruch to zdrowie :) zazdroszczę ja jakoś nie mam motywacji żeby się ruszać i przez to waga ani drgnie :)
Katjusza aż mi się w oku zakręciła mam nadzieje że malutka czuje się lepiej :)
Patik też właśnie pomyślałam tak jak Wierka skoro wcześniej nie było takich problemów to może faktycznie ma przeziębiony pęcherz.
Pinka;Wierka;Magdzior;Madu Ja nie jestem nad opiekuńczą mamą ale to nie znaczy że moje dziecko jest zaniedbane :) Pozwolić się dziecku ubrudzić to jedno ale pozwolić żeby chodziło umorusane to inna sprawa :) Ja również dbam żeby mój mały miał czysta buzię i w ogóle był czysty i żeby miał zawsze obcięte czyściutkie paznokietki :)
Pinka mam nadzieje że małemu mężczyźnie szybko miną dolegliwości :)
Alamiq będzie co raz lepiej :)

Ostatnia edycja:
madiu-ja uważam ze nie przesadzasz pewnie kazde dziecko musi sobie nabic guza pozdzierac kolana ale jak mozna takim wypadkom zapobiec to dlaczego nie??? bedzie starszy i jeszcze nie raz cos sobie zrobi a teraz według mnie jest za mały zeby z guzami chodzić.....

a co do jedzenia to dobrze ze pilnujesz bo niektórzy za wszelką cene chca z niemowlaków zrobić doroslych a tu czasami mozna sie zaskoczyc.....

nic lece po gwiazdę do szkoły ale sie rozpadało masakra jakaś!!!

a właśnie z tego wtykanie w buzie czegoś to wczoraj wyjmowałam mu pól michałka z buziaka bo chcieli dać polizać no i powarczałam troszeczkę no i potem w rozmowie wyszła nadopiekuńczość heh poszłabym poprasować w końcu ale u nas takie ładne słoneczko wyskoczyło ze chyba brykniemy na spacer

Dzień dobry Mamusie ...
eMek dziś od 6-18 w pracy, Młoda teraz śpi a ja poczytuje BB ale już sama nie wiem co komu mam odpisać ...
Pisałyście o nadopiekuńczości ... hmm, mnie sie wydaje, że ja aż tak bardzo nadopiekuńcza nie jestem o ile zaborcza.
Tak już mam że lubie widzieć/wiedzieć co moje dziecko robi, czy czasem nie dzieje jej sie krzywda ... no i niestety wciąż trzyma się mnie przekonanie że nikt lepiej się Małą nie zajmie niż ja sama, dlatego mam awersje żeby zostawała z kimś innym, może kiedyś mi minie.
I też lubie kiedy Mała jest ładnie ubrana, czysta i w ogóle.

a ja ledwo co skonczyłam pisac wczesniejszego posta dostaje tel zeby szybko przyjsc do szkoły bo Wiki źle sie czuje i wymiotuje:wściekła/y: masakra dosłownie teraz spi chyba jakis wirus ja dopadł jak nie urok to sraczka dosłownie...

magdzior- ...oo jak miło frytunie:-D tu jest to na porzadku dziennym ze nawet 5 miesieczne dzieci fryty jedzą w Mc:tak:

reklama
Czesc Dziewczęta:-)udzielałam sie kiedys na poczatku istnienia watku i przeniosłam sie na inne forum a tam wątek marcoweczek wymarł i nie mam z kim pogadac w sieci:) w związku ztym przedstawię sie ponownie, mam na imie Agnieszka, mieszkam w okolicach poznania, jestem mezatka od lipca tego roku a Nasz synek Macius urodził sie 23.03!
Przyjmiecie mnie do swojego grona?
Pozdrawiam!

Do góry