reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Marcóweczki 2011

Koncia ja kupilam moze z miseczke wiekszy stanik bo mi nie urosly nawet milimetra przez cala ciaze a moge powiedziec ze sie skurczyly wiec na wszelki wypadek wolalam nie szalec a pas tez nad nim mysle ale to raczej po porodzie bo tez nie wiem jaki rozmiar

Katjusza serio?kurcze to mnie zaskoczylas z tym pasem bo chcialam kupic ale jak mowisz ze to ma byc odwrotny efekt to ja nie chce:(

Ewi to dobry sprzedawca albo wiedzial ze wyslal wadliwy i myslal ze przejdzie no ale najwazniejsze ze macie nowy:)

ja dzis przybralam lozeczko tzn nalozylam posciel baldachim ochraniacz i zakrylam kocykiem teraz tylko czeka na mala teraz nie wiadomo kiedy wyskoczy moze w kazdej chwili:p

reklama
Koncia ja to się nie znam dlatego nie odpisałam;) a co to jest przedłużka? No i sama nie kupiłam jeszcze tego stanika!

Cornelka nie wiedział bo to było zapakowane przez producenta a on tylko wysyła gotowe paczki bez otwierania. Nie jest to jakaś wielka wada bo tylko jakby wytarta farba w jednym miejscu ale jak kupiłam nowy to chciałabym nie naruszony dlatego napisaliśmy żeby wiedział a nawet nie liczyliśmy na to że uzna ale uznał;) teraz mamy stelaż na wymiane hehe

Malinka a nawet nie pomyślałam o bracie ale masz rację zamontuję mu fotelik i niech sobie chłopak pojeżdzi! A brykę już kupił i dzisiaj mu jakieś żarówki zamawiałam bo z racji że tak załatwił mamę z tym nie płaceniem zmieniłyśmy hasła i bedny nie może sobie grzebać w mojej poczcie nanana;) a ten stelaż to tak sobie myślę że sie przyda jak bedzie drugi bobas kiedyś to starsza będzie w spacerówce a młodsza/y w gondoli;)

Ostatnia edycja:
Uuuuuuuuu Hars to zalatuje buntem maluszka, próbuje Was na co mu pozwolicie ;) Ale tak jak mówisz teoria swoje a praktyka swoje :p Ciekawe jak u nas z konsekwencją będzie, bo po Fredziku widzę, że ja jestem tym złym gliną, a eMek ma bardzo krótką pamięć ;p
A stosujecie jakieś kary czy coś?? No bo jak takiemu maluchowi zaszczepić co złe a co dobre, jak się w przedszkolu sam nauczy ;)

Koncia ja mam największe bezszwowe biustonosze pompea L/XL, może jakoś suprowo nie usztywniają i nie podtrzymują cycków, ale nie mam mega balonów (ciekawe jak będzie przy karmieniu), więc się nie boję, że mi się ogony bobra zrobią ;p A fiszbin i puszapuf nie lubię bleeeeeee..

Ewi no gratulacje, widzisz w sam raz dla brata druga bryka ;))))))))))))) W końcu chciał!!

Malina, jezeli chodzi o Olafa to stosujemy karne miejsce, ale nie musimy tak czesto tego stosowac, bo generalnie jest bardzo grzeczny. Jezeli robi cos glupiego/niegrzecznego wystarczy, ze dostaje ostrzezenie albo wystarczy, ze zaczynamy liczyc do 5 i od razu przeprasza.
Nie wiem czy dobrze, czy zle- dziala (no generalnie dziala...).
I u nas na szczescie nie ma dobrego i zlego gliny, bo jakos sie umowilismy, ze tylko tak bedzie jakis efekt... Chociaz zdarza mi sie widziec, ze ja wysylam Ola na przemyslenie, a K. niechcacy 'zachodzi sprawdzic czy wszystko ok przed czasem....

Chociaz powiem Ci, ze zachowanie w domu to i tak nic... Prawdziwy sprawdzian z rodzicielstwa zdaje sie wtedy gdy mozna opanowac dziecko podczas wyjsc, a z tym u nas roznie... No, ale nikt nie jest doskonaly i na tym polega wychowywanie..trzeba sie uczyc na bledach..

A co do stanikow, to Cie przestrasze. Ja generalnie mialam miekkie, ale dobrze podtrzymujace staniki podczas i po ciazy z Olafem...No i mimo tego, ze je mialam to i tak duzo stracily na jedrnosci. Przede wszystkim wydaje mi sie, ze to z powodu ich szybkiego wzrostu- z B do D i pozniej E podczas karmienia... I pozniej szybko stracilam wage tez... (no moze nie szybko, ale ponad 20 kg w mniej niz rok po porodzie)... I juz w ogole... Wiec Malina, nawet jesli nie lubisz, to warto przemyslec chocby jeden stanik baaaaardzo wspomagajacy...

Koncia, ja bym Ci doradzila, ale serio nie pamietam jak rozmiarowo kupowalam..Mi sie wydaje, ze tylko o rozmiar wieksze...

Przedluzacz do stanika, to takie cos, zeby dodac troche w obwodzie :)
przedluzka.jpg

Cornelka, pochwal sie efektem na odpowiednim watku ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ewi hehe zawsze moze sie przydac:)ja jeszcze swojego wozka nie widzialam juz nie moge sie doczekac kiedy go przywioza bo mamy dostac od ciotki meza ponoc w bardzo dobrym stanie:)

Mili kurcze jak ja Ci zazdroszcze ze masz skarby juz przy sobie odpocznij sobie teraz bo opieka nad 2 dzieci jest napewno meczaca i czekam na fotki slicznotek:)

Nie no...chyba na zatrzaski...

Ewi, dopiero doczytalam- szczesciaro :p
Moze jak nie masz z tym co zrobic to poszukaj jakies potrzebujacej rodziny albo sprobuj sprzedac jako uszkodzony i kup cos fajnego dzidziusiowi?

Hars dzięki za radę.. może uda mi się znaleźć coś wygodnego.. A Wam gratuluję dobrego systemu :* Boję się właśnie takich akcji jak "plaskacz" albo "jesteś gupia", bo z zaskoczenia można źle zareagować ;p

Ewi super rozwiązanie o ile masz miejsce gdzie upchnąć te stelaże ;p

Cornellka zrób fotę i wrzuć na pokojowy :) Będziemy podziwiać!

U mnie na obiad dzisiaj schab a'la stroganoff ;p ale sos z paczki, tylko schab, pieczarki i cebulę dodam ;) Ale kiedy?? ..jak mężu jeszcze w trasie.. chyba mi żołądek do krzyża przyrośnie, a nie chcę takiego "wypasionego" obiadu sama jeść.. no z Fredzikiem ewentualnie ;p
Generalnie to jestem z siebie mega dumna, bo mam zaplanowane obiadki na kilka dni i zakupy do nich :D Spokojnie do przyszłej środy :D

Hars przyda się może w przyszłości jak będzie drugi dzidziuś i będziemy chcieli całą rodziną na spacer iść hehe a sprzedać w sumie można tylko nie wiem czy ktos by to chciał kupić? Pozatym jakby jakaś część się popsuła to podmienię z tego podrapanego i już.

Malinka mam piwnicę z której nie korzystam wprawie wiec tam się go narazie wyniesie i niech stoi.

Malina, a wiesz, moze tak przed porodem mamy z tym planowaniem, bo ja wlasnie tez mam kupione i zaplanowane...i az do nastepnego piatku....i tez taka dumna jestem hahahaha :)
Tylko, ze u nas niestety ostatnio K. w ogole w domu nie ma, wiec inaczej sie nie da...Bo olo chory i przeciez nie zostawie go samego w domu...

reklama
Wiecie czego nie mogę się doczekać? Kiedy będzie już po i zacznę wracać do starej wagi a najbardziej to brakuje mi zakupów normalnych ciuszków i butów na obcasie! To mój pierwszy zaplanowany zakup po! Nowe buty i nowa torebka do nich a ciuszki pewnie blizej wakacji bo szkoda mi będzie zmieniać co chwilę rozmarówkę... Ale się rozmarzyłam...

Malinka, Hars wy tak gotujecie a mi się nie chce nawet do kuchni wchodzić teraz. Gotuję dla M wielki gar zupy i on biedaczek musi tak jeść trzy dni to samo...

Ostatnia edycja:
Do góry