reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcóweczki 2011

Witajcie Śpiochy:-D:-D
Nie śpię, bo @ mnie męczy dlatego korzystam i buszuję po necie:-) Dziś sobota,więc Jan w domku,za to eMek w pracy (już drugą sobotę z rzędu:dry:). Na szczęście za tydzień ma 3 dni wolne (pt.,sb.,ndz.). Jak sobota to i sprzątanie. Ciekawe jak dużo uda mi się ogarnąć z dwójką dzieci?:-p

Wierka wirtualną kawkę bez zdjęcia stawiam już teraz,a zdjęcie wkleję w najbliższym czasie:rofl2:

Pinka jak Eryś? Lepiej już? No i gratuluję nowego studia fotograficznego:tak::happy2: Aha! Spóźnione gratki dla Rysia z okazji wczorajszych 8 m-cy!;-)

Lokata i jak z jedzonkiem?? Ania wczoraj wieczorem po raz pierwszy zjadła 210 ml mm:szok:

P.S. Wczoraj po południu byliśmy u lekarza i Ania waży już 8200g:-)

reklama
Dzień dobry Mamusie ...
miałam wsie wczoraj zjawić ale jakoś słaba byłam i szybko poszłam się położyć ... chyba mnie coś rozkłada, wczoraj mnie chyba przewiało na spacerze :-(

Wierka ... dziękujemy za &&& :-)
Ola, Spring ... Było średnio wczoraj, rano 140ml mm, potem prawie cała miseczka kaszki, obiadku tez dużo zjadła, za to popołudniu tylko 110ml mm, i wieczorem jak zwykle szał przy butelce wiec na śpiocha poszło 170ml, no i w nocy dostała mleko i wypiła 140ml. Dziś póki co narazie bez marudzenia i oby zostało tak do końca.
Zastanawia mnie tylko skąd bierze sie to że jak widzi butelke przed spaniem to dostaje szały, wygina sie, krzyczy i nie chce pić ... a na śpiocha nawet jej to idzie (?)
Spring ... to ja też poproszę taką kawkę :-p A waga Anuli całkiem ładna! Ciekawe ile Malwi waży.
W poniedziałek idziemy ka kontrolne badanie krwi a we wtorek do dr i dowiemy sie ile przybrała od ostatniego czasu.

Mój m tez dziś w pracy ale tylko chwile wiec powinien już być w domu.
Martwię sie trochę o Jamiego bo te nieszczęsne dolne jedynki wychodzą mu już ponad 3 miechy,wczoraj pojawiła się biegunka no i nie chciał jeść :crazy: Jedyne co go zadowala to mleko z butli,wiec z rana wypił 200ml zagęszczonego kasza a za jakieś 20 min 120ml samego mleka i śpi już 2godz.Ja w tym czasie gotuje zupkę a potem jedziemy do parku testować nowy latawiec Sammiego,wtedy Jamie zapomni choć na chwile o bólu.O ile się nie rozpada,bo ostatnio coś kiepska ta pogoda.

spring nie musi być zdjęcia,liczą się intencje:-) ja się dziś nawet nie biorę za porządki bo przy mojej ekipie to jest mission impossible:-D
lokata ja się gdzieś tez przeziębiłam i dziś rano mówić nie mogłam tak mnie wszystko bolało.Co do tego szalu,to Jamie na wieczór jak dostaje butle to wypije z 5 łyków,potem sie wierci,kreci i nie chce jesc wiec go sadzam wtedy mu się ładnie odbije,chwilkę czekamy i potem juz ladnie je.

Maksiu dziś kończy 8 miesięcy :-)
A ja nie doczekałam się wciąż @ i nie mam migreny i odzyskałam dobry humor, co mnie trochę martwi :sorry2:

spring
, jak cię to pocieszy, to mój M 3 sobotę z rzędu pracuje i jeszcze mu wprowadzili pracujące niedziele, bo jest "sezon" i ma wolny tylko przyszły piątek :-(

co do sprzątania...ja żeby zrobić odkurzaczem muszę czekać na M, bo Maksiu strasznie płacze na dźwięk odkurzacza :szok: to jest jakiś ewenement...trzeba go przytulać w drugim pokoju, żeby o tym nie myślał, jak go zostawię samego i odkurzam, to straszna krzywda mu się dzieje...nie wiem skąd to się wzięło, ale on ma dość czuły słuch, może dlatego.

wierka, oby pogoda się nie popsuła i puszczanie latawca się udało ;-)

Koncia ale ten czas leci,nie? Gratki...:-) Ty nam tu melduj co z tą @. Może Maksiu będzie miał rodzeństwo?;-):-D

Wierka biedny Jamie:-( Oby te zębolki szybciutko wyszły,wtedy trochę odetchniecie:tak:

koncia gratulacje dla solenizanta:happy::happy: 8 buziaków od ciotki:happy::happy:
Z tego co wiem to Ty karmiłaś Maksia piersią tez tak krótko jak ja i dziwne ze nie dostałaś jeszcze @?? Co do odkurzacza to mój Sammy bal się suszarki do włosów do jakiegoś 3-ciego roku życia:tak: czasem dzieci tak maja.

wierka, ja już wiele razy miałam @, czekam na kolejny :-D

spring, mam nadzieję, że nie będzie miał teraz rodzeństwa, ja planuję za jakieś 3 lata

Maksiu dziękuje za życzenia i buziaki :-)

witam sobotnio:-)

ostatnio brak weny na cokolwiek...po tej zmianie czasu jakos tak sie przestawiłam na jesienny nastroj i nic mi sie nie chce...
Ale wiem tez co bylo przyczyna mojego beznadziejnego samopoczucia...@ przylazła 8 dni przed czasem:szok:
i to jeszcze bolesna jak nigdy...chyba do gina na przeglad musze sie wybrac... W ciazy jakos łatwiej mi to przychodziło heheh:-)

Maciul znowu walczy z jakim katarem...chociaz wdzien nic nie ma tylko w nocy robi mu sie taki glut w gardle i nie moze nic tym zrobic...dzisiaj mi sie poplakal przed 6 rano bo chchial spac a cos go tam zatykalo...Potem rzeczywiscie wyciagnelam frida dos duzo... moze to tylko takie jednorazowe...

Spacerujemy duzo bo pogoda u nas kwietniowa...tak by moglo zostac:-)

postaram sie nadrobic jak macius pozwoli:)
miłego weekendu:-)

witam się weekendowo!
dzisiaj sobota pt. sprzątanie, jeszcze chce ciacho na jutro upiec, bo rodzice emka przyjeżdżają na kawkę...
Zosia marudna - zęby nadal nie wyszły, najlepiej się czuje na podłodze, a to się wiąże z tym że trzeba ją ciągle pilnować bo wstaje przy wszystkim, gdzie tylko jej rączki potrafią dosięgnąć...

koncia buziaki dla Maksia i szybkiego przybycia @:-)
wierka zdrówka, oby Cię nie rozłożyło...a jak tam puszczanie latawca? Jammie dobrze zniósł spacerek?
spring ładnie Anulka waży:-)
magula poprawy samopoczucia:)))

reklama
witam się weekendowo i ja:-)

jako że Piter jest mały i nie chodzimy z nim na nocne imprezy to byliśmy na imprezie od 14 do 18.30... eM troszkę z % już śpi:-) mały po wypiciu 210ml mm+kaszki śpi (pierwszy raz dałam mu mm na noc i pierwszy raz wypił aż tyle! )...więc siedzę na necie i wkurzam się chrapaniem eMa :-)

no więc idę popykać trochę w bubblesy na fb...obczaję czy malinka pobiła jakis rekord i zmykam do książki:-)

miłego wieczoru:-)

Do góry