mloda_mamusia1
Podwójna mama ;)
o Boze!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jakie cudenko!!!!!!!!!!!!! chyba zrobie dwa zeby bylo duzo![]()
O nie...chyba zaraz wezmę się za pieczenie ciacha ;-) Normalnie wygląda tak smakowicie, że mi ślinka pociekła 

Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
o Boze!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jakie cudenko!!!!!!!!!!!!! chyba zrobie dwa zeby bylo duzo![]()

Mnie też i chyba zaraz zrobię niestety będę musiała wyjść na to zimno bo nie mam składników w domu. No ale mąż będzie zadowolony no i oczywiście dzidzia:-)O nie...chyba zaraz wezmę się za pieczenie ciacha ;-) Normalnie wygląda tak smakowicie, że mi ślinka pociekła
w sumie dobrze... ale jeszcze mi kazal holtera powtorzyc i jutro znow mi to dziadostwo zaloza i znow bede miala rany od tych cholernych plastrow:-(
no i jeszcze składniki na ciasto muszę kupić
no i właśnie na moje nieszczęście przypomniało mi się, że nie mam blachy 
trudno, będę musiała lecieć do sąsiadki pożyczyć, heh.
Ale wiecie co..ja mam mega ochote na kopiec kreta mniam
tak za mną chodzi od kilku dni...
jak cos to na przepisac h kulinarnych dalam przepis na ciasto brzoskwiniowe t dla chetnych ;-)o Boze!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jakie cudenko!!!!!!!!!!!!! chyba zrobie dwa zeby bylo duzo![]()
O nie...chyba zaraz wezmę się za pieczenie ciacha ;-) Normalnie wygląda tak smakowicie, że mi ślinka pociekła
Mnie też i chyba zaraz zrobię niestety będę musiała wyjść na to zimno bo nie mam składników w domu. No ale mąż będzie zadowolony no i oczywiście dzidzia:-)

Róbcie, róbcie

Co do ciast ja znam bardzo fajny przepis na sernik na zimno kolorowy z galaretek, szybki, łatwy i tanino i nie jest za słodki.
Potrzeba 5 opakowań galaretek (mogą być różne), dwa duże serki homogenizowane po 400 gram i tylei okrągła forma
taka tortownica.
pierwsza warstwa to galaretka, rozpuszczona we wrzątku z 375 ml wody, wlać tężejącą do formy aby bokami się nie wylała i wstawić do lodówki, w między czasie przygotować drugą warstwę, kolejną galaretkę rozpuścić w wodzie z 375 ml i dodać do gorącej 400 ml serka i wymieszać, wystudzoną wlać na zastygniętą galaretką i tak kolejne warstwy. Mam nadzieje, że zrozumiale napisałam
A tu znalazłam zdjęcie nie jest moje ale wychodzi coś podobnego, można na góre albo na dół dodać owoce.
Mój M uwielbia galaretki i serki homo, więc chyba dziś zrobimy